Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"rozterki remontowe" na finishu (zdjęcia)!!!!

madzia.a

Recommended Posts

po obejrzeniu zdjęć zastanawiam się dlaczego chciałaś mieć drzwi wenge? Żeby pasowały Ci do łazienki? I do niczego innego. Przecież teraz idealnie zgrywają sie z kuchnią i z szafą w przedpokoju. Gdybyś kupiła wenge, to teraz miałabyś problem. Ciesz sie, że tak się stalo.

Jak już ktoś Ci napisał płytki wybrałaś b. ładne. Mnie też się podobają. Jeszcze jaśniutki kolorek w przedpokoju i będzie pięknie. Jeżeli chodzi o garderobę, to trzymałabym sie dalej calvadosu :) . Pozdrawiam

• Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Skoro masz wątpliwości dotyczące brązów w łazience to ich uniknij. Daj płytki w jednym kolorze np. kremowe, białe czy szare. Kolor wprowadzić mozesz dodatkami i np. malując sufit czy kawałek jednej ze scian. :roll:

Też uważam, ze drzwi wyszly bardzo fajnie.

Dziewczyny, zastanawiam się czy będzie pasowało gdybym pomalowała moją garderobe, stojącą obok drzwi calvados na złoty dąb? A moze miód z tego wzornika? Juz sama nie wiem.

http://www.italcolor.pl/pl/index.php?option=com_content&task=view&id=111&Itemid=96&limit=1&limitstart=0

Zastanawiam się jeszcze nad wyborem fugi do kafalków

Mam te kremowe

http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,1518081,2,2.html

Nie wiem czy pasują bardziej popielate/szare, czy beżowe?

Madzia.a, co do garderoby to sama chyba musisz zdecydować. My widzimy te kolory tylko na ekranach komputerów,a wiesz jak to może przekłamywać. Jeśli masz możliwość zobaczyć na żywo próbki kolorów z tego wzornika to tak jak większość z nas ci radzi, dopasuj kolor garderoby do drzwi i szafy, czyli daj coś najbardziej zbliżonego do calvadosu. Co do fugi to dałabym coś beżowo-popielatego. Żeby nie był to zbyt żółtawy czy różowawy krem. Zwłaszacza, że pisałaś, że kolor płytki wpada w popiel. Z jasnymi ścianami będzie przestronnie i czyściutko. :wink:

Madzia.a, co do garderoby to sama chyba musisz zdecydować. My widzimy te kolory tylko na ekranach komputerów,a wiesz jak to może przekłamywać. Jeśli masz możliwość zobaczyć na żywo próbki kolorów z tego wzornika to tak jak większość z nas ci radzi, dopasuj kolor garderoby do drzwi i szafy, czyli daj coś najbardziej zbliżonego do calvadosu. Co do fugi to dałabym coś beżowo-popielatego. Żeby nie był to zbyt żółtawy czy różowawy krem. Zwłaszacza, że pisałaś, że kolor płytki wpada w popiel. Z jasnymi ścianami będzie przestronnie i czyściutko. :wink:

Wiem, że musze sama wybrać kolor garderoby, bo zdjęcia na monitorze komputerów często przekłamują kolory. Chcociaż jak widać po wyborze koloru drzwi i moich zdolnościach- nie bedzie to w cale takie łatwe.

Ogólnie koncepcja jest taka, aby znaleźć taki kolor, który pasowałby do koloru drzwi, a jednak bardziej, zeby wchodził w brąz niż pomarańcz- coś podobnego do mebli z pokoju gościennego Largo Classic. Mam tu na myśli takie kolory jak czereśnia, dąb jasny itp.

Dzisiaj ropoczeliśmy kafelkowanie! Jak będzie gotowe to wkleje zdjęcia!

Pozdrawiam!

dzięki dziewczyny! Kafelki sa już polożone, jeszcze tylko fugi będa robione! Obiecuje wam zdjęcia, jak tylko będzie zrobione!

Przejżałam forum galeria zdjęć i musze przyznać, ze spotkalam kilka pieknie urządzonych domków z drzwiami calvados! Troszke podniosło mnie to na duchu :)

Kolor ścian w kuchni będe miała taki sam jak miałam do tej pory w pokoju dziennym http://www.voila.pl/136/n3o17/index.php?7 (Nie patrzcie na ten obrzydliwy pasek przy suficie- takich cudów, już nie bede miala)

Natomiast w pokoju dziennym będe miała również beż na scianach, tylko odrobine chłodniejszy niż do tej pory. Może wkleje wam zdjęcia- jak było do tej pory.

Jak wcześniej wspominałam, mam zamiar kupić te meble (będą w taki sposób ułożone)

http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,1488559,2,28.html

komplet wypoczynkowy zostaje, będzie za to inny dywan (jednokolorowy w beżu) oraz stolik (komplet z meblami)

http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,609194,2,107.html

Madzia, nie wiem co ty chciałaś od tych drzwi, super wyglądają. Ale ja wiem jak to jest, chyba my baby tak mamy, że musimy sie czymś martwić, więc sobie jakieś dyrdymały wkręcamy :D . Konecznie daj zdjęcia przedpokoju jak już go zafugują, jestem bardzo ciekawa jak wyszło.

Wenederko, obiecuje, że jak tylko będzie to możliwe, to wkleje fotki!

Jutro kupuje tapety, powiedz mi tylko czy ta tapeta

http://www.voila.pl/136/n3o17/index.php?7

będzie pasowala do mojej kuchni?

http://www.voila.pl/136/n3o17/index.php?5

Wczoraj kafelkarz, kładł kafelki do 22.00- jestem dzisiaj po prostu padnięta :-?

A przed nami jeszcze wyrównywanie ścian, tapetowanie (wiem, że tapety wyglądają tandetnie, w przyszłości napewno wygładzimy ściany, narazie kupie gładkie tapety, które na pierwszy rzut oka będą wyglądały jak malowane ściany :wink: ) następnie chcemy położyć panele w pokojach no i znowu tapetowanie... I to wszystko chcemy robić po pracy i w weekendy, bo już nie mamy urlopu! :(

Jesli chodzi o drzwi- wenderko, zawsze marzyłam o tym, żeby miec ładnie urządzone mieszkanie. Niestety jak się okazalo nie posiadam za dużych zdolności dekoratorskich. Cztery lata temu kiedy po raz pierwszy urządzałam mieszkanie, pokój dzienny wyszedł mi tragicznie, po prostu porazka na całej linii. Kupiłam okropną meblościanke, brzydki dywan, nieładne zasłony, mialam brzydki kolor ścian. Oczywiście przed zakupem wszystko w mojej wyobrażni wyglądało pięknie. Póżniej pokój przeszedł malutką metamorfozą z pomocą internautek i wyglądał odrobine lepiej.

Obecnie jestem przewrażliwiona na punkcie urządzania swojego mieszkania. Zanim cokolwiek zrobie, staram się zawsze upewnić na forum czy dobrze robie.

Dlatego też, zadaje tak dużo pytań, z każdą nawet najmniejszą rzeczą.

Wracając do drzwi- przy tym remoncie nie chciałam żadnych wpadek, a naczytałam się wielu opinii, że calvados, jest brzydkim, sztucznym pomarańczowym kolorem, który nie pasuje do niczego, co znajduje się w pobliżu :(

dziewczyny, nie zapomniałam o was! :)

Remont się strasznie wlecze, mamy coraz mniej siły i coraz wolniej go robimy! dlatego będąc w domu, nawet nie załączam komputera. 80% kuchni jest już zrobiona. A co najważniejsze wygląda naprawde dobrze- jestem bardzo zadowolona!!!Jeszcze tylko tapetowanie w przedpokoju....

Narazie kupiłam dwie takie rameczki http://www.jysk.pl/210/223/229/1943500/a/catalog

do powieszenia w przedpokoju. Jak wam się podobają?

Madziu, bardzo mi się podoba :D . W przedpokoju na ścianach, to są tapety? :o . Ściany wyglądają jak malowane :) . Wszystko razem ładnie zgrane. Najważniejsze też, że Ty chyba wreszcie przekonujesz się do własnego mieszkanka i podjętych decyzji :) .

Czekam na dalsze zdjęcia (podłóg i mebli). Pozdrawiam :)

Madziu, bardzo mi się podoba :D . W przedpokoju na ścianach, to są tapety? :o . Ściany wyglądają jak malowane :) . Wszystko razem ładnie zgrane. Najważniejsze też, że Ty chyba wreszcie przekonujesz się do własnego mieszkanka i podjętych decyzji :) .

Czekam na dalsze zdjęcia (podłóg i mebli). Pozdrawiam :)

Tak, na ścianach są tapety. Starałam się tak to zrobić, aby nie rzucało się w oczy, że to tylko "niemodne" tapety. W przedpokoju jak sie przyjżysz na granice ściany i sufitu widać tapete która jest nierówno przyklejona. Jeszcze nie przykleilismy białego paseczka, tak jak jest w kuchni :D

Ohh, zdjęcia reszty mieszkania wkleje napewno, tyle, ze pewnie nie szybko, ponieważ remont pokoi będziemy robić dopiero po świętach. Dlatego, prosze zaglądaj do mojego wątku!

Jak tylko posprzątamy troche, to wkleje jeszcze raz zdjęcia kuchni i przedpokoju- bo wczoraj tak na szybko robiłam zdjęcia.

Jeśli chodzi o przedpokój, to poczatkowa koncepcja była taka, że jedna ściana miała być brązowa, a reszta miała być na beżowo. Tyle tylko, że znalazłam jedynie tapete brązową i białą z tym samym tłoczeniem- czyli takie same. A wybór kolorów, oraz odcieni w przypadku tapet jest baaardzo ograniczony.

Dlatego podczas tapetowania zdecydowalismy sie na jeszcze jedną ściane brązową, ponieważ ten brąz wyszedł przepiekny, ciepły i przytulny a biały wyszedł bardzo zimny, jest taki zwyczajny, prosty, nijaki. Troszke żałuje, że nie zdecydowałam się na wytapetowanie brązem ściany na przeciwko drzwi wejściowych, ponieważ jest to główna sciana widoczna jako pierwsza po wejściu do mieszkania.

No ale cóż, dekoratorkom nie jestem i nie jestem w stanie przewidzieć wszystkiego, chociaz staram się jak moge.

Witaj Madziu! Widzę że zapowiada się śliczne, przytulne mieszkanko. Powoli, powoli wyłaniają się piękne wnętrza. Będzie dobrze! Zobaczysz. Rameczki super, a te drzwi to w efekcie chyba były najlepszym wyborem z możliwych.

Ach! Aż sie boję jak ja zacznę urządzać już tak na całego. Też mam w głowie wizję ale potem jak przyjdzie do realizacji to... :roll: :roll:

Podłogi już wybrałaś?? Ja to chyba będę się wzorować na Twoich wyborach.

Pozdrawiam serdecznie!

Witaj Madziu! Widzę że zapowiada się śliczne, przytulne mieszkanko. Powoli, powoli wyłaniają się piękne wnętrza. Będzie dobrze! Zobaczysz. Rameczki super, a te drzwi to w efekcie chyba były najlepszym wyborem z możliwych.

Ach! Aż sie boję jak ja zacznę urządzać już tak na całego. Też mam w głowie wizję ale potem jak przyjdzie do realizacji to... :roll: :roll:

Podłogi już wybrałaś?? Ja to chyba będę się wzorować na Twoich wyborach.

Pozdrawiam serdecznie!

Aulko, czekalam na ciebie :wink:

Podłóg jeszcze nie wybrałam. nie wiem czy jestem dobrym przykładem do naśladowania, bo jak widzisz strasznie błądze i popełniam wiele błędów po drodze.

Jedyne co moge stwierdzic, to to, że często nasze wyobrażenia (np. wydaje nam się, że tak będzie ładnie) różnią się od rzeczywistości (czyli okazuje się, że efekt jest zupełnie inny niż myśleliśmy)... :-?

Lampy w przedpokoju będą inne niż na zdjęciu, kupiłam plafony w biało-beżowym kolorze. Nie wybrałam jeszcze koloru garderoby, narazie wstawimy ją taką jak mamy, malowana będzie po świetach. Jak postawimy ja w przedpokoju, to moze doardzicie jaki kolor będzie pasował?

W kuchni chciałabym kupić coś na okna, bo obecna firanka nie wygląda najlepiej :-? Chciałabym jakąś w miare gładką, kremową firanke, ewentualnie z niewielkim wzorkiem na dole. Długość firanki taka jak obecnie :)