Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"rozterki remontowe" na finishu (zdjęcia)!!!!

madzia.a

Recommended Posts

drzwi mam w jednym kolorze- calvados.

to nie jest źle :lol:

a jaka masz podłogę w korytarzu? bo mozna kolor ściany dopasować do podłogi :lol:

meble o których piszesz tez są w takiej tonacji jak drzwi - żadna tragedia :lol:

już ci opowiadam ( i dziękuje za zainteresowanie :wink: )

Przedpokój mam w kształcie litery "L"

Mam w niej szafe w kolorze gruszy polnej, widocznej na zdjeciu w poście powyżej.

Na podłodze będą kafelki w kolorze popelato-kremowym.

Zaraz wkleje ci zdjęcia

http://www.opoczno.com/products/1779m.jpg

• Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ostatnie zdjęcie - na końcu korytarza to szafa , ją chcesz zmienic ?

tak jak wczesniej pisałam zrób drzwi do niej lustrzane , bedziesz miała w czym sie przeglądać :lol: :wink:

Nie, nie. Szafa zostaje. Kolor uważam, jest zblizony do drzwi.

Mam jedno zdjęcie garderoby, ale nie widać ją za bardzo. zaraz ci wkleje.

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/pf/ga/fad8/hZmwwMvewE9h3wwshB.jpg

ta garderoba będzie odnawiana i malowana, także moge wybrać sobie jej kolor.

Znajduje się przy drzwiach wejściowych. To jest zdjęcie oczywiscie sprzed remontu.

Mam jedno zdjęcie garderoby, ale nie widać ją za bardzo. zaraz ci wkleje.

Znajduje się przy drzwiach wejściowych. To jest zdjęcie oczywiscie sprzed remontu

w miejscu wieszaka i szafki na buty?

meble do salonkiu ładniutkie :lol: ale ja konsekwentnie trzymałabym sie koloru zblizonego do drzwi czyli wybrałabym kolor podobny do moich

http://foto3.m.onet.pl/_m/b3d6de0ef9f12c70c05ea8540c90b2a3,10,19,0.jpg

Madia.a, tak czytam o twoich zmaganiach i dobrze cię rozumiem, robiliśmy remony latem i jeszcze parę rzeczy trzeba wykończyć. Co do przedpokoju to dobrze, że chcesz ściany jasne. To raczej mała powierzchnia i dobrze jej zrobi rozjaśnienie. Uważaj jednak z doborem tego ciemniejszego brązu na jedną ze ścian, żeby ci sie nie gryzło z drzwiami. Czy mówiąc o garderobie masz na myśli wieszak i szafkę na buty? Takie odniosłam wrażenie. Jeśli tak, to je też zrobiłabym w kolorze zbliżonym do szafy i drzwi. Szkoda, że nie masz drzwi z lustrami dodatkowo powiększyłoby to optycznie przedpokój. Co do reszty mebli w pokojach to chyba nie jest źle. Z opisu wnioskuję, że do tej pory skłaniałaś się ku oranżom, ale patrząc na twoje nowe wybory widzę, że chyba ci się trochę opatrzyły. Tak jak już dziewczyny wspominały wcześniej wenge w łazience będzie super przy zachowaniu trzech kolorów i konsekwetnym trzymaniu się tego :wink: Zobaczysz, będzie super. A tak swoją drogą to twój mąż nie chciał ci pomóc ze zmianą koloru drzwi w łazience? :wink:

Madia.a, tak czytam o twoich zmaganiach i dobrze cię rozumiem, robiliśmy remony latem i jeszcze parę rzeczy trzeba wykończyć. Co do przedpokoju to dobrze, że chcesz ściany jasne. To raczej mała powierzchnia i dobrze jej zrobi rozjaśnienie. Uważaj jednak z doborem tego ciemniejszego brązu na jedną ze ścian, żeby ci sie nie gryzło z drzwiami. Czy mówiąc o garderobie masz na myśli wieszak i szafkę na buty? Takie odniosłam wrażenie. Jeśli tak, to je też zrobiłabym w kolorze zbliżonym do szafy i drzwi. Szkoda, że nie masz drzwi z lustrami dodatkowo powiększyłoby to optycznie przedpokój. Co do reszty mebli w pokojach to chyba nie jest źle. Z opisu wnioskuję, że do tej pory skłaniałaś się ku oranżom, ale patrząc na twoje nowe wybory widzę, że chyba ci się trochę opatrzyły. Tak jak już dziewczyny wspominały wcześniej wenge w łazience będzie super przy zachowaniu trzech kolorów i konsekwetnym trzymaniu się tego :wink: Zobaczysz, będzie super. A tak swoją drogą to twój mąż nie chciał ci pomóc ze zmianą koloru drzwi w łazience? :wink:

Tak garderoba o której pisze to szafka z wieszakami. Zastanawiam się nad kolorem ciemnej wiśni. Co o tym myślicie?

Nad drzwiami po wewnętrznej stronie łazienki, jeszcze się zastanawiamy.

Kropq myślisz, ze meble które wybrałam do pokoju dziennego będą gryzły się z drzwiami? O ile pamiętam to wiśnia włoska?

Jeżeli tylko ciemna wiśnia jest zbliżona do tego co już masz w przedpokoju czyli drzwi i szafa to będzie ok. A, zapomniałam ci powiedzieć, że śliczne te kafle, które wybrałas do przedpokoju.

Dziękuje, szkoda tylko, że drzwi zmaściłam :wink:

Może umielibyście znaleść w internecie jakiś kolor do garderoby który by pasował?

A może macie jeszcze jakies propozycje na kolor ścian?

Oraz co myślicie o tych meblach które chciałam zakupić?

Madziu moim zdaniem wybrane meble do pokoju naprawdę są super (widziałam je już kilka razy na żywo) i będą pasować :)

I tak jak pisały dziewczyny - do całej reszty te drzwi też pasują!

A drzwi wejściowe są też zmienione na calvados czy zostają te stare? Jeśli calvados to może garderobę dobrze byłoby zrobić też w podobnej tonacji? Takie same albo ciemniejsze, ale bez dodawania zupełnie innego odcienia "czerwieni" - nie do końca wiem jaką "ciemną wiśnię" masz na myśli. Co do drzwi od szafy w garderobie - jeśli zostaje ta, która jest, a faktycznie przydałyby się tam lustra, można coś pokombinować z lustrami naklejanymi na te drzwi. Kafelki w przedpokoju będą pasować, bo są neutralne (i bardzo ładne :)) A w kuchni meble są właściwie calvadosowe :wink:

Jeżeli garderoba to szafka na buty i wieszaczek - to ja zrobiłabym ją również w kolorze calvados , żeby na korytarzu przynajmniej wszystko ze sobą grało i to niezależnie od koloru drzwi wejściowych.

Postarałabym się również wymienić drzwi suwane w szafie na końcu korytarza- na lustrzane ...jak dla mnie są za wiśniowe w stosunki do reszty.

dziewczyny, jesteście kochane!!!!!!!!!!!!!!

Dzisiaj już optymistyczniej patrze na te drzwi.

Kropq powiem ci, ze szafa i drzwi są w bardzo zbliżonym kolorze. Tyle, że na zdjęciu, lampa błyskowa bardzo podkreśliła w szafie kolor czerwony/wisniowy a w drzwiach pomarańcz. w rzeczywistości kolor szafy jest bardzo zbliżony do koloru drzwi.

Besta, Drzwi wejściowe również są zmienione na calvados :)

Jutro zrobie więcej zdjęc drzwi w świetle dziennym, szafy i garderoby i wkleje na forum.

Jeszcze raz dziękuje wam, ze jesteście ze mną!

Pozdrawiam!

Przeczytałem przyznaję,wyrywkowo ten temat,i z pokorą uznać muszę sam przed sobą,że gąszcz słów przez Was pisany zdumiał mnie niezmiernie w sensie więcej niż pozytywnym.Czas spowolniony przez posty życzliwe,rady w miodzie utytłane naprowadzały problem na właściwy tor zwieńczając happy end...

Kobiałki :lol:

Okleina odrzwi może być przemalowana po uprzednim stosownym i odpowiedzialnym przygotowaniu.Kolor lakieru-bejcy nie stanowi wyzwania w stosunku do doboru wobec pozostałych płaszczyzn...

Analizując zdjęcia,choć za późno już zapwne,wyburzyłbym ściankę graniczącą z gaderobą i nadałbym im zupełnie innych barw przetykanych minimalistycznymi dodatkami sprzętowymi.

Pozdrawiam...:)

posty życzliwe,rady w miodzie utytłane

bo czasami trzeba trochę życzliwości i miodu na serca remontowymi potyczkami strapione... :)

Okleina odrzwi może być przemalowana po uprzednim stosownym i odpowiedzialnym przygotowaniu.Kolor lakieru-bejcy nie stanowi wyzwania w stosunku do doboru wobec pozostałych płaszczyzn...

dość nagmatwałeś - kolor bejcy nie stanowi wyzywania... :roll: :o ale o co kaman? :lol: ja już chciałam pędzić po ten specyfik, o którym Madzia pisała, żeby dopełnić przeznaczenia i me drzwi przemalować, ale dopiero potem doczytałam, że tylko trochę przyciemnić je mogę, bo ów specyfik całkiem koloru nie zmieni :cry: Czyżbyś człowiecze znał odpowiedź na me rozterki?! Czy mogę czymś moje calvadosowe drzwi pomalować, aby wygląd miały sensowny i zdecydowanie brązowy?

Besta, ja jeszcze popytam męża na jaki kolor można przemalować te drzwi?

Napisz mi konkretnie jaki cie interesuje i co jeszcze chciałabyś wiedzieć.

Pamiętaj, że najlepiej takie drzwi przemalować w profesjonalnej lakierni za pomocą pistoleta. Wiem, że w Polsce nie ma za dużo firm zajmujących się lakierowaniem mebli, ale jeśli jesteś ze Śląska to moge podać ci miasta w których sie znajdują.

Besta, więc kolor mozesz wybrać taki jak ci się podoba, jednak najpier musisz sprawdzić, jaki on wyjdzie w rzeczywistosci, ponieważ drzwi maja juz swój kolor. Najlepiej jakbyś np. w Praktikerze kupiła małą deseczke w podobnym kolorze co drzwi i wybróbowała lakierobejce. Nie musisz malowac ich w lakierni (chociaż to najlepsze wyjście) możesz to zrobić sama, małym wałeczkiem. Najbliższa lakiernia mebli znajduje się Świętochłowicach oraz Tarnowskich Górach.