Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WYBORY

lump praski

Recommended Posts

kraj, który zrodził B.B.Kinga i Metallicę nie może być tak do końca beznadziejny ;-)

ależ oczywiście że nie - beznadziejny to jest nasz stosunek do Ameryki i Amerykanów. Rzecz jasna generalizowanie jakiekolwiek nie ma sensu ale odliczanie dni do wyborów i anonsowanie wszystkim godziny otwarcia lokali wyborczych uważam za przegięcie.

• Odpowiedzi 300
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Winnetou - to raczej Niemiec :o :o :o

Daggulka, zgadzam się, chociaż jeszcze nie słuchałam w całości tej nowej. Dwa kawałki puszczali w Trójce, takie sobie, dość zachęcające.

dziewczęta ale ja naprawdę bardzo proszę ... Tutaj przejmujemy się sytuacją za wielką wodą a nie prawimy o muzyce. Tam Barack i John sraczki dostają a Wy tu sobie szutki i lekkuchne pogawędki urządzacie, no naprawdę... ja apeluję!

Daggulka, zgadzam się, chociaż jeszcze nie słuchałam w całości tej nowej. Dwa kawałki puszczali w Trójce, takie sobie, dość zachęcające.

dziewczęta ale ja naprawdę bardzo proszę ... Tutaj przejmujemy się sytuacją za wielką wodą a nie prawimy o muzyce. Tam Barack i John sraczki dostają a Wy tu sobie szutki i lekkuchne pogawędki urządzacie, no naprawdę... ja apeluję!

jezzzuuu...zachowałam się jak gówniara .... obiecuję, że to się więcej nie powtórzy :roll:

a tak serio ....zobaymy u nas za ...ile? ...za rok - to dopiero będzie jazda :lol:

nieprawdą jest jakoby:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pierre_Brice

odgrywający rolę rdzennego obywatela Ameryki Północnej, która została zasiedlona przez: wieśniaków, uchodźców, kryminalistów, poszukiwaczy przygód, ku.rwy, Wernera von Brauna i kogos tam jeszcze.

Karol May napisal pierwsze tomy powiesci o Winnetou we wiezniu, gdzie go

zapuszkowali za dlugi. Taka Europa byla dobra dla swoich obywateli - w Anglii

zamykali do wiezienia dzieci za kradziez bochenka chleba.

Z Niemiec plyneli emigranci szerokim strumieniem ( bo bylo przeludnienie i bida ) do Ameryki.

Tak szerokim, ze angielski zostal przeglosowany jako jezyk narodowy us tylko j e d n y m glosem . ( chyba podobnie bylo w Krakowie w 14 wieku - polski przeszedl niewieloma glosami )

Ale wyrafinowane poczucie humoru pozostalo, jak widac. :D :D :D :D