Kami karolina 10.12.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 (edytowane) OK.wyślę jeszcze raz nie wiem co się stało.Być może masz za mało miejsca na poczcie i zdjęcia Ci się moje nie mieszczą.Ale jak coś to wysłałem jeszcze raz. Edytowane 10 Grudnia 2011 przez Kami &karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 18.12.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Witam. Na wiosnę będę przykrywał swój daszek i stoję przed dylematem czy dachówka czy blachodachówka. Dach ok 340mkw, dosyć nieźle sfixowany. Jeżeli blachodachówka, to tylko i wyłącznie finnera z racji małego odpadu. Interesuje mnie kolor ceglasty w połysku. Czy ma ktoś zdjęcia takiego dachu ułożonego finnerą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nini 18.12.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Witam, my w tym roku pokryliśmy dach blachodachówką ruukki adamante w kolorze grafitowym. Trzeba przyznać, że tanio nie było (jak na blachodachówkę), na szczęście dach niewielki. Efekt nam się bardzo podoba. Mamy nadzieję, że z trwałością też będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 21.12.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 http://www.ambit.gda.pl/images/Ruukki/Finnera/finnera-przyklad-realizacji.jpg http://www.olcsoteto.hu/wp-content/uploads/2011/01/Ruukki-Finnera-cserepeslemez-tet%C5%91-Dorog-660x495.jpg http://cdn11.muratordom.smcloud.net/t/photos/75/e9/ce/75e9ce6f5ce79a9d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 22.12.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 klaudiuszozo mógłbyś wrzucić zdjęcie całego dachu w tym ceglastym kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 23.12.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Nie mam, tylko takie zdjęcia udało mi się dorwać w Internecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziacho23 22.01.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Jak chcesz to podaj mi e-mail to prześlę Ci jak mam pokryte adamante kolor ciemna wiśnia-jeśli tylko chcesz.A co do wyceny i mymierzenia to firma która mi wymierzała nie pomyliła się nawet o m2 jedynie blachy płaskiej mi zabrakło arkusz ale to tylko dlatego że firma jest znoajoma dla mnie i obróbkę mi powyginali we wzory co mało kto robi-a wygląda zjebi... Pozdrawiam witam! jestem nową forumowiczką i chciałam prosić o przesłanie mi zdjęć o których piszecie szczególnie te o obróbce. też jestem na etapie wyboru blachodachówki, znajomi polecali mi ruukki. z góry dziękuję. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kami karolina 22.01.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 OK.wyślę Cie ale podaj mi e-mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 10.02.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Witam, czy ktoś może pochwalić się blachą na rąbek stojący na swoim dachu? Classic lub classic premium? Będę wdzięczna ja tez przyłączam się do prośby o fotki z dachu blach "rąbek" z góry dziękuję [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ergo 12.02.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 (edytowane) Proszę bardzo, ruukki classic , na rąbek stojący. Lekko zmodyfikowany projekt "Dom na górce" z MGProjekt, elewacja południowa. Pozdrawiam, Edytowane 12 Lutego 2012 przez Ergo dodanie zdjęcia w załączniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaat 25.02.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 My również postawiliśmy na Ruukki finnera Kolor czarny. A cena nie jest taka duża Kupiliśmy z opcją montażu po 26,9zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 02.03.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 My również postawiliśmy na Ruukki finnera Kolor czarny. A cena nie jest taka duża Kupiliśmy z opcją montażu po 26,9zł baaardzo tanio:eek: w grudniu bylam w skladzie budowlanym zorientowac sie w cenach. ruukki finnera 41,90zl. roznica ogromna:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 02.03.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 My również postawiliśmy na Ruukki finnera Kolor czarny. A cena nie jest taka duża Kupiliśmy z opcją montażu po 26,9zł baaardzo tanio:eek: w grudniu bylam w skladzie budowlanym zorientowac sie w cenach. ruukki finnera 41,90zl. roznica ogromna:jawdrop: Coś to bardzo tanio. Bo ja widzę że prawie wszędzie około 31zł/ sztuka. A na śląsku w ogóle ciężko znaleść skład z Finnerą. agaat można namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 15.03.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 PODNOSZĘ. Ma ktoś namiary na Finnerę na śląsku w dobrej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 17.03.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 blacha jest bardzo ładna, ale gąsiory finnera ma tragiczne - wyglądają jak wygięte z blachy płaskiej. Te gąsiory przeważyły nad wyborem innej blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koka1 17.03.2012 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Absolutnie się nie zgadzam! Może widziałeś jakąś partacką robotę Moje - leżą jak ulał (a nie powyginał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 18.03.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 (edytowane) Tu nie chodzi o ułożenie, tylko o kształt gąsiora - jego kształt. Jedne są takie pełne i z daleka wygląda prawie jak gąsior z dachówki (piszę prawie, bo nic nie dorówna gąsiorowi z dachówki), a niektóre są strasznie płaskie, takie bez wyrazu. Jeżeli ktoś ma dach dwuspadowy, to gąsior jest praktycznie nie widoczny.Ja mam dach wielospadowy i wygląd gąsiora jest dla mnie bardzo ważny.zdjęcie wyszukane w googlach:http://i.st-firmy.net/93q5vvl/centrum-dachowe-zyrardow-sczdabrowski-pwrzodak-dachowki-blachodachowka-finera.jpg Nie uważasz, że ten gąsior jest praktycznie bez przetłoczeń? Jest po prostu płaski i psuje efekt całego dachu, bo blacha wygląda cudnie. Edytowane 18 Marca 2012 przez Tysonq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REKINRW 18.03.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 (edytowane) Gąsiory można bez problemu dorobić np. w firmie zajmującej blacharstwem budowlanym. Ja kupuję blachę płaską i sam dorabiam gąsiory ... Nie ma co odrzucać blachy tylko z powodu gąsiorów Edytowane 18 Marca 2012 przez REKINRW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koka1 18.03.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ja uważam, że zaprezentowane zdjęcie jest mało wyraźne, a poza tym, dużo zależy od kąta nachylenia połaci dachowych. Ja mam typowy dach kopertowy - 30 st. i nie odnoszę wrażenia, że przetłoczenia gąsiorów są niewidoczne. Ale to oczywiście moje subiektywne odczucie, a blachy i jej gąsiorów takich właśnie, nie zamieniłabym na inne (np. baryłkowe duże). Oceń sam, to najwyraźniejsze moje zdjęcie oddające istotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voyager2550 18.03.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ja już praktycznie jestem zdecydowany na Finnera. Czekam jeszcze na wycenę. Nie wybrałem jeszcze koloru. Myślałem nad RR 23 Grafitowy lub RR 32 Ciemnobrązowy. Na żywo nie miałem okazji zobaczyć. Przeglądałem ten temat ale może ma ktoś jakieś inne fotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts