fenix2 16.11.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 dostałem dobrą cenę na grafitowy kolor. Możesz napisać jaka cena za tej blachy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kami karolina 16.11.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Witam, czy ktoś ma u siebie Ruukki Finnera? Zamierzam położyć właśnie ten model, ponieważ jest w małych modułach a mam bardzo złożony dach. Wiez ja pokryłem adamante,postanowiłem tak bo miała intensywniejszy kolor,dłuższa gwaranacja i najważniejsze im więcej łączeń tym bardziuej prawdopodobne że gdzieś może być nieszczelność.Jest jeden plus finery-mniej jest z niej odpadów bo arkusze są małe ale wedle uznania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koka1 18.11.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Podbijam. Mi również podoba się ta "blacha". Oto jak się prezentuje GRAFITOWA finnera, której montaż zakończono właśnie dzisiaj na moim dachu: Efekt powalający! (przynajmniej mnie) Łączeń blachy - nie widać gołym okiem, dobry zoom potrzebny Jak ktoś zainteresowany arkanami akcji " finnera od ręki", kontakt na priv. Ja wynegocjowałam cenę 30,6 za arkusz. Ale wycenom, no cóż, nie można ufać.. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 18.11.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Oto jak się prezentuje GRAFITOWA finnera, której montaż zakończono właśnie dzisiaj na moim dachu: Piękny dach! Dziwne szukałem tej blach i grafitowej nie było. Niestety Ruukki swoje kosztuje cena nie napawa optymizmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koka1 18.11.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Piękny dach! Dziwne szukałem tej blach i grafitowej nie było. Niestety Ruukki swoje kosztuje cena nie napawa optymizmem. Bo w katalogu jej nie ma. Ten produkt został wprowadzony na rynek dopiero w tym roku. A katalogi i opisy na stronie netowej, to inna bajka... Jak i ceny, i wyceny. Mimo wszystko, uważam, że warto. Niejedna ceramika się przy niej chowa. Ja, półtora miesiąca szukałam pokrycia dachowego, mój wybór, jak dla mnie - rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 18.11.2011 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 No zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikaplu 22.11.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 (edytowane) Witam. Jesli mogę to też poproszę o fotki całości. Stoję przed wyborem koloru dachu i bardzo by mi pomogło obejrzenie tych zdjęć [email protected] Z góry dziękuję Edytowane 22 Listopada 2011 przez wikaplu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koka1 23.11.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Witam, czy ktoś ma u siebie Ruukki Finnera? Zamierzam położyć właśnie ten model, ponieważ jest w małych modułach a mam bardzo złożony dach. Witaj! U mnie SSO właśnie osiągnięty we współudziale z finnerą. Pokrycie - super, nie widać najmniejszego łączenia. Jeśli chodzi o wybór pokrycia, to polecam w 100%. Cenę, no niestety, długo będę trawić.. Z małym "ale" Odpad faktycznie niewielki, ale nie ufaj pierwotnej wycenie w zakresie ilości. U mnie (dach kopertowy o pow. 307 m.kw.), zabrakło 31 arkuszy, a jak je ułożono, to okazało się że brakuje jeszcze 2 gąsiorów. Dla pewności, bierz do wyceny 10% odpad, a nie jak proponują przedstawiciele 4-5%, bo zwrócić będziesz mógł w razie nadmiaru, a jak zabraknie, to stoisz z pracą i czekasz, mimo akcji "finnera od ręki", nawet kilka dni. A jak się prezentuje, oceń sam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 23.11.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Faktycznie daszek piękny A jaki to kolor, bo nie widać za bardzo na zdjęciach. Czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koka1 23.11.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Faktycznie daszek piękny A jaki to kolor, bo nie widać za bardzo na zdjęciach. Czarny? Jak w tytule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 23.11.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Dzięki, potem już zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kami karolina 24.11.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Dzięki, potem już zauważyłem Jak chcesz to podaj mi e-mail to prześlę Ci jak mam pokryte adamante kolor ciemna wiśnia-jeśli tylko chcesz.A co do wyceny i mymierzenia to firma która mi wymierzała nie pomyliła się nawet o m2 jedynie blachy płaskiej mi zabrakło arkusz ale to tylko dlatego że firma jest znoajoma dla mnie i obróbkę mi powyginali we wzory co mało kto robi-a wygląda zjebi... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 24.11.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Cieślo-dekarz już pracuje więc dziękuję Teraz to ja będę mógł się pochwalić swoim dachem już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kami karolina 25.11.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 To super jak już będziesz miał zdjęcia to wrzuć coś tutaj.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikaplu 01.12.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Czy ja mogłabym poprosić o fotki tej ciemnej wisni? I tych super obróbek? Musze dokonać wyboru i tak ciężko się zdecydować [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 01.12.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Wrzucam zdjęcia z 90% prac http://img233.imageshack.us/img233/1967/201112011004.jpg http://img7.imageshack.us/img7/5648/201112011006.jpg http://img254.imageshack.us/img254/9601/201112011003.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kami karolina 03.12.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 (edytowane) Czy ja mogłabym poprosić o fotki tej ciemnej wisni? I tych super obróbek? Musze dokonać wyboru i tak ciężko się zdecydować [email protected] Hej jak coś to wysłałem Ci na email-a zdjęcia mojej chatki:) Edytowane 5 Grudnia 2011 przez Kami &karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chomar4 08.12.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Klaudiuszozo mógłbyś napisać ile miałeś odpadu z tej blachy. Mamy skomplikowany dach, dużo skosów. Z blachy monterey przy wielkości dachu 317 m2 wyliczyli nam, że potrzebujemy 444 m2 blachy. Według mnie to massssakra. Czy przy Finnerze da się ograniczyć ten odpad? A poza tym co mówili twoi dekarze o tej blaszce, jak się układa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 10.12.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Odpad z Finnery to do 10%. U mnie było około 6%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikaplu 10.12.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Hej jak coś to wysłałem Ci na email-a zdjęcia mojej chatki:) No właśnie...czekam z niecierpliwością...nie dostałam:/ Adres sprawdzałam, podany dobry. Mogę prosić jeszcze raz o wysyłkę tych fotek? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts