Herne 16.10.2003 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Sorry, ale u mnie będzie pisuar w łazience na parterze - niech goście i gospodarz (czyli ja) sikają do pisuaru, a nie na deskę! Pisuar Roca Urinett - bardzo schludny z klapą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2003 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Herne,to bez pisuaru sikasz na dechę ? I goście też ? I to na trzezwo ? Superrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GIBIDI 16.10.2003 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Mam dosyć podniesionej wiecznie deski.Mam pomysł na pisuar,ale jako baba nie mam zdania -co wygodniejsze..Panowie proszę o ocene czy warto. Widziałem w jednej z firm pisuar zakrywany deską... Z powyższego wynika ze w takowym tez mozna zostawic podniesiona deske Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 16.10.2003 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Sorry, ale u mnie będzie pisuar w łazience na parterze - niech goście i gospodarz (czyli ja) sikają do pisuaru, a nie na deskę! Pisuar Roca Urinett - bardzo schludny z klapą. Widziałem w Bawarii świetnie rozwiązaną sprawę "trafienia do celu" zarówno w muszli klozetowej, jak i w pisuarze. Otórz w miejscu, w które należy "trafić" załatwiając swoją potrzebę, była fabrycznie namalowane mała mucha!!! Ale mieliśmy radochę z kolegami! Każdy z nas (inni mężczyźni zapewnie też) chciał ją uporczywie strącić i uśmiercić. Efektem takiego prostego triku była nieskazitelna czystość sanitariatów w miejscach dalszych od wyznaczonego celu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 16.10.2003 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Czytam tak te różne, skrajne opinie... argumenty o imprezce przekonują, ale jakoś sobie nie wyobrażam u siebie tego urządzenia. Widziałem w jednym domu - pisuar kłuł w oczy zaraz po otwarciu łazienki. Zamykanie klapą jest pewnym rozwiązaniem, ale chyba nie idealnym. Jeśli już to dobrze byłoby wydzieliś w toalecie odpowiednio zaaranżowany kącik, oddzielony ścianką, jakieś kwiatki na niej, itp. Tylko toaleta nie może być w tym przypadku mikroskopijna. A najlepiej to jest mieć oddzielną na parterze toaletę gościnno-imprezową, ale to dotyczy tylko duuuużych domów. Ja i tak się nie zdecyduję (choć trudno mi sprecyzować dlaczego dokładnie - widać każdy ma jakieś swoje fobie), ale pomysł z optycznym oddzieleniem jest chyba wart uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 17.10.2003 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 U mnie bedzie pisuar i szlus - żona sama zaproponowala !Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaśka 17.10.2003 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Na moje to i tak pisuar w prywatnym domu wyglada wybitnie dziwnie. Jestem przeciw. Założe sie ze deska w pisuarze i tak nie będzie przez panów opuszczana. To po co psuć 'krajobraz' pisuarem? A gierka (w powyzszych postach) znakomitaPozdrawiamJaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 17.10.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Brniemy dalej w pisuarologię?Pójdźmy na całość! Przyznjcie się, kto ma osobno WC dla dam i osobno dla dżentelmenów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenka 17.10.2003 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 a ja tak sobie teraz myślę, że może to nie jest głupi pomysł ..... planujemy zabrać do domu mojego dziadka i on niestety ma kłopoty "z trafianiem" ... pisuar powinien je rozwiązać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 17.10.2003 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Nie jestem do końca przekonany, jakoby pissoir nie pasował do wyposażenia prywatnej łazienki, to tylko kwestia znalezienia właściwej formy. Poniżej kilka obrazków: http://www.idealstandard.de/products/data/1/pc_29_pict_hi_3.jpg http://www.idealstandard.de/products/data/1/pc_121_pict_hi_3.jpg http://www.duravit.de:8080/duravit/duravit_prodb_DE.nsf/%28WebFiles%29/designvariationen_uri_tn.jpg/$File/designvariationen_uri_tn.jpg http://www.duravit.de:8080/duravit/duravit_prodb_DE.nsf/(WebFiles)/1930_uri.jpg/$File/1930_uri.jpg http://www.duravit.de:8080/duravit/duravit_prodb_DE.nsf/(WebFiles)/starck2_uri.jpg/$File/starck2_uri.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herne 18.10.2003 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 Jedyna wada pisuarów jest taka, iż ze względu na ich małą popularność są dosyć drogie - zawór podtynkowy pokoło 500, Roca Urinett drugie 500 - droga zabawa. Może powinniśmy spopularyzować ideę pisuarów aby ich cena spadła zanim kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 18.10.2003 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 Przewiduję zamontowanie pisuaru z deską w dwóch łazienkach, na parterze i w ogólnodostępnej na piętrze. Umieszczone będą w takim miejscu, że widoczne stają się dopiero po wejściu do łazienki. Na piętrze jest tyle miejsca, że można oddzielić pisuar ściankami. Moi panowie domowi są co prawda nauczeni opuszczania klapy, ale z trafianiem jest gorzej, szczególnie jeśli chodzi o dziadka a o gościach już nie wspomnę. Ponieważ nie mam ochoty szorować kibelka pięć razy dziennie, więc będą pisuary. Kasę zaoszczędzę na robociźnie, sama zrobię łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herne 18.10.2003 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 Herne, to bez pisuaru sikasz na dechę ? I goście też ? I to na trzezwo ? Superrrrr Sikałem aby przekonać żonę do pisuaru - sprawdziło się. Zastanawiam się czy tej metody nie da się rozszerzać na inne sfery nasdzego życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts