Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

a może pisuar?...

ziaba

Recommended Posts

He, he!

Tez o tym myslelem, ale bardziej z punktu widzenia oszczednosci wody.

Pewnie ze to wygodniejsze (dla facetow) - choc w (chyba w ostatnim) Muratorze pokazano pisuar dla kobiet - nowosc!

Tak wiec, jestem za.

Obawiam sie jednak, ze moja zona by sie na to nie zgodzila.

Pozdrawiam

Mirek

Taki sprzęt marzy mi się od lat...

Niestety nasza łazienka jest za mała na takie udogodnienia (tj. wybrałem bidet i na pisuar zabrakło już miejsca).

Moim zdaniem nie dość, że jest to wygodne to jeszcze bardziej higieniczne oczko dla meższczyzn (łatwiej trafić :wink: , zwłaszcza będąc zaspanym).

Wiecznie podniesioną deskę uważam za nieestetyczny widoczek - a np. w Niemczech przez niektóre emance jest uznawane za wyraz dyskryminacji kobiet. W zamian za to są takie pośród nich, które dyskryminują mężczyzn nakazując im załatwianie mniejszej potrzeby na siedząco. Jest to wyjątkowo deprymujące, bo wiadomo że w przypadku mężczyzn musi (się) stać 8) .

Mam nadzieję, że przynajmniej w drugiej łazience wygospodaruję miejsce na pisuar, najlepiej przed oknem, z widokiem na las :lol:

Pozdrowienia

Nie bardzo rozumiem gdzie jest dyskryminacj przy (nie) podnoszeniu deski. Faceci muszą podnosić, kobiety opuszczać - pracy jest pół na pół... pełne równouprawnienie. Nie bardzo też rozumiem że żona nie chce pisuaru... Moja wymaga wręcz aby był, tyle że znowu w ramach równouprawnienia ja muszę dbać o jego czystośc...

ja przygotwałem w łazience miejsce na pisuar, na razie nie przekonałem do końca żony co jest dla mnie nie zrozumiałe. Wydaje mi się to super higieniczne, kobieta ma właściwą toaletę prawie wyłącznie dla siebie a i mężczyźnie jest łatwiej zwłaszcza kiedy jako dodatkowy użytkownik występuje mój syn, mam nadzieję że nie ostatni.

Rozważcie dodatkowo montaż pisuaru w aspekcie imprezki gdzie powiedzmy 10 panów używa toalety po wypiciu paru piwek, a i powiedzmy 10 pań chciałoby zrobić to samo. Są teraz pisuary zamykane deską więc nie powinny razić kobiecej estetyki.

Tak. Pisuar to świetny pomysł. Załóż sobie w domu jeszcze megafon i bedziesz się czuć jak na dworcu w Tłuszczu. Super sprawa - na starość usiądziesz sobie przy drzwiach, będziesz drzeć papier na kawałki i dorobisz sobie do emerytury jako babcia klozetowa.

Ja piernicze czego to ludzie nie wymyslą. Orwell tego nie przewidział.

Sergio.