Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"rozterki remontowe" na finishu (zdjęcia)!!!!

madzia.a

Recommended Posts

• Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zegar dość popularny, ale bardzo ładny. Jeżeli przedpokój nie jest zbyt wąski, to może właśnie tam go powiesić? Stylem przypomina też ramki, które kupiłaś, więc będzie pasować :)

Madziu a powiedz czy zdjęcia odzwierciedlają rzeczywisty kolor płytek na podłodze? Bo wydawało mi się, że miały być jaśniejsze... Ale i tak mi się podoba :) (bez słodzenia :) )

Zegar dość popularny, ale bardzo ładny. Jeżeli przedpokój nie jest zbyt wąski, to może właśnie tam go powiesić? Stylem przypomina też ramki, które kupiłaś, więc będzie pasować :)

Madziu a powiedz czy zdjęcia odzwierciedlają rzeczywisty kolor płytek na podłodze? Bo wydawało mi się, że miały być jaśniejsze... Ale i tak mi się podoba :) (bez słodzenia :) )

wiem, wiem- mnie się on również bardzo podoba! Mój mąż był bardzo wkurzony, jak mu powiedziałam, ze nie chce tego zegara. A mnie po prostu przy każdym zakupie zapala się czerwone światełko z napisem- czy czasem to nie będzie wyglądało kiczowato? :( A ponieważ nie znaleźliśmy miejsca, nie chciałabym kupować "na siłe".

Ohh, a może powiesić go na tej białej ścianie, na tym przejściu do drugiego przedpokoju, ale po prawej stronie (na tej ścianie gdzie opiera się ten niebieski kijek :wink: ), tak by był widoczny, zaraz po wejściu do mieszkania?

http://www.voila.pl/398/it3rb/index.php?5

Jeśli chodzi o płytki to moim zdaniem w rzeczywistości wyglądają duuuużo lepiej! Nawet gazownik, który przyszedł podpiąć kuchenke gazową był nimi zachwycony. Póżniej spróbuje zrobić ci dokładniejsze fotki!

Te płytki po prostu robią olbrzymie wrażenie na żywo, nie wyglądają tak "zwyczajnie" . Kolor w dzień jest jasniejszy, przy sztucznym świetle, troszke ciemniejszy.

Asulko, na zdjęciu spodobały mi się te panele http://www.allegro.pl/item496436712_panele_classen_dab_mocca_ac_4_montaz.html

chociaż nie wiem jeszcze jak wyglądają na żywo! Ohh myślisz, że będą pasować do mebli Largo Classic? Podaje link do zdjęć tych mebli, które znalazłam na internecie http://deccoria.pl/galeria,id,3011

Madziu wydaje mi się że ten dąb będzie pasował. Mi się spodobała podłoga

http://forum.muratordom.pl/lubczyk,t128630.htm tutaj i okazuje się że też dąb tylko deska nie panel.

Powinno pasować, tylko czy nie będzie za ciemno?

Jeśli chodzi o dąb mocca, to przyznaje, ze nie widziałam go na żywo i nie wiem czy jest bardzo ciemny. Dziewczyny, na forum pisały, że w cale taki ciemny nie jest.

Ty również znalazłaś bardzo ładną podłoge.

Madziu, myślę że ta ściana z niebieskim kijkiem :lol: jak najbardziej nadaje się na ten zegar. Poza tym praktyczne miejsce (jak dla mnie, bo jak wychodzę z domu, to zawsze w pośpiechu i co chwila patrzę na zegar :-? )

no tak, o tym nie pomyślałam :D

Ohh- jesteś nieoceniona! Dziękuje!

Wklejam ci jeszcze zdjęcie tych kafelków w innym świetle, jak widzisz, one w cale nie sa takie ciemne :)

http://www.voila.pl/077/3vrgt/?1

nie wiem o co chodzi z tym przejściem tapety z jasnej w ciemną, ale naklejki i tak są b. ładne. Tylko uważaj, żebyś nie przedobrzyła. Powieś najpierw ramki, zegar i potem zdecyduj. Żeby nie było tego wszystkiego za dużo :-? :)

ohh, pewnie zauważyłaś, że kolory tapet są niewłaściwie położone. Sciana z przejsciem powinna byc w jednym kolorze. Łączenia kolorów powinny bądź jedynie na krawędziach lub rogach ścian, a nie na środku ściany. Gdyby to były malowane sciany, to nie byłoby problemów ze zmiana, ale z tapetą to jest problem.

Przyznam, ze najciężej mi z tą świadomością, że wiem jakie popełniam błędy i że nie nie moge ich już poprawić.

A nie zostało Wam jeszcze trochę tej jasnej tapety, żeby zerwać ciemną i dać tą jasną? Zresztą jeżeli nie, to i tak nie jest tak źle:). Ale wiem jak to jest, gdy coś nas wkurza.

Pociesz się, że gdy przychodzą goście, to dopóki im nie powiesz, że powinno być inaczej, to nawet im do głowy nie przyjdzie, że coś jest źle zrobione :lol:

A nie zostało Wam jeszcze trochę tej jasnej tapety, żeby zerwać ciemną i dać tą jasną? Zresztą jeżeli nie, to i tak nie jest tak źle:). Ale wiem jak to jest, gdy coś nas wkurza.

Pociesz się, że gdy przychodzą goście, to dopóki im nie powiesz, że powinno być inaczej, to nawet im do głowy nie przyjdzie, że coś jest źle zrobione :lol:

Kurcze, położenie tego paska nie będzie takie łatwe (bo jednak to tylko tapeta), a mój mąż nie dość że jest uparty, nigdy nie zgadza się na zmiany, jesli decyzja zapadła, to jeszcze uważa, że ta tapeta jest dobrze położona, i ze mu się podoba (ach ci faceci :x )

Przyznam, ze to bedzie ciężki orzech do zgryzienia :cry:

Powiem ci, ze chyba pierwszy raz w życiu zrobił wyjątek! :D

Ohh, powiedz mi czy taki dozownik na płyn do naczyń będzie pasował do mojej kuchni? Czy powinnam szukać cos bardziej stylowego? http://www.jysk.pl/97/112/119/2719602/a/catalog

Doradź mi jeszcze w sprawie firnaki? biała, kremowa?

I cos mi sie wydaje, że pewnie na koniec zawale jeszcze z kolorem garderoby (szafki na buty, wieszaka oraz lustra). nie mam pojecia na co się zdecydować. Niby spodobał mi sie kolor bordo/brąz. Bo nie jest to typowy brąz, ale nie jest też czerwień. co o tym myślisz?

dziewczyny, mam proźbe! Pomóżcie mi zaaranżować ten duży parapet w pokoju dziennym (pierwsze zdjęcie- jeszcze sprzed remontu)

dwa pozostałe okna, to inspiracje (bardzo podoba mi się ten budzik, ale nie wiem czy będzie pasował.) Co myślicie o tych rzeczach?

http://www.voila.pl/101/nh0ze/

Hej Madzia. Chyba przegapiłam twój jeden post:-?

A propos dozownika, to chyba rzeczywiście dałabym coś mniej nowoczesnego do Twojej kuchni. Co się tyczy firanki, to nie będę obiektywna, bo uwielbiam białe 8).

Na aranżację parapetu poczekałabym, aż zdecydujesz się na firankę i będą meble. Wtedy najłatwiej kupować dodatki.

Pozdrawiam :)