Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEZAWODNE RTV I AGD

1kinia1

Recommended Posts

Ale ceny też mają ładne.... Kilka tyś za lodówkę to ja odpadam..

No tak, zwłaszcza, że lodówki kupuje się raz na miesiąc 8)

Hahaha... Zabawne :lol: A tak poważnie, wolę zamiast wydać 9 tys na lodówkę Miele, wolałbym kupić Samsunga RSH1KLBG za 4,5 tys, czy inny model z tej półki cenowej.. Większa, ładniejsza i wygodniejsza. A jest dużo więcej tańszych odpowiedników droższych firm, może nie aż tak dobrych jakościowo, ale nie psujących się. Mam np. mikrofale MPM, nie za wysoka cena w porównaniu do innych firm, a chodzi świetnie. Kolejny przykład, to monitor Hyundai, dużo tańszy od konkurencji, dobre parametry i też się nie psuje :D

Hahaha... Zabawne :lol: A tak poważnie, wolę zamiast wydać 9 tys na lodówkę Miele, wolałbym kupić Samsunga RSH1KLBG za 4,5 tys, czy inny model z tej półki cenowej..

kwestia wymagań, prędzej kupię za 1-2tys. używaną miele (jak obecna po nastu latach padnie), niż wspomnianego samsunga za 4,5tys :) Teraz mam stary model w733 - naście lat a pełne sterowanie elektroniczne, 1200obrotów, pancerna budowa, duży solidny bęben itd i kilkadziesiąt kg wagi - stabilna jak skała

Nieoficjalnie mówią że to mercedes wśród pralek ;) Chociaż z jakością nowych mercedesów jest różnie... Jeżeli masz w pobliży np media markt czy elektro world, możesz obejrzeć je na stoisku. Mam pralkę i zmywarkę i polecam, nawet używane - cena nowych jest czasem zaporowa, a po zakończeniu budowy może braknąć środków :)

http://www.nokaut.pl/pralki/miele.html

a ja muszę pochwalić odkurzacz Astro czeskiej firmy Eta- niestety juz chyba nie do dostania :cry:

Użytkowałam go 9 lat i niestety padł przy przeprowadzce- właściwie przy sprzątaniu " na budowie"

Przez lata działał super-sprawnie, miał fajną zgrabną i zwrotną końcówkę, która w zaszadzie wszędzie docierała, jak okazało się że padł, przeszukałam sklepy internetowe w poszukiwaniu takiego samego, ale niestety- nie znalazłam .

Kupiłam Electrolux Z 3356 Ultra Silencer, ale to już nie to.......

pozdrawiam

Nieoficjalnie mówią że to mercedes wśród pralek ;) Chociaż z jakością nowych mercedesów jest różnie... Jeżeli masz w pobliży np media markt czy elektro world, możesz obejrzeć je na stoisku. Mam pralkę i zmywarkę i polecam, nawet używane - cena nowych jest czasem zaporowa, a po zakończeniu budowy może braknąć środków :)

http://www.nokaut.pl/pralki/miele.html

No właśnie, mercedes mercedesem, ale niestety ceny w moim przypadku przekreślają tą firmę. Nie powiem, praktycznie przekonałeś mnie do tej firmy. Niedawno kupiłem pralkę MPM. Jak narazie nie narzekam, ale dotychczas mało prań wykonała. A skusiło mnie 5 lat gwarancji...

Też miałem odkurzacz Eta i również służył mi bardzo długo. Przestał działać jako staruszek..

No właśnie, mercedes mercedesem, ale niestety ceny w moim przypadku przekreślają tą firmę. Nie powiem, praktycznie przekonałeś mnie do tej firmy.

Spokojnie, obecne ceny nowych także są poza moim zasięgiem. Tyle że kiedyś przy wymianie będę bardzo się zastanawiał czy kupić nowego "plastikowego" np. whirlpool, czy:

http://www.allegro.pl/search.php?string=miele&sourceid=Mozilla-search&category=8818&category=8832

Jeszcze mogę pochwalić lodówki MasterCook, mam 6 lat i kompletnie nic się nie psuje.

akurat tutaj jestem konserwatywny - nasza Amica :)

kuchnie podobnie - jestem zwolennikiem gotowania na ogniu i Amica na moje potrzeby robi odpowiedni sprzęt

A nie boisz się kupować używanych agd przez allegro? Osobiście jakoś nie mam zaufania w ogóle do kupowania używanych agd. końcu jakiś powód sprzedającego do pozbycia się np. pralki musi być..

i tak i nie - korzystam od wielu lat, na ponad 420 transakcji raz się nadziałem, ale sprzęt za parę złoty (jakaś ładowarka do konsolki córci)

grubsze rzeczy kupuję umawiając się bezpośrednio ze sprzedawcą i zawsze mam upust min 3-5% bez prowizji serwisu - odbiór osobisty. Wrocław jest na tyle dużym miastem, że praktycznie zawsze ktoś się stąd znajdzie.

miele sprzedają handlarze, skupują u naszych zachodnich sąsiadów - naprawiają, regenerują i odsprzedają - część daje swoje gwarancje na piśmie

Hahaha... Zabawne :lol: A tak poważnie, wolę zamiast wydać 9 tys na lodówkę Miele, wolałbym kupić Samsunga RSH1KLBG za 4,5 tys, czy inny model z tej półki cenowej..

kwestia wymagań, prędzej kupię za 1-2tys. używaną miele (jak obecna po nastu latach padnie), niż wspomnianego samsunga za 4,5tys :) Teraz mam stary model w733 - naście lat a pełne sterowanie elektroniczne, 1200obrotów, pancerna budowa, duży solidny bęben itd i kilkadziesiąt kg wagi - stabilna jak skała

Zobacz czy nie ma tam jakiegoś betonu albo cegieł.Serio mówię.Kiedys widzałem w miele coś takiego.Ale to pewnie dlatego żeby nie goniła podczas wirowania.

Naprawdę super sprzęt,szkoda ,że nie każdego stać :(

Zobacz czy nie ma tam jakiegoś betonu albo cegieł.Serio mówię.Kiedys widzałem w miele coś takiego.Ale to pewnie dlatego żeby nie goniła podczas wirowania.

Naprawdę super sprzęt,szkoda ,że nie każdego stać :(

:) Naszą kiedyś rozbierałem jak coś wpadło pod bęben, po bokach są wielkie metalowe płyty i na spodzie chyba także. Zresztą pozostałe elementy są z dobrych materiałów (np gruba blacha) i nie widać oszczędności w pralce. Nie wiem jak są budowane obecnie, jednak starsze modele rzeczywiście był wykonane na wiele lat niezawodnej pracy. Może dlatego porównują je do mercedesów, 20 letnie sztuki z milionem przejechanych kilometrów nie były wcale rzadkością.