Rucek 27.10.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Czesc.Tak z ciekawosci, chcialbym sie dowiedziec jakie systemy ociepleniowe sa najpopularniejsze w Polsce.No moze nie do konca bezinteresownie - bede startowal z ociepleniami i chcialbym wiedziec z jaka firma nawiazac ewentualna wspolprace.Myslalem o Weberze, ale to tylko jeden z wielu w sumie.Dzieki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 02.11.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Ja zdecydowałem się na styropian i klej do styropianu, siatkę i klej do siatki, każde innego producenta. Tynk będzie jeszcze innego. Tą metodą będę miał same potrzebne mi produkty, bez "systemu" który jest najdroższy ale akurat mnie niepotrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 02.11.2008 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Czyli Kazdy element z innej parafi:) W tym szalenstwie jest metoda? Pewnie cena:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 02.11.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 A wierzysz że dana firma produkuje wszystkie elementy "systemu" i je jakoś zgrywa? Zauważ że "systemy" sprzedają i producenci styropianu, i tynków i klejów, a tak naprawdę to każdy robi tylko swoje a resztę dokupuje i sprzedaje z marżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.11.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 mam bez systemu styropian maxbudu (o ile pamiętam), klej webera bo wykonawca polecił siatka jakaś o systemach to wiem w teorii, jak przychodzi praktyka, to liczy się cena i to co akurat można kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 03.11.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 system ? a po kiego diabla .... ? zyskalbyl kolejna tysieczna czesc lambdy ? eeee tam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 03.11.2008 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 W pytaniu chodzilo mi o to jakich producentow materialy najczesciej uzywacie Dzieki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 03.11.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 W pytaniu chodzilo mi o to jakich producentow materialy najczesciej uzywacie Dzieki za odpowiedzi. aaaa ! moje chlopaki stosowali klej gabit, siatke nie wiem od kogo, styropian glownie arbet, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 03.11.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Siatkę to chyba ze dwie firmy robią, w każdym sklepie taka sama w tej samej cenie, klej do styropianu używałem Ceresit CT84 iTytan EOS (to nie jest typowy klej tylko pianka !!!) styropian jaki był - czyli z najbliższej fabryki, klej do siatki Kreisel - polecany w mojej okolicy (mają tu fabrykę) cena średnia, siatkę klei i nie odpada )) Zdecydowanie polecam klejenie styropianu pianką - rewelacja !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 04.11.2008 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Dzieki za info. A nad ta pianka wlasnie sie zastanawiam - mozna oszczedzic kupe czasu Tylko w zyciu tym nie robilem, i zastanawiam sie czy nie jest to w stylu pianki montazowej, ktora rosnie po napryskaniu? i czy nie odpycha czasem plyt? Coz trzeba bedzie sprobowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 04.11.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Nie puchnie tak jak zwykła pianka. Odpycha lekko tylko pierwszy dolny rząd - wystarczy podeprzeć te płyty na 15 minut, następne rzędy w górę idą już bez podpierania. Jeśli dasz listwę startową (ja nie miałem) to i pierwszy rząd będzie bez podpierania. Jest trochę szybciej, dużo czyściej, i ocieplenie wychodzi cieplejsze i szczelniejsze. No i dużo mocniej trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 05.11.2008 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 A powiedz mi na ile m2 wystrcza jedna puszka, tak usredniajac.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts