Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwi- terminy realizacji!

Recommended Posts

we wrzesniu na drzwi pol-skone pan powiedzial mi ze czeka sie ok. 12 tygodni. co do porty nie wiem, ja zdecydowalam sie na sprzedawce drzwi drewnianych z bartyckiej- mialy byc za 4 tygodnie byly po 2, solidne i w dobrej cenie

teraz koniec roku wiec wszyscy chca wszystko miec na "gwiazdke" zrobione- to tez trzeba brac po uwage

serdecznie pozdawiam :)

https://forum.murator.pl/topic/110891-drzwi-terminy-realizacji/#findComment-2770840

• 3 weeks później...

Porta w zależnosci od asortymentu robi drzwi od 3 do 5 tygodni. Dolicz jeszcze 2 tygodnie na logistykę, bo wykonanie ich w fabryce nie oznacza, że będą u Ciebie zamontowane.

Ogólnie trzeba przyjąć że na większość drzwi trzeba czekać od zamowienia do montazu jakies 4-8tygodni.

Nawet jesli moj dostawca drzwi drewnianych przysyla mi towar w 2 tygodnie to nie znaczy, ze następną umowę podpiszę na taki krotki czas. To często kwestie przypadku.

https://forum.murator.pl/topic/110891-drzwi-terminy-realizacji/#findComment-2807300

ja zdecydowalam sie na sprzedawce drzwi drewnianych z bartyckiej- mialy byc za 4 tygodnie byly po 2, solidne i w dobrej cenie

czy może to drzwi Syguda?

nie ,ale moge dac namiary jak sa potrzebne, chiciaz rozmawialam w poniedz. z wlascicielem i powiedzial ze teraz w okresie "wszyscy chca na swieta " jest ciezko z realizacja na czas

https://forum.murator.pl/topic/110891-drzwi-terminy-realizacji/#findComment-2810219

• 5 years później...

Jeśli chodzi o terminy realizacji, to zdecydowanie na pewno nie polecam firmy SYGUDA!

Drzwi SYGUDA - jedyne, co mi się z nimi kojarzy to nieterminowość wykonania przyjętych na siebie zobowiązań wynikających z zawartej umowy. Na początku czerwca zawarliśmy z nimi umowę na dostawę i montaż 2 par drzwi z terminem realizacji na lipiec 2014. Dzisiaj mamy koniec września - i właśnie w mieszkaniu, po 2-miesięcznym opóźnieniu Panów, którzy montują nam długooczekiwane drzwi. Nie sposób nie wspomnieć, iż od lipca próbowaliśmy się skontaktować z kimś z firmy z prośbą o ustalenie terminu montażu - bezskutecznie. Pisaliśmy maile, dzwoniliśmy - regularnie nas zbywano. W zeszłym tygodniu, po tym jak osobiście udaliśmy się do pkt sprzedaży SYGUDA, firma raczyła się zobowiązać do realizacji umowy w dniu dzisiejszym. To nie wszystko. Są bardzo przebiegli i sprytni w zapisach umowy. Oni przyjmują zaliczkę, co jest oczywiście warunkiem podpisania umowy, natomiast brak jest jakiegokolwiek zapisu określającego PRAWA klienta - kar umownych, na wypadek nieterminowej realizacji umowy przez SYGUDĘ! To nie wszystko.... na początku września zwróciliśmy się mailowo do firmy z prośbą o termin montażu oraz rabat w związku z nieterminową realizacją. CISZA.... mówiono, że ktoś zadzwoni, napisze, że muszą zapytać szefa... i tak do dzisiaj. Informację o rabacie w kwocie 350 zł przy wartości zamówienia 4 200 zł (w tym 1 600zł zaliczki) i fakcie 2 miesięcznego opóźnienia otrzymaliśmy na kilka godzin przed montażem z komentarzem, albo się Państwo godzą na taki rabat, albo tych drzwi nie zamontujemy. Więcej chyba nie muszę pisać... drzwi SYGUDA - NIE POLECAM!!! nie wypowiem się jeszcze nt. montażu i ewentualnych późniejszych wad... Ogólnie przed montażem drzwi - ładne. Szkoda tylko, że tyle czasu trzeba było na nie czekać i, że musieliśmy czekać z dalszymi pracami remontowymi z przyczyn od nas niezależnych.

https://forum.murator.pl/topic/110891-drzwi-terminy-realizacji/#findComment-6587967