Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

a może pisuar?...

ziaba

Recommended Posts

Mam dosyć podniesionej wiecznie deski.Mam pomysł na pisuar,ale jako baba nie mam zdania -co wygodniejsze..Panowie proszę o ocene czy warto.

Widziałem w jednej z firm pisuar zakrywany deską...

Z powyższego wynika ze w takowym tez mozna zostawic podniesiona deske :lol:

Sorry, ale u mnie będzie pisuar w łazience na parterze - niech goście i gospodarz (czyli ja) sikają do pisuaru, a nie na deskę! :evil:

Pisuar Roca Urinett - bardzo schludny z klapą.

Widziałem w Bawarii świetnie rozwiązaną sprawę "trafienia do celu" zarówno w muszli klozetowej, jak i w pisuarze. Otórz w miejscu, w które należy "trafić" załatwiając swoją potrzebę, była fabrycznie namalowane mała mucha!!! Ale mieliśmy radochę z kolegami! Każdy z nas (inni mężczyźni zapewnie też) chciał ją uporczywie strącić i uśmiercić. Efektem takiego prostego triku była nieskazitelna czystość sanitariatów w miejscach dalszych od wyznaczonego celu... :lol:

Czytam tak te różne, skrajne opinie... argumenty o imprezce przekonują, ale jakoś sobie nie wyobrażam u siebie tego urządzenia. Widziałem w jednym domu - pisuar kłuł w oczy zaraz po otwarciu łazienki. Zamykanie klapą jest pewnym rozwiązaniem, ale chyba nie idealnym. Jeśli już to dobrze byłoby wydzieliś w toalecie odpowiednio zaaranżowany kącik, oddzielony ścianką, jakieś kwiatki na niej, itp. Tylko toaleta nie może być w tym przypadku mikroskopijna. A najlepiej to jest mieć oddzielną na parterze toaletę gościnno-imprezową, ale to dotyczy tylko duuuużych domów.

Ja i tak się nie zdecyduję (choć trudno mi sprecyzować dlaczego dokładnie :) - widać każdy ma jakieś swoje fobie), ale pomysł z optycznym oddzieleniem jest chyba wart uwagi.

Przewiduję zamontowanie pisuaru z deską w dwóch łazienkach, na parterze i w ogólnodostępnej na piętrze. Umieszczone będą w takim miejscu, że widoczne stają się dopiero po wejściu do łazienki. Na piętrze jest tyle miejsca, że można oddzielić pisuar ściankami. Moi panowie domowi są co prawda nauczeni opuszczania klapy, ale z trafianiem jest gorzej, szczególnie jeśli chodzi o dziadka a o gościach już nie wspomnę. Ponieważ nie mam ochoty szorować kibelka pięć razy dziennie, więc będą pisuary. Kasę zaoszczędzę na robociźnie, sama zrobię łazienki.