Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szyby dwukomorowe co to ?

f.5

Recommended Posts

dobrywieczor.

Jestem na etapie zamawiania okien , wybór padł na rehau profil brilant 80mm 6 komor.

Sprzedawca zadał mi pytanie czy szyba ma byc jednokomorowa czy dwukomorowa.Powiem szczerze ze zastrzelił mnie tym pytaniem dodam ze dopłata to 1/4 ceny okien. czy warto dopłacac tę kwotę? - jesli mogę prosic o linki do postow na forum prawdę mówiąc niewiele znalazłem a musze sie zdecydowac do konca tygodnia.

pozdrawiam

pomyśl a swoja droga nie mogłeś od razu zapytać sprzedawcy co to jest

jedna komora - to chyba normalna szyba zespolona - czyż nie? jedna szyba - ramka i druga szyba to chyba tworzy komorę? Tak?

To jesli mowa jest o dwu komorach...... jzu wiesz? nie? To ciągnę dalej. Masz szybę, masz dystans, masz druga szybę - mamy jedna komorę - dodajemy dystans i jeszcze jedna szybę - masz dwie komory? Masz :)

I by uprzedzić następne tego typu pytania

szyby o tej konstrukcji nazywa sie jako dwukomorowe ale istnieje także nazwa - trzyszybowe

:) Twoim zdaniem warto dopłacac 4k?

czy mogłem zapytac sprzedawcy - oczywiscie ze mogłem ale nie uczyniłem tego bo nie miałem czasu słuchac - musiałem szybko wracac do pracy aby zarabiac na okna :) wiesz praca te rzeczy zarabianie cos tekigo jeszcze istanieje....

pytanie moje moze zle zadałem nie interesuje mnie technologia wykonania lecz pozniejsza oszczednosc i opinie uzytkowników - moze takowe juz sa na forum a nie potrafilem odnalesc.

Rozumie

Przed wyborem profilu jak i firmy troszke czytałem ,bralem pod uwage shuco,veke , rehaua okucia roto lecz nikt nie zadał mi pytania o ilosc komor w oknach wiec troszkę jestem w punkcie wyjscia. zdecydowałem sie na rehaua z fabryki eurocolorwydawało mi sie to trafne zwazywszy ze brilant 80 mieli niewiele drozszy niz 70 juz myslałem ze sprawa załatwiona a tu kolejne pytanie :) o ilosc komor w oknach no nic szukam dalej na necie