Gola86 17.04.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 A co to za porównanie cenowe blaszaka do dachu pod dachówką .To tak jakby porównał garaż blaszany do murowanego. Te 9500 zł to i tak dużo za blaszaka . To jest porównanie tego co wyjdzie z mojej kieszeni a nie porównanie materiału. Może poczytaj trochę o tych - jak to nazwałeś - "blaszakach" bo jeden drugiemu nie równy. Niestety nie każdemu podoba się falista, ceramiczna (nie daj Boże czerwona) dachówka. Alternatyw do uzyskania nowoczesnego wyglądu domu jest niewiele, a te które są kosztują ciężkie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 18.04.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) To jest porównanie tego co wyjdzie z mojej kieszeni a nie porównanie materiału. Może poczytaj trochę o tych - jak to nazwałeś - "blaszakach" bo jeden drugiemu nie równy. Niestety nie każdemu podoba się falista, ceramiczna (nie daj Boże czerwona) dachówka. Alternatyw do uzyskania nowoczesnego wyglądu domu jest niewiele, a te które są kosztują ciężkie pieniądze. To jest myślenie zmanipulowanego Polaka .Jak pokryję papą to w mojej kieszeni zostanie jeszcze więcej kasiorki .Jak chcesz porównywać porównuj Ruukki Classic Premium z innymi blaszakami wtedy to będzie adekwatne porównanie.A co do dachówki to mydlenie oczów ,nie to że podoba się czy nie podoba tylko czy damy radę inwestując -budując dom kupić dachówkę . Dachy pod blacho-dachówką -blaszaki to prawda stają się coraz ładniejsze ,tylko nadal te gąsiory je szpecą (nie dają cienia na uskokach jak blacho-dachówka) .Powinny być przetłaczane z uskokami tak jak blacha na dachu może to dało by lepszy efekt. Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 18.04.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 A co do dachówki to mydlenie oczów ,nie to że podoba się czy nie podoba tylko czy damy radę inwestując -budując dom kupić dachówkę . Widzę, że Twoja teoria polega na tym, że jeśli buduje się dom to trzeba KONIECZNIE pokryć go ciężką dachówką, a jeśli nie ma się tego w zamiarze to nie jest to już dom tylko "blaszak" i w ogóle lepiej nie brać się za budowę bo to wstyd mieć blachę na dachu :/ Jeśli mogłabym wybierać to nasz dom nie miałby w ogóle skośnego dachu tylko płaski, ale niestety warunki zagospodarowania przestrzennego na to nie pozwalają. Rozszerz proszę swoje horyzonty myślowe i postaraj się zrozumieć, że nie każdemu podoba się to co Tobie. W naszym projekcie są lukarny z pochyleniem dachu 1% i pionowymi ścianami, na których również ma być pokrycie dachowe i jakoś nie wyobrażam sobie jak miałaby trzymać się na tym dachówka ceramiczna a stosowanie dwóch rodzajów pokrycia na dachu nie bardzo mi się uśmiecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 18.04.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Widzę, że Twoja teoria polega na tym, że jeśli buduje się dom to trzeba KONIECZNIE pokryć go ciężką dachówką, a jeśli nie ma się tego w zamiarze to nie jest to już dom tylko "blaszak" i w ogóle lepiej nie brać się za budowę bo to wstyd mieć blachę na dachu :/ Jeśli mogłabym wybierać to nasz dom nie miałby w ogóle skośnego dachu tylko płaski, ale niestety warunki zagospodarowania przestrzennego na to nie pozwalają. Rozszerz proszę swoje horyzonty myślowe i postaraj się zrozumieć, że nie każdemu podoba się to co Tobie. W naszym projekcie są lukarny z pochyleniem dachu 1% i pionowymi ścianami, na których również ma być pokrycie dachowe i jakoś nie wyobrażam sobie jak miałaby trzymać się na tym dachówka ceramiczna a stosowanie dwóch rodzajów pokrycia na dachu nie bardzo mi się uśmiecha. Ciężar dachówki to zaleta ,jeżeli tak piszesz to masz niewielkie pojęcie o budownictwie i nie ma się czego wstydzić zastępując pokrycia dachu jakimś substytutem . Dach płaski to wiele kłopotów z przeciekami ,a twoje poszerzone horyzonty nie są obiektywne. Przejedz się z wioski do większego miasta na jakąś starówkę i przypatrz na dachy jak się obrabia montuje dachówki ,wszystko się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 19.04.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) Wiesz co animuss, jesteś bezczelnym typem i tracę tylko czas na polemikę z tobą !Nie będę z tobą więcej dyskutować bo i tak nic nie dociera. Tak na marginesie to jest temat o blachodachówkach więc przenieś się ze swoją ceramiką do odpowiedniego wątku. Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez Gola86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 19.04.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Wiesz co animuss, jesteś bezczelnym typem i tracę tylko czas na polemikę z tobą ! Nie będę z tobą więcej dyskutować bo i tak nic nie dociera. Tak na marginesie to jest temat o blachodachówkach więc przenieś się ze swoją ceramiką do odpowiedniego wątku. Ja ciebie nie obrażałem ,o jaką polemikę chodzi , na tematy oczywiste ?.To ty poruszyłaś w tym wątku ceramikę . wycena za płaską dachówkę ceramiczną Domino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.04.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 "animus" ma wiedzę i doświadczenie. Trzeba docenić to, że chce się nimi podzielić. To, że forma w jakiej to czyni Ci nie odpowiada a to już inna sprawa. Z jego jak i z innych porad udzielanych za darmo można nie korzystać. Każdy ma prawo wypowiedzieć się tak jak uznaje za stosowne.Wracając do meritum to nieśmiało zapytam czym projektant sugeruje pokryć dach lukarenki o nachyleniu 1% bo to nawet nie jest 1*? Takie pochylenie to wykonanie w granicach błędu. Krycie takich powierzchni to papa termozgrzewalna więc jakby nie patrzeć dwa rodzaje materiałów. Oczywiście każdy ma wolny wybór (choć nie do końca) bo to jego dom i jego pieniądze. Życzę trafnych i rozsądnych wyborów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 20.04.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Ciężar dachówki to zaleta ,... Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 20.04.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Każdy ma prawo wypowiedzieć się tak jak uznaje za stosowne. Tak, ale ja tego pana nie pytałam o zdanie. Moja pierwsza wypowiedź była kierowana do innego użytkownika a zostałam zaatakowana lawiną zalet dachówki ceramicznej. To czym mam zamiar pokryć swój dom to moja indywidualna decyzja a tu jest mi wmawiane że liczy się tylko dachówka, a blacha to szajs. Wracając do meritum to nieśmiało zapytam czym projektant sugeruje pokryć dach lukarenki o nachyleniu 1% bo to nawet nie jest 1*? Takie pochylenie to wykonanie w granicach błędu. Krycie takich powierzchni to papa termozgrzewalna więc jakby nie patrzeć dwa rodzaje materiałów. Oczywiście każdy ma wolny wybór (choć nie do końca) bo to jego dom i jego pieniądze. Życzę trafnych i rozsądnych wyborów. Pozdrawiam. W projekcie jest przewidziana blacha płaska na rąbek stojący, na lukarnach również. Zapewne pod blachą będzie papa. Pisząc o 2 rodzajach materiałów mam na myśli to co widać. Nie zrobię przecież na całym dachu dachówki falistej a na lukarnach blachy. Raczej nie wyglądałoby to dobrze. Ja Ciebie również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.04.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) zostałam zaatakowana lawiną zalet dachówki ceramicznej. To czym mam zamiar pokryć swój dom to moja indywidualna decyzja a tu jest mi wmawiane że liczy się tylko dachówka, a blacha to szajs. Nadal Gola86 nie rozumie co miałem do przekazania . Może jeszcze raz . Oto dachy pod blachą . http://plprom-image.s3.amazonaws.com/96652_w640_h640_psga7020persp002.jpg http://cdn23.muratorplus.smcloud.net/t/image/thumbnails/53398/blacha_na_dachy_z_gwarancja_600x450_rozmiar-niestandardowy.jpghttp://cdn28.muratorplus.smcloud.net/t/image/thumbnails/53399/blacha_na_dachy_z_gwarancja_300x0_rozmiar-niestandardowy.jpg i to też dachy pod blachą http://www.dom.pl/wp-content/uploads/2012/02/dach-blaszany.jpg http://www.operat.biz/assets/components/gallery/files/12/21.jpg Na dwóch ostatnich zdjęciach blacha przeszła metamorfozę ...... jaką ? Taką .........udaje dachówkę . Po co ? Inwestorów których nie stać na dachówkę kupują jej namiastkę substytut. Niektórym ludziom ciężko przychodzi nazywanie po imieniu tego czego oczekują wolą kręcić, obrażać . Niestety kupując blacho dachówkę podświadomie dążymy do ideału - dachówki. Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koka1 20.04.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Nadal Gola86 nie rozumie co miałem do przekazania . Może jeszcze raz . Oto dachy pod blachą . http://plprom-image.s3.amazonaws.com/96652_w640_h640_psga7020persp002.jpg http://cdn23.muratorplus.smcloud.net/t/image/thumbnails/53398/blacha_na_dachy_z_gwarancja_600x450_rozmiar-niestandardowy.jpghttp://cdn28.muratorplus.smcloud.net/t/image/thumbnails/53399/blacha_na_dachy_z_gwarancja_300x0_rozmiar-niestandardowy.jpg Droga Gola! i to też dachy pod blachą http://www.dom.pl/wp-content/uploads/2012/02/dach-blaszany.jpg http://www.operat.biz/assets/components/gallery/files/12/21.jpg Na dwóch ostatnich zdjęciach blacha przeszła metamorfozę ...... jaką ? Taką .........udaje dachówkę . Po co ? Inwestorów których nie stać na dachówkę kupują jej namiastkę substytut. Niektórym ludziom ciężko przychodzi nazywanie po imieniu tego czego oczekują . Niestety kupując blacho dachówkę podświadomie dążymy do ideału - dachówki. Droga Gola86 !! Nikt, jak ja, chyba Ciebie lepiej nie zrozumie, a tym bardziej Ci, którzy jakoby, wiedzę posiadają. Oni, być może znają się na rzeczy, lecz inne priorytety mają i w innym charakterze tu występują. ABSOLUTNIE nie zgodzę się, że blachodachówką kryją swe dachy osoby na namiastkę ceramiki. Ogłaszam wszem i wobec, że mój dach mógł być pokryty np. roobenem (np. piemont, nie wspominając o monzie), creatonem (np. vivą) oraz tondachem kilku maści. Ale ... te, podobno piękne i wytrzymałe dachóweczki, mnie się osobiście za grosz nie podobały. Wszystkie wymienione były w cenie mojego dachu z blaszki. No co, ceramika, to ceramika, prawda?? Tak przynajmniej się o niej tu wypisujecie. Zatem drodzy Specjaliści! Nie każdy i nie za wszelką cenę pragnie pokryć swój dach dachówką ceramiczną, choć go na to stać. Niektórzy mają inne priorytety i warto je uszanować! Też pozdrawiam! K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.04.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Szanowanie to jedno a przedstawianie swojego zdania to drugie. Kolejny raz powtórzę nie ma żadnego obowiązku korzystania z porad! Nie można się obrażać o to, że ktoś ma inne zdanie czy gusta. Na szczęście jest wolny wybór. Życzę przemyślanych i rozsądnych wyborów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neta38 19.05.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Weszłam w ten wątek ponieważ sama zakupiłam ruukki adamante,ale czytam jakiegos cwaniaczka który ma jakieś problemy z własnymi emocjami i poniza innych tylko dlatego,ze nie wybrali dachówki bo cyt"ich nie stac" co za typek?! Ludzie! To w taki sposób oceniasz ludzi Anonimie? po tym co kupują? Przypomniało mi to sytuacje z pewnego sklepu,gdzie weszlam niezbyt dobrze ubrana,kupilam dosyć drogie kosmetyki i chcialam zaplacic kartą biznesowa,a ekspedientka zawołała kierowniczke i wylegitymowała mnie.Oj to co widzimy moi kochani czesto nas myli,a adamante swoją droga jest super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 20.05.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Animuss ma rację . Ludzie liczą każdy grosz i kupują blacho-dachówkę , chcąc mieć namiastkę ceramiki. Dlaczego nie położą trapezu, który jest tańszy i prostszy w kryciu ? . Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.05.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Weszłam w ten wątek ponieważ sama zakupiłam ruukki adamante,ale czytam jakiegos cwaniaczka który ma jakieś problemy z własnymi emocjami i poniza innych tylko dlatego,ze nie wybrali dachówki bo cyt"ich nie stac" co za typek?! Ludzie! To w taki sposób oceniasz ludzi Anonimie? po tym co kupują? Przypomniało mi to sytuacje z pewnego sklepu,gdzie weszlam niezbyt dobrze ubrana,kupilam dosyć drogie kosmetyki i chcialam zaplacic kartą biznesowa,a ekspedientka zawołała kierowniczke i wylegitymowała mnie.Oj to co widzimy moi kochani czesto nas myli,a adamante swoją droga jest super ! Moje emocje czują się dobrze .Zakupiłaś ruukki adamante i b. dobrze to twój wybór .Nikogo nie poniżam tępię co innego , co mają powiedzieć ci co mają tyle lat domy pod papą. Nie lubię niestety zakłamania i jeszcze raz powtórzę , kupując blacho dachówkę podświadomie dążymy do ideału - dachówki. Powiem więcej a czy papa nie przeszła metamorfozy co to jest ? http://www.iko.be/documents/graphics/photos-in-text/frontal-shingle2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 20.05.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 ja to znam pod nazwą papa amerykańska. Na altanie leży już 10lat, zero problemu, tylko od strony północnej jest cała zielona (pierwotny kolor brązowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 20.05.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Zrób kalenicę z miedzi ,powinno pomóc. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 20.05.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 kalenicy brak. Dach to typowa koperta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.05.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Skoro brak kalenicy to masz dach namiotowy. Obróbka miedziana na narożach (gradach) załatwi sprawę. Środek do usuwania nalotów ma w swojej ofercie ISOLA. Wracając do wcześniejszych wypowiedzi chciałem tylko nieśmiało zauważyć, że gont bitumiczny to bardziej lub mniej udana imitacja łupka podobnie jak płytka włóknocementowa. ISOLA poszła nawet dalej i wyprodukowała Skifera imitującego krycie niemieckie łupkiem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 20.05.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 To masz 4 kalenice:yes: Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts