Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Rezygnuje - jestem dorosły i jesli podjąłem decyzję która moze powodować skutki finansowe dla osób trzecich to niestety nawet gdybym miał spalić te drzwi i zmówić nowe, to je odbiore.

Już bym wolał je sprzedać na Allegro zamiast spalić. ;)

w sumie to ja chyba tez:)

https://forum.murator.pl/topic/110893-wp%C5%82acona-zaliczka-co-teraz/page/2/#findComment-2772530

• 3 weeks później...

Ojej.. nie dobijajcie Madzi.

Te 850zl.. to maly koszt.

Gdybym to ja podpisał umowę.. to potrzebowałbym min. 1500zl zliczki (30%) a w niektórych przypadkach nawet 40%.

Praktycznie wszystkie drzwi są robione na zamówienie i nawet w przypadku rezygnacji Klienta muszę je odebrać od swojego dostawcy (nawet jesli on ode mnie nie chce zaliczki! - przyzwoitość tego wymaga) i zaplacic zdecydowanie wiecej niz te 40% . Każda taka rezygnacja to porażka. Szansa na sprzedanie tych drzwi jest iluzoryczna.

Dlatego jak najszybciej dzwon lub idz do sklepu i porozmawiaj. Moze chociaz da sie zatrzymac produckje i ta kwota wystarczy na pokrycie kosztów? A moze jest to towar po częsci ze stanów magazynowych i chociaz do transportu nie dołożą.

Nie pytaj na forum - odwagi - idz do sprzedawcy - on Ci moze pomoc najszybciej.

https://forum.murator.pl/topic/110893-wp%C5%82acona-zaliczka-co-teraz/page/2/#findComment-2807295