madzia.a 31.10.2008 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 no, aż tak moje drzwi nie są pomarańczowe Tak, to są te meble! Besta, czy widziałaś ten domek? http://forum.muratordom.pl/moj-kawalek-ziemi-a-na-nim-przytulny,t84253-120.htm Właścicielka też ma drzwi w kolorze calvados oraz łazienke wenge i jest zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 31.10.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Widziałam już wcześniej w trakcie zagłębiania się w dylematy calvadosowo-wengowe I wygląda nieźle. A w salonie przy tych mebelkach jeszcze lepiej się to zgra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 02.11.2008 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Besta, czy ty kupiłas swoje drzwi w Castoramie? Widziałam dzisiaj bardzo podobne do twoich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 02.11.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Besta, czy ty kupiłas swoje drzwi w Castoramie? Widziałam dzisiaj bardzo podobne do twoich. Kupowałam w Obi, ale są chyba we wszystkich marketach Classen - Malaga. Niestety budżet nie pozwolił nam już na jakieś droższe drzwi i teraz widzę pierwsze efekty - próbując zmyć farbę z ościeżnicy zdarłam miejscami okleinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 03.11.2008 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Besto, widze, że czesto bywasz na forum. Czy mogłabym cie prosić, abyś pomogła mi przy moim remoncie (tzn tej porażce ) Powklejałabym zdjęcia swojego mieszkania, opowiedziałabym jakie mam pomysły itp A ty napisałabyś co o tym myślisz? Bo ja już nie wierze w siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 03.11.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Besto, widze, że czesto bywasz na forum. Czy mogłabym cie prosić, abyś pomogła mi przy moim remoncie (tzn tej porażce ) Powklejałabym zdjęcia swojego mieszkania, opowiedziałabym jakie mam pomysły itp A ty napisałabyś co o tym myślisz? Bo ja już nie wierze w siebie... Madziu żadna ze mnie specjalistka raczej się uczę, ale jak tylko będę mogła to na pewno pomogę Zresztą myślę, że tu na forum jest masa Dobrych Ludzi co świetne pomysły mają Wklejaj! Będziemy combinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 05.11.2008 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Besta, jutro będą wstawiać nam drzwi! Trzymaj kciuki!!! Bo ja strasznie się boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 05.11.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Besta, jutro będą wstawiać nam drzwi! Trzymaj kciuki!!! Bo ja strasznie się boje Nie bój się!! Nie będzie tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 06.11.2008 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Zdjęcia już mam [http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/gh/fb/x5n5/8mawnbmbLHci15rzZB.jpghttp://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/gh/fb/x5n5/50iJrvKaMFIMmMYK2B.jpghttp://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/gh/fb/x5n5/BZSl2fB18a3LzZ5CRB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 06.11.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 no i jak Ty je odbierasz madzia.a? Bo w końcu najważniejsze czy Tobie sie podobają. Wg mnie wyglądają b. ladnie. chociaż zdjęcia najprawdopodobniej nie odzwierciedlaja ich prawdziwego koloru . Ale ja lubię takie kolorki. Są b. ciepłe i przyjemne dla oka. Ja osobiście nie widze powodu dla któreo miałabyś rezygnować z łazienki wenge Niepotrzebnie tak się zamartwiałaś na zapas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 07.11.2008 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 no i jak Ty je odbierasz madzia.a? Bo w końcu najważniejsze czy Tobie sie podobają. Wg mnie wyglądają b. ladnie. chociaż zdjęcia najprawdopodobniej nie odzwierciedlaja ich prawdziwego koloru . Ale ja lubię takie kolorki. Są b. ciepłe i przyjemne dla oka. Ja osobiście nie widze powodu dla któreo miałabyś rezygnować z łazienki wenge Niepotrzebnie tak się zamartwiałaś na zapas. Pozdrawiam ohh bardzo dziękuje za wypowiedz, bo ja już prawde mówiąc jestem wyczerpana własną rozpaczą nad tymi drzwiami. Musze to przyjąć na klate, pogodzić się z tym, bo przecież będe na nie patrzała do końca życia ... Rany, aż mi łezki lecą jak o tym pomysle ... czuje się jak kretynka, bo sama naważyłam sobie tego piwa i teraz musze je wypić, musze ponieść konsekwencje swojej decyzji, jakże błędnej... Besta, czy myślałaś o przemalowaniu drzwi lakierobejcą, która daje satynowy efekt? Taką lakierobejce ma Sadolin. http://www.sadolin.pl/?q=pages/products/woods/12689 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 07.11.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Besta, czy myślałaś o przemalowaniu drzwi lakierobejcą, która daje satynowy efekt? Taką lakierobejce ma Sadolin. http://www.sadolin.pl/?q=pages/products/woods/12689 Myślę o tym, myślę! Ale: pani w sklepie powiedziała, że jakimś lakierem czy czymśtam mogę drzwi pomalować, a z kolei znajomy spec mówi, żeby tego nie malować, bo okleina papierowa i nie wiadomo co sięz tym stanie, mąż marudzi, że jak pomaluję to będzie fatalnie wyglądać i już nie wiem co robić Myślę o okleinie, ale obawiam się, że na takiej dużej powierzchni z tymi wszystkimi ramkami, szybą i pozostałymi "zasłoniętymi" kwadratami (ja chcę coś zrobić z tymi drzwiami od łazienki, a są dokładnie takie jak Twoje) nie uda mi się tego położyć dobrze, równo i w jednym kawałku. Pytałam już na forum czy ktoś takie drzwi malował, ale nie było odzewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 07.11.2008 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Besta, czy myślałaś o przemalowaniu drzwi lakierobejcą, która daje satynowy efekt? Taką lakierobejce ma Sadolin. http://www.sadolin.pl/?q=pages/products/woods/12689 Myślę o tym, myślę! Ale: pani w sklepie powiedziała, że jakimś lakierem czy czymśtam mogę drzwi pomalować, a z kolei znajomy spec mówi, żeby tego nie malować, bo okleina papierowa i nie wiadomo co sięz tym stanie, mąż marudzi, że jak pomaluję to będzie fatalnie wyglądać i już nie wiem co robić Myślę o okleinie, ale obawiam się, że na takiej dużej powierzchni z tymi wszystkimi ramkami, szybą i pozostałymi "zasłoniętymi" kwadratami (ja chcę coś zrobić z tymi drzwiami od łazienki, a są dokładnie takie jak Twoje) nie uda mi się tego położyć dobrze, równo i w jednym kawałku. Pytałam już na forum czy ktoś takie drzwi malował, ale nie było odzewu Myśle, ze oklejenie drzwi się nie uda. A nie masz żadnej listewki, żeby wypróbować, jak taka lakierobejca będzie wyglądac? Ja jestem księgową w hurtowni farb i powiedziano mi, że to jest jedyna rzecz, którą można potraktowac te drzwi, aczkolwiek gwarancji nie dają! Ja również spróbuje popytac na forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 07.11.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 No to Ty jesteś u źródła wiedzy! Jak w hurtowni farb z dobrego serca tak doradzili, to wierzę, że to może być najlepsze wyjście. Nie mam żadnego "kawałka" takiego jak te drzwi, żeby popróbować. Pewna jest jedna rzecz - teraz okleina na drzwiach ma jakiś tam wzór drewna, słoi itd, jak to się pomaluje to będzie po prostu jednolity kolor. Ale w tej mojej łazience na pewno (mam nadzieję!) będzie to wyglądało lepiej niż teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 07.11.2008 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 No to Ty jesteś u źródła wiedzy! Jak w hurtowni farb z dobrego serca tak doradzili, to wierzę, że to może być najlepsze wyjście. Nie mam żadnego "kawałka" takiego jak te drzwi, żeby popróbować. Pewna jest jedna rzecz - teraz okleina na drzwiach ma jakiś tam wzór drewna, słoi itd, jak to się pomaluje to będzie po prostu jednolity kolor. Ale w tej mojej łazience na pewno (mam nadzieję!) będzie to wyglądało lepiej niż teraz. Nie nie będzie to jednolity kolor. Ta lakierobejca jest taka półtransparentna, czyli nadaje tylko odcień, słoje będzie widać. Dlatego też nie możesz całkowice zmienić kolor np. na wenge, tylko przyciemnić ta marchewke. I najlepiej zrobić to pistoletem w lakierni, a nie pędzlem, żeby nie było widać śladów. Mój maż jest lakiernikiem meblowym i mowił, że powinno być dobrze, ponieważ malując drewno lakierobejcą i tak musisz dać podkład pod lakierobejce, a w tym przypadku, takim podkładem jest właśnie ta okleina! napisałam jeszcze e-maila do tej firmy Sadolux, czy można tak zrobić. a to ze strony internetowej "powłoka półmatowa, transparentna, zabarwiająca powierzchnię drewna zachowując jego rysunek " Przeczytaj sobie ten wątek http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=919&w=71321606&v=2&s=0 Besta, jesli możesz prosze wklej mi zdjęcia reszty swjego mieszkania, z drzwiami w tle Dziewczyny doradzice mi jaki pasowałby w przedpokoju kolor garderoby, oraz ścian, tak by nie zrobić jeszcze większej tragedii? Chciałam ściany w bardzo jasnym beżowym kolorze, a jedną ze ścian na troszkęciemniejszy- delikatny brąz? Błagam pomóżcie, by nie zrobić jeszcze wiekszej tragedii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 08.11.2008 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 bardzo prosze o pomoc, ponieważ naprawde nie wiem co robić dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 08.11.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Dziewczyny doradzice mi jaki pasowałby w przedpokoju kolor garderoby, oraz ścian, tak by nie zrobić jeszcze większej tragedii? Chciałam ściany w bardzo jasnym beżowym kolorze, a jedną ze ścian na troszkęciemniejszy- delikatny brąz? Błagam pomóżcie, by nie zrobić jeszcze wiekszej tragedii! madzia.a Nie ma powodu robic tragedii z powodu koloru drzwi tak właściwie to żeby coś dopasowac to trzeba by było obejrzec jak to wszystko razem wygląda bo piszesz: W jednym pokoju mam meble w kolorze olchy, w drugim wiśnia złota, w kuchni jabłoń, w jednej części przedpokoju grusze polną, w drugiej części coś w rodzaju wenge z tego wynika, że teraz masz drzwi w trzech różnych kolorach trochę tego dużo ja bym sie zdecydowała na garderobe w takim kolorze, w takim w jakim są najbliżej sąsiadujące drzwi łazienkę zrobiłabym taką jak Ty chciałaś , kafelki krem+wenge z tym , że ciemnych kafli tylko dekory (ale nie za dużo - jeden a zdecydowany) do tego delikatny akcent w kolorze drzwi czyli calvadisu jak wolisz pomarańczu....jakies świece, ręcznik, dywanik, czy w ciemnym wazonie-pomarańczowy kwiat... to tylko trzy kolory nie za dużo nie za mało to tylko moje zdanie może inni bedą mieć jakis pomysł dziewczyny pomóżcie koleżance !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 08.11.2008 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 drzwi mam w jednym kolorze- calvados.Kropqa, ślicznie urządziłaś swoje mieszkanie, dlatego bardzo prosze cie o pomoc. Postaram się wkleić zdjęcia mebli które posiadampierwsze zdjęcie to meble, które zamierzam kupić, reszta to mojehttp://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/pf/ga/fad8/cA99COWbj3nIOE46BB.jpghttp://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/pf/ga/fad8/V3DwEWmQ55BJvm3UsB.jpghttp://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/pf/ga/fad8/9jGBAICTmiH3NMrnEB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 08.11.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 jeżeli garderoba będzie w korytarzu jako duża szafa to boki mogą byc w kolorku calvados a drzwi lustrzane , tak jak ja mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 08.11.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 drzwi mam w jednym kolorze- calvados. to nie jest źle a jaka masz podłogę w korytarzu? bo mozna kolor ściany dopasować do podłogi meble o których piszesz tez są w takiej tonacji jak drzwi - żadna tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts