Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BLACHODACHÓWKA RUUKKI - wątek zbiorczy: opinie, uwagi, kolorystyka, dyskusja

Tomczyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 207
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, czy ktoś ma u siebie Ruukki Finnera? Zamierzam położyć właśnie ten model, ponieważ jest w małych modułach a mam bardzo złożony dach.

Wiez ja pokryłem adamante,postanowiłem tak bo miała intensywniejszy kolor,dłuższa gwaranacja i najważniejsze im więcej łączeń tym bardziuej prawdopodobne że gdzieś może być nieszczelność.Jest jeden plus finery-mniej jest z niej odpadów bo arkusze są małe ale wedle uznania.Pozdrawiam

Podbijam. Mi również podoba się ta "blacha".

Oto jak się prezentuje GRAFITOWA finnera, której montaż zakończono właśnie dzisiaj na moim dachu:

foru..jpg

for..jpg

19.jpg

Efekt powalający! (przynajmniej mnie) :yes:

Łączeń blachy - nie widać gołym okiem, dobry zoom potrzebny ;)

Jak ktoś zainteresowany arkanami akcji " finnera od ręki", kontakt na priv.

Ja wynegocjowałam cenę 30,6 za arkusz.

Ale wycenom, no cóż, nie można ufać..

Pozdrawiam.

Piękny dach!

Dziwne szukałem tej blach i grafitowej nie było.

Niestety Ruukki swoje kosztuje cena nie napawa optymizmem. :(

Bo w katalogu jej nie ma. Ten produkt został wprowadzony na rynek dopiero w tym roku. A katalogi i opisy na stronie netowej, to inna bajka...

Jak i ceny, i wyceny.

Mimo wszystko, uważam, że warto. Niejedna ceramika się przy niej chowa.

Ja, półtora miesiąca szukałam pokrycia dachowego, mój wybór, jak dla mnie - rewelacyjny.

Witam, czy ktoś ma u siebie Ruukki Finnera? Zamierzam położyć właśnie ten model, ponieważ jest w małych modułach a mam bardzo złożony dach.

Witaj!

U mnie SSO właśnie osiągnięty we współudziale z finnerą.

Pokrycie - super, nie widać najmniejszego łączenia.

Jeśli chodzi o wybór pokrycia, to polecam w 100%.

Cenę, no niestety, długo będę trawić..

Z małym "ale" ;)

Odpad faktycznie niewielki, ale nie ufaj pierwotnej wycenie w zakresie ilości.

U mnie (dach kopertowy o pow. 307 m.kw.), zabrakło 31 arkuszy, a jak je ułożono, to okazało się że brakuje jeszcze 2 gąsiorów.

Dla pewności, bierz do wyceny 10% odpad, a nie jak proponują przedstawiciele 4-5%, bo zwrócić będziesz mógł w razie nadmiaru, a jak zabraknie, to stoisz z pracą i czekasz, mimo akcji "finnera od ręki", nawet kilka dni.

A jak się prezentuje, oceń sam:

1.jpg

7.jpg

6.jpg

Dzięki, potem już zauważyłem ;)

Jak chcesz to podaj mi e-mail to prześlę Ci jak mam pokryte adamante kolor ciemna wiśnia-jeśli tylko chcesz.A co do wyceny i mymierzenia to firma która mi wymierzała nie pomyliła się nawet o m2 jedynie blachy płaskiej mi zabrakło arkusz ale to tylko dlatego że firma jest znoajoma dla mnie i obróbkę mi powyginali we wzory co mało kto robi-a wygląda zjebi...:) Pozdrawiam

Klaudiuszozo mógłbyś napisać ile miałeś odpadu z tej blachy. Mamy skomplikowany dach, dużo skosów. Z blachy monterey przy wielkości dachu 317 m2 wyliczyli nam, że potrzebujemy 444 m2 blachy. Według mnie to massssakra. Czy przy Finnerze da się ograniczyć ten odpad? A poza tym co mówili twoi dekarze o tej blaszce, jak się układa?