dandi3 04.11.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 kraj, który zrodził B.B.Kinga i Metallicę nie może być tak do końca beznadziejny ależ oczywiście że nie - beznadziejny to jest nasz stosunek do Ameryki i Amerykanów. Rzecz jasna generalizowanie jakiekolwiek nie ma sensu ale odliczanie dni do wyborów i anonsowanie wszystkim godziny otwarcia lokali wyborczych uważam za przegięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 04.11.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 poza tym ja uważam, że największą chlubą Ameryki jest Dolly Parton i zdania nie zmienię!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 04.11.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 poza tym ja uważam, że największą chlubą Ameryki jest Dolly Parton i zdania nie zmienię!! Harley Davidson i Winnetou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 04.11.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Winnetou - to raczej Niemiec Daggulka, zgadzam się, chociaż jeszcze nie słuchałam w całości tej nowej. Dwa kawałki puszczali w Trójce, takie sobie, dość zachęcające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 04.11.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Winnetou - to raczej Niemiec Daggulka, zgadzam się, chociaż jeszcze nie słuchałam w całości tej nowej. Dwa kawałki puszczali w Trójce, takie sobie, dość zachęcające. dziewczęta ale ja naprawdę bardzo proszę ... Tutaj przejmujemy się sytuacją za wielką wodą a nie prawimy o muzyce. Tam Barack i John sraczki dostają a Wy tu sobie szutki i lekkuchne pogawędki urządzacie, no naprawdę... ja apeluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 04.11.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 No dobra, uspokój się, dorzucam Boba Dylana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.11.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Winnetou - to raczej Niemiec Daggulka, zgadzam się, chociaż jeszcze nie słuchałam w całości tej nowej. Dwa kawałki puszczali w Trójce, takie sobie, dość zachęcające. dziewczęta ale ja naprawdę bardzo proszę ... Tutaj przejmujemy się sytuacją za wielką wodą a nie prawimy o muzyce. Tam Barack i John sraczki dostają a Wy tu sobie szutki i lekkuchne pogawędki urządzacie, no naprawdę... ja apeluję! jezzzuuu...zachowałam się jak gówniara .... obiecuję, że to się więcej nie powtórzy a tak serio ....zobaymy u nas za ...ile? ...za rok - to dopiero będzie jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 04.11.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Winnetou - to raczej Niemiec nieprawdą jest jakoby: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pierre_Brice odgrywający rolę rdzennego obywatela Ameryki Północnej, która została zasiedlona przez: wieśniaków, uchodźców, kryminalistów, poszukiwaczy przygód, ku.rwy, Wernera von Brauna i kogos tam jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.11.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Winnetou - to raczej Niemiec Nieeee...z Niemiec to Hitler był a nie Winetou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 04.11.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 No to może Winnetou był folksdojczem niemniej jednak jak się czyta Maya, a ja czytałam wszystko co wyszło po polsku, to można sie do rozpuku uśmiać, jak tam rasa aryjska rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 04.11.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Winnetou - to raczej Niemiec Nieeee...z Niemiec to Hitler był a nie Winetou nieprawda: http://pl.wikipedia.org/wiki/Braunau_am_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.11.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 no tak ... naciągana trója z historii sie kłania ...ale zapytaj kogokolwiek z czym kojarzą im się Niemcy - gwarantuję, że 90% odpowie "Hitler" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 04.11.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 zapytaj kogokolwiek z czym kojarzą im się Niemcy - gwarantuję, że 90% odpowie "Hitler" mnie tam się kojarzą z cycatymi, rumianymi, bawarskimi donosicielkami piwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.11.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 tobie to sie chyba wszystko z cyckami kojarzy ... bo Dolly to raczej też nie z flagą amerykańską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 04.11.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 tobie to sie chyba wszystko z cyckami kojarzy ... bo Dolly to raczej też nie z flagą amerykańską a jaką? Dolly sama w sobie jest flagą, sztandarem... ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.11.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 no tak ...w sumie na wietrze to jej pewnie powiewa to i owo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 04.11.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 mnie tam się kojarzą z cycatymi, rumianymi, bawarskimi donosicielkami piwa Proszę bardzo - kobieta, która może zadowolić jednocześnie 8 facetów http://i.joemonster.org/i/b/october068.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 04.11.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 dzięki ale ja pisałem RUMIANA a ta jest juz troche żółto szara. Bardziej , wiesz... coś takiego (ja nie jestem łakomy więc cztery piweczka starczą) http://i274.photobucket.com/albums/jj245/dandi1979/idealna_kelnerka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.11.2008 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Karol May napisal pierwsze tomy powiesci o Winnetou we wiezniu, gdzie go zapuszkowali za dlugi. Taka Europa byla dobra dla swoich obywateli - w Anglii zamykali do wiezienia dzieci za kradziez bochenka chleba. Z Niemiec plyneli emigranci szerokim strumieniem ( bo bylo przeludnienie i bida ) do Ameryki. Tak szerokim, ze angielski zostal przeglosowany jako jezyk narodowy us tylko j e d n y m glosem . ( chyba podobnie bylo w Krakowie w 14 wieku - polski przeszedl niewieloma glosami ) Ale wyrafinowane poczucie humoru pozostalo, jak widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 04.11.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Lumpie - a czytałaś powieści Maya? I nie zbiera Cię śmiech, jak tam każdy co szlachetniejszy okazuje się niemieckim emigrantem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts