gaga2 15.10.2003 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Bardzo proszę o pomoc.Dzisiaj rozpoczyna się montaż więźby z drewna suszonego komorowo. Pogoda jaka jest - każdy widzi. Wykonawca więźby zdecydowanie poleca, żeby zaraz po ustawieniu więźby na dach weszli dekarze - i założyli folię paroprzepuszczalną - wtedy nie dojdzie do zamoknięcia drewna. Tymczasem wiem od mojego dekarza, że spóźni się z robotą, może o tydzień lub dwa - i w tym czasie więźba będzie stała bez przykrycia. I teraz martwię się, że drewno - za które dużo płacę - zmoknie mi na deszczu i zmarnuje się efekt suszenia komorowego. Czy moje obawy są uzasadnione? Ile może bezpiecznie stać więźba w obecnych warunkach pgodowych - bez przykrycia folią? Gonić dekarza ? Szukać nowego? nie przejmować się?Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 15.10.2003 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 na pewno lepiej jest przykryć, ale nie martw się, suszonemu komorowo tydzień stania na deszczu tak bardzo nie zaszkodzi. Musiałoby leżeć w wodzie żeby całkiem namoknąć. Jak trochę popada, to zaraz wiatr wszystko bardzo szybko wysuszy. Może nie do końca, ale zawsze podsuszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 15.10.2003 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Nie martw się mi też pada na głowę wyś mi się chcę jak na to patrzę: cały budynek zmoknięty i taki jakis szaro-bury a ekipa od dachu przychodzi dopiero w przyszłym tygodniu A impregnat którym własnymi ręcoma malowałam krokwie już dawno spłynoł po murze a wraz z nim moje wyrzucone pirniądze w błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 16.10.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Witam. Moje drewno, wysuszone powietrznie, równe i ładne, po opadach deszczu poskręcało się. Od tej pory uważam, że więźby trzeba robić z mokrego. Nie ma żadnych problemów, bo w dachu się już nie skręci, co najwyżej usztywni. Szczegóły na stronkach w dziale "Budowa" (adres w stopce). Galeria z 2001 roku chyba... Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 16.10.2003 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Sebastian - kiedy drewno poskręcało się - przed zabudowaniem czy już położone na dachu? Przejrzałam Twoją galerię - więźbe stawiano Ci miesiąc - i wtedy zamokła? A jeśli u mnie stawiają 5 dni - i potem będzie ta przerwa w oczekiwaniu na dekarzy - tydzień albo dwa, to Twoim zdaniem może zaszkodzić?Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 16.10.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 U mnie "pięknie" poskręcało na deszczu suszone komorowo krokwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 16.10.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 rób więźbę - czego nie da się naciągnąć na dachu - krokwie jak smigła naciągałem i skręcałem i było ok., jak drewno jest przewietrzane nic mu nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 16.10.2003 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 PIK - to mnie pocieszyłeś - dzwonię z awanturą do dekarzy. Może przyspieszą z robotą.Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 17.10.2003 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Możecie mi coś jeszcze podpowiedzieć? Bo u mnie w domu cała ta sprawa więźby wywołała potężną awanturę . Moje nieszczęcie polega na tym, że dachówkę ma kłaść firma mojego wujka, no i teraz on się być moze opóźni, a w międzyczasie ja stracę życie... Może jakieś argumenty na to, że nie ma się czym martwić? Pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 17.10.2003 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 niema - po sąsiedzku więźba przestała zimę i na wiosnę położyli dach - aż tak się nie przejmuj i tak na wieczność nie budujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość KiwiJedi 18.10.2003 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 Dobra ekipa do dachu to gwarancja sukcesu!Fachowosc, niezawodnosc, gotowosc pracy w kazdych warunkach pogodowych przystepne ceny.Kto jest zaintetesowyny niech pisze pod nastepujacy adres:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts