traku 18.07.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Tu troszeczke ....wysłużony kominek używany intensywnie przez lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
traku 18.07.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Tu troszeczke ....wysłużony kominek używany intensywnie przez lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 18.07.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Witam. Eee tam ... kominek na wungiel jakich wiele na Wyspach ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
traku 19.07.2014 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 WitamTo może pokaż jakie są na lądzie??? Forest-Natura:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snowstorm 21.07.2015 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Powoli godzę się z myślą pozbawienia się widoku żywego ognia, powoli, ale z coraz mniejszym żalem-urok jest jednak przyćmiony głównie dymem; nie wiem co by rzekł zdun- pewnie wkrótce się dowiem, bo trzeba będzie polepszac i inwestowac w to co jest; jest różnie -czasem fajnie , a czasem dym gryzie w oczy, robi się taka kurtyna dymna nad paleniskiem , możliwe że problem ten, że wokół domu blisko jest duzo drzew wysokich/dom w lesie zasadniczo/ i ciąg różny; po doświadczeniach związanych z malowaniem ścian-też skłaniam sie do korzystania z kominka przeważnie za szkłem; no i w sumie szkoda tyle ciepła puszczac w komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
traku 24.07.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Witam serdecznieSzkoda że tego kominka nie pokleił fachura..... tak nawiasem piszącjestem wielbicielem kominków otwartych wiele ich widziałema co niektóre (z wypowiedzi wlaścicieli) bardzo dobrze działa.A nawet napisze więcej wręcz nie chcą go zamienić na nic innego:rolleyes:Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
traku 21.09.2016 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Coś na chłodne wieczory;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baarbara 15.07.2017 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 witamale mnie wciągnął temat:)właśnie będziemy murować kominek otwarty na tarasie przylegającym do domu, taras ma 2 ściany z elewacji stworzy się więc taki fajny kącik na jesienne wieczory, będzie tam właśnie nasz kominek otwarty. i tu mam pytanie:- czy ktoś może poratować radą jak takowy kominek zbudować?- średnica komina 30x30 czy 35x35 dla wysokości 5 m będzie lepsze?- komin wybudować za kominkiem czy nad nim... a jeśli nad nim to jak to zrobić aby to wszystko nie piepsznęło pewnego pięknego dnia z obciążenia własnego? każda rada mile widziana!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.07.2017 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Tak sobie czytam i widzę, że trochę mało wiesz o budowaniu. Oprócz wątpliwości które już masz, pojawią się nowe....Ale jak to mówią: do odważnych świat należy, a kominek na tarasie, może przeżyjesz... 1. Naszkicuj projekt, daj komuś do narysowania - powinieneś mieć pozwolenie na budowę, nadzór itp (rozwiążą Twoje problemy). 2. Wielkość komina i wymiary kanału, dopasowuje się do wielkości paleniska 3. Nad. 4. Trzeba policzyć wagę, zrobić solidny fundament, albo wykonać konstrukcję lekką, z kominem stalowym ważącym 100 - 150 kg Zapraszam na szkolenie. Właśnie będziemy budować coś takiego w rogu tarasu. Nie musisz kupować całego szkolenia. Wystarczy przyjechać na dwa-trzy dni... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?232948-Szkolenie-warsztaty&p=7493962&viewfull=1#post7493962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 16.07.2017 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 witam ale mnie wciągnął temat:) właśnie będziemy murować kominek otwarty na tarasie przylegającym do domu, taras ma 2 ściany z elewacji stworzy się więc taki fajny kącik na jesienne wieczory, będzie tam właśnie nasz kominek otwarty. i tu mam pytanie: - czy ktoś może poratować radą jak takowy kominek zbudować? - średnica komina 30x30 czy 35x35 dla wysokości 5 m będzie lepsze? - komin wybudować za kominkiem czy nad nim... a jeśli nad nim to jak to zrobić aby to wszystko nie piepsznęło pewnego pięknego dnia z obciążenia własnego? każda rada mile widziana!!!!! Odświeżyłeś aż 3 stare watki na ten sam temat .... Poszukaj ZDUNA ze swojej okolicy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNTE 16.07.2017 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Pozwolenie na budowę raczej nie potrzebne Dz.U.2017.0.1332 t.j. - Ustawa z dnia 7 lipca 1994 r. - Prawo budowlanehttps://www.arslege.pl/wylaczenie-obowiazku-uzyskania-pozwolenia-na-budowe/k36/a7956/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.07.2017 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Pozwolenie na budowę raczej nie potrzebne Dz.U.2017.0.1332 t.j. - Ustawa z dnia 7 lipca 1994 r. - Prawo budowlane https://www.arslege.pl/wylaczenie-obowiazku-uzyskania-pozwolenia-na-budowe/k36/a7956/Komin też? Nie doczytałem...Czy to podchodzi pod "urządzenia cieplne"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNTE 18.07.2017 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Z posiadanych prze zemnie informacji wynika iż - jeżeli komin jest w ramach obrysu budynku który nie wymaga pozwolenia na budowę to też takowego nie wymaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 29.08.2017 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Kominki otwarte są fajne. Grzeją pięknie, żadna skrzynka na ogień nie może się równać z kominkiem otwartym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek-fryc 30.08.2017 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Zawsze chciałem mieć kominek, ale niestety obecnie mieszkamy w bloku, dlatego nie mogę go mieć w swoim mieszkaniu. Mamy dom na wsi, i właśnie tam planujemy robić remont i na pewno będę przymierzał się do kominka. Do końca nie jestem pewny czy chce otwarty czy zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
traku 28.09.2017 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Witam. Oto taki fajny i podobno dobrze grzeje. Mnie się bardzo podoba a nawet zazdroszcze właścicielowi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 28.09.2017 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Jak na pierwsze rozpalenie całkiem ok - klimatycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.09.2017 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2017 [ATTACH=CONFIG]397719[/ATTACH]Witam. Oto taki fajny i podobno dobrze grzeje. Mnie się bardzo podoba a nawet zazdroszcze właścicielowi. PozdrawiamKominek fajny...Scena pod nim bez sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
traku 30.09.2017 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2017 Witam "scena" pod nim jest zgodnie z prawem budowlanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 30.09.2017 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2017 Pierwsze słyszę, żeby prawo sceny kazało budować i się o nie potykać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts