1kinia1 27.10.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 było o psujących się - porozmawiajmy o tych dobrych i bezawaryjnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.10.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 było o psujących się - porozmawiajmy o tych dobrych i bezawaryjnych... Tylko po co? Miałam do niedawna (oddałam bratu bo ciągle sprawny) telewizor Philips (21 cali) modelu nie pamiętam, ale mogę sprawdzić. Działał u mnie bezawaryjnie przez około osiem lat podczas których był intensywnie eksploatowany. Mogę z czystym sumieniem polecić ten model. Tylko jaki to ma sens skoro już się go nie da kupić a na podstawie tego, że ten model działał latami nie dam sobie nawet paznokcia uciąć, że tak samo jest z najnowszymi modelami tej firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 27.10.2008 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 bardziej chodzi mi o podanie producenta godnego polecenia niż o modele..tak jak w dyskusji jakich firm unikać.. po kilku postach można zauważyć pewne powtarzające się marki które produkują kiepskie pralki lub lodówki...itd ja jestem przed zakupem całego sprzętu więc spostrzeżenia innch użytkowników na pewno pomogą w wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreikainnen 27.10.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Dam radę nie patrz tylko na firmę, sugeruj się modelem, niestety producenci mają nieraz bardzo duży asortyment, ale jakościowo strasznie zróżnicowany. I tak odkurzacze zelmera są bardzo dobrej jakości, z kolei czajnik wywalił mi i nie tylko mi bezpieczniki :| Świetne mikrofale robi MPM, za nie duże pieniądze dobra jakość materiałów i niezawodność. DVD nie warto kupować markowych, napęd optyczny i tak padnie, albo zacznie wariować po max 3-4 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 27.10.2008 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 porozmawiajmy o tych dobrych i bezawaryjnych... Takie nie istnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 28.10.2008 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 porozmawiajmy o tych dobrych i bezawaryjnych... Takie nie istnieją. Nieprawdą jest jakoby: - Telewizor 21" OTAKE z teletextem Juz dobre 15 lat hula bezawaryjnie. - Pralka Polar Superautomat BIO - chodziła u moich Rodziców ponad 20 lat. - Bojler elektryczny 100l firmy Gródek - funkcjonował nieprzerwanie od roku 1936 do połowy lat 90-tych - do dziś posiadam z niego termostat i izolację korkową, która wymościłem elektryczny podgrzewacz Zelmech-Domgos. Ten ostatni przewidywano na jakieś 5 lat - już ma ponad 16 i... nic mu nie dolega - Że nie wspomnę o lodówkach "Dniepr" i drugiej "Saratov" z połowy lat 50-tych ubiegłego stulecia - nadal dzielnie wypełniają swoje szczytne obowiązki w domku letniskowym W tym Dnieprze jest jeszcze oryginalna radziecka żarówka, która cały czas działa - jeszcze z działu RTV - stoi u mnie w kąciku radio "Szarotka" http://www.fonar.com.pl/audio/katalog/szarotka.htm - w zasadzie OK - potrzebna jest tylko jedna lampa aby działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.10.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 bardziej chodzi mi o podanie producenta godnego polecenia niż o modele.. W tym sęk, ze nawet jak 10 lat temu producent produkował dobry sprzęt to nie koniecznie ciągle utrzymuje wysoką jakość. Szczególnie, że coraz częściej produkcja przenoszona jest w różnie dziwne miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekq 28.10.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 porozmawiajmy o tych dobrych i bezawaryjnych... Takie nie istnieją. Nieprawdą jest jakoby: - Telewizor 21" OTAKE z teletextem Juz dobre 15 lat hula bezawaryjnie. - Że nie wspomnę o lodówkach "Dniepr" i drugiej "Saratov" z połowy lat 50-tych ubiegłego stulecia - nadal dzielnie wypełniają swoje szczytne obowiązki w domku letniskowym W tym Dnieprze jest jeszcze oryginalna radziecka żarówka, która cały czas działa Też jestem szczęśliwym posiadaczem tv OTAKE 32" . Teraz już leży na strychu, ale fakt faktem, że wymiana na inny nie była spowodowana usterką, tylko przejściem na system HD. Tak chodził spokojnie ponad 16 lat i chyba tylko 2 razy jakiś bezpiecznik za 20 zł poleciał. Naprawdę sprzęt jakościowo najwyższej klasy. Pamiętam, jak go kupowałem, to w tamtej cenie zamiast TV mogłem nowego malucha prosto z fabryki kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 28.10.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 ...Też jestem szczęśliwym posiadaczem tv OTAKE 32" . Teraz już leży na strychu... Ty go nie wyrzucaj, takiego wzmacniacza fonii stereo, jaki w nim jest, to mało który TV posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekq 28.10.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 ...Też jestem szczęśliwym posiadaczem tv OTAKE 32" . Teraz już leży na strychu... Ty go nie wyrzucaj, takiego wzmacniacza fonii stereo, jaki w nim jest, to mało który TV posiada. Ojj, puki się nie rozleci, to go nie wyrzucę! Jest starannie zapakowany na strychu, żeby nic mu się nie stało i jak już padnie praktycznie nowy, bo roczny LCD, to znowu na jakiś czas niezniszczalny OTAKE go zastąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 28.10.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 niezawodny producet pralek to Miele (mam juz kilkanascie lat) a lodowek Liebherr (tez mam kilkanascie lat) jedyny mankament to cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 28.10.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 PS. to nie tylko moja osobista ocena, mozna wejsc do sklepy AGD z profesjonalna obsluga w NIemczech, gdzie te marki znane sa od wiele lat a sprzedawcy powiedza to samo.Szkoda , ze wiele sprzedawcow w polskich sklepach to ludzie z przypadku, nie majacy pojecia o tym co sprzedaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 28.10.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 niezawodny producet pralek to Miele (mam juz kilkanascie lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 29.10.2008 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 nie wiem co w tym takiego smiesznego:to ze, Mile robie bardzo dobre jakosciowo pralkiczy to, ze nie musze zmienic co roku pralke wyglada jak ta na zdiecu, wiec ze wzgledu na design tez nie bede jej zmieniachttp://image.ceneo.pl/data/products/134575/product.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.10.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 nie wiem co w tym takiego smiesznego: to ze, Mile robie bardzo dobre jakosciowo pralki czy to, ze nie musze zmienic co roku pralke 1. Nie zauważyłam, żeby ktoś się śmiał 2. To że Miele robiło kilkanaście lat temu świetne pralki nie musi oznaczać, że robi nadal świetne produkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 29.10.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 29.10.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 ... 1. Nie zauważyłam, żeby ktoś się śmiał... A mnie właśnie już od wczoraj intryguje, co tak rozbawiło Tedii'ego niezawodny producet pralek to Miele (mam juz kilkanascie lat) Chyba ma złe doświadczenia z Miele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 29.10.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 No coz, niestety nie ma rzeczy idealnych a juz szczegolnie producentow ktorzy WSZYSTKIE sprzety robia "niezawodne" ale jak czytam mnostwo opini o tym ze wiele osob ma problemy np Aristonem (choc bardzo ladny design) czy Samsungiem (czesto bardzo wiele dodatkow za przystepna cene) czy jakas inna firma i dodam do tego doswiadczenia wlasne lub znajomych to napewno o czyms to swiadczy Jeszcze nie spotkalam sie z opinia, ze MILE zrobilo kiepska pralke czy Liebherr ciagle psujaca sie lodowke- jak narazie same pozytywne, choc nigdy nie wiadomo... PS Moze ktos doradzi mi jakiegos dobrego producenta piekarnikow i plyt grzejnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbiii 29.10.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Ale ceny też mają ładne.... Kilka tyś za lodówkę to ja odpadam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 29.10.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 nie koniecznie musi kosztowac kilka tys, np ta http://www.ceneo.pl/;015530818-10.htm#productOpinions, ja mam juz wybrana pod zabudowe i kosztuje ponizej 2tys Jesli ktos chce miec super design i wiele bajerow to powinien poszukac innej marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts