Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WYBORY

lump praski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 300
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie mozna rozumiec, jak leb zamarznie po mrozonym szampanie.:p

tadka kenediego po mrozonym do szpitala zabrali, ale zaraz mu odtajal i mogl siku do zlewu zrobic.

ps. innym dlugo odtaje.....

nie rozśmieszaj mnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo mnie brzuch potem boli

a przecież szampana mrożonego nie piłam a i do zlewu nie potrafie nasikać :roll:

... mowa byla o lbie lumpa i kenediego.

ps.biedny tadek ma rowniez problem z glowa, ma guza.

Wlasnie sniadam.

Nic nie rozumiem .

Jestem za rewolucja , ale kontrolowana - tzn taka, ze nie strace a nawet zyskam. Jakis palacyk albo jeszcze lepiej dworek ( nie do remontu - niech tam juz wszystko bedzie zrobione tak jak trzeba ).

Czy to moja wina, ze wam slon na ucho nadepnal ? ? ? ? i o p e r a kojarzy sie wam z tortura ? ? ? ?

wiem , ze nic nie rozumiesz.

ucinajac wszelkie spekulacje prezidente doskonale wie, ze 5% spoleczenstwa wplaca prawie 50% do kasy podatkowej i tym samy musi przykopac amerykanskim zwiazkowym "robaczkom".

wlasnie odkreca jajecznice wyborcza, prawdziwa rewolucja. :p

ps. najgorszym przypadkiem moze byc "nadeptany mozg".

Wydaje mi sie, ze prezydent Stanow Ameryki Polnocnej, Barack Obama bardzo czeka na pouczenia ...... ja zreszta tez. :D :D :D :D :D :D

Pralke chyba sobie kupie. :D :D :D :D lo.

To tak sie wyzywaja Polacy na budowach : od moranow plus oczywiscie wszyscy jak leci , caly swiat oprocz nich, to moran .

:lol: :lol: :lol: :lol:

a jednak.

moran

( eng.) moron

- a person of borderline intelligence in the former classification of mental retardation, having of an intelligence quotient of 50-69.

- a person who makes uncool, unfunny, uninteresting, or irrelevant attempts to impress others and draw attention to himself, especially in a flawed attempt to act like someone else.

ps. polecam jesli nie masz. moja pralka i suszarka dobrze miele. mam nadzieje , ze rozumiesz?

natomiast moja stara stwierdzila , ze malemu nalezy sie osobna.... tak powyborczo.

http://img519.imageshack.us/img519/8227/zzzzzzzzzzzzzzzzhs6.jpg

naprawde polecam, bedziesz z tego wynalazku bardzo zadowolona.

Bialy Dom wyslal juz zaproszenie z prosba o jak najszybsze przybycie zeby doradzac prezydentowi USA ? :D :D :D :D :D :D :D

Przede wszystkim prezydent musi kupic sobie pralke . :D :D :D :D :D

Ide na balety, zycze milych i pogodnych snow o praniu pieniedzy. :D :D :D

i znowu moran.

a co, przybrudzil sie troche?

ps. slyszalem, ze pieniedzy prac nie trzeba. co niektorzy pobierac czesc czekow na gotowke i uplynniac je przez pracownikow. wydatki na materialy puszczaja podobna droga.

rozumie, rozumie ....

wszystko kuma, lepiej niż inni

ino się tak droczy bez końca ....

a ci co nie rozumieja, że ona rozumie, to piane toczą

a to dowodzi, że oni nie kumają (nie rozumieja, znaczy) :D

zagmatwałam sie juz w tym kumaniu ...

ja juz nic nie kumam .... fasolka doszla, mozna dosolic i dopieprzyc i iść spać :D :D :D

dobrej nocy :D

\

Renia - zła diagnoza.

skup się :)

rozumie, rozumie ....

wszystko kuma, lepiej niż inni

ino się tak droczy bez końca ....

a ci co nie rozumieja, że ona rozumie, to piane toczą

a to dowodzi, że oni nie kumają (nie rozumieja, znaczy) :D

zagmatwałam sie juz w tym kumaniu ...

ja juz nic nie kumam .... fasolka doszla, mozna dosolic i dopieprzyc i iść spać :D :D :D

dobrej nocy :D

Rozumie, rozumie. :lol:

Zupełnie jak polski zając. :lol: :lol: :lol:

Nie zapoznałaś się w pełni z materiałem dowodowym ;)

Nie żebym Ci się dziwiła - zasadniczo tez mi to wisi jak kilo kitu :)

Jeżeli kit wisi , oczywiście.

może .... nie mam siły ....

po nocach gotuje i nie śpie tyle ile trzeba, a potem nie kumam ...

i wszystko mi wisi, masz racje :D

musze z tym skonczyć :D :D :D

ide spac o 20.00

Oczywiscie wiecie juz , ze Obama powtorzyl przysiege i, ze jest to z l a wrozba zeby nie powiedziec, omen. :D

Zapewne jako prawnik doskonale zdaje sobie sprawe, ze strzyzonego sie strzyze, ale ja wierze we wrozby, bo tak. :D

Teraz , poki jeszcze mi sie chce : deregulacje na rynku finansowym doprowadzily do obecnego kryzysu .

Dla przypomnienia dodam, ze wiele z restrykcji zostalo wprowadzonych p o Wielkim Kryzysie w latach 30ych 20 wieku, wlasnie po to, zeby podobny kryzys sie n i e powtorzyl. Ale deregulacje wlasnie do obecnego kryzysu doprowadzily - i szybko Amerykanie a z nimi caly swiat nie zapomni tej lekcji ( daje trzy pokolenia - dalej zbiorowa pamiec ekonomiczna nie siega ).

Dwa ; byly juz prezydent Bush wprowadzil w zycie nowe prawo podatkowe wedlug ktorego najbogatsi placa p r o c e n to w o mniej podatku niz klasa srednia.

To bylo ok do momentu kiedy duzo bylo wirtualnych pieniedzy i banki nimi obracaly a kazdemu sie zdawalo, ze jest zamozniejszy z miesiaca na miesiac mimo jakis zupelnie gigantycznych kredytow zaciagnietych na dom lub mieszkanie.

Okazuje sie jednak, ze jest to tylko ideologiczna formulka, ktora nie przyniosla poprawy sytuacji ekonomicznej w i e k s z o s ci Amerykanow .

Wirtualne pieniadze sie nagle skonczyly - choc dla srodowisk akademickich nie bylo to jakies wielkie zaskoczenie bo rozsadni ludzie pisali na ten temat od lat - i przyszlo brzydkie zaskoczenie, ze w realu dom i mieszkanie , ktore wzieli na 30 letni kredyt jest mnie warte niz cena jaka beda musieli placic no i ze nie mozna go sprzedac.

To by bylo na tyle.

:D

Oczywiscie wiecie juz , ze Obama powtorzyl przysiege i, ze jest to z l a wrozba zeby nie powiedziec, omen. :D

Zapewne jako prawnik doskonale zdaje sobie sprawe, ze strzyzonego sie strzyze, ale ja wierze we wrozby, bo tak. :D

Teraz , poki jeszcze mi sie chce : deregulacje na rynku finansowym doprowadzily do obecnego kryzysu .

Dla przypomnienia dodam, ze wiele z restrykcji zostalo wprowadzonych p o Wielkim Kryzysie w latach 30ych 20 wieku, wlasnie po to, zeby podobny kryzys sie n i e powtorzyl. Ale deregulacje wlasnie do obecnego kryzysu doprowadzily - i szybko Amerykanie a z nimi caly swiat nie zapomni tej lekcji ( daje trzy pokolenia - dalej zbiorowa pamiec ekonomiczna nie siega ).

Dwa ; byly juz prezydent Bush wprowadzil w zycie nowe prawo podatkowe wedlug ktorego najbogatsi placa p r o c e n to w o mniej podatku niz klasa srednia.

To bylo ok do momentu kiedy duzo bylo wirtualnych pieniedzy i banki nimi obracaly a kazdemu sie zdawalo, ze jest zamozniejszy z miesiaca na miesiac mimo jakis zupelnie gigantycznych kredytow zaciagnietych na dom lub mieszkanie.

Okazuje sie jednak, ze jest to tylko ideologiczna formulka, ktora nie przyniosla poprawy sytuacji ekonomicznej w i e k s z o s ci Amerykanow .

Wirtualne pieniadze sie nagle skonczyly - choc dla srodowisk akademickich nie bylo to jakies wielkie zaskoczenie bo rozsadni ludzie pisali na ten temat od lat - i przyszlo brzydkie zaskoczenie, ze w realu dom i mieszkanie , ktore wzieli na 30 letni kredyt jest mnie warte niz cena jaka beda musieli placic no i ze nie mozna go sprzedac.

To by bylo na tyle.

:D

spadlas ponizej wymagnych 50 p. dla morana.

jak za bardzo nie rozumniesz, to zaprezentuje wypowiedz prezidente na poziomie 49 p.

w skrucie :

dalismy du.py na hipotecznych i sie zaczelo, poswiecimy wszystkich biedakow niech tyraja jeszcze wiecej, a podatki zostaja tak jak obecnie.

===================================

kryzys lat 30 , kup se koło i........, ale najpierw kilka ksiazek

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

15 ,28, 31, 36 i 39,6 %

10, 15, 25,28, 33 i 35% wedlug starych i nowych

kup se drugie koło

5 % amerykanow wplaca prawie 50% do calej kasy.

=======================================

skonczyly sie wirtualne portfele tych, ktorzy chca a nie maja. teraz glosowali oba ma recami za zmianami....ale im utnie rozdymane przywileje.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

kup se trzecie kolo

rynek to sam ksztaltuje i obecnie sektor budowlany wystawi najmniej domow od lat szesdziesiatych. sytulacja praktycznie wrocila do normy, a norma jest tak , ze co 6 lat wartosc rosnie o 10%. krzak , oba ma, czy ojciec sw. tego nie zmieni.

gratulacje