f.5 28.10.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 dobrywieczor.Jestem na etapie zamawiania okien , wybór padł na rehau profil brilant 80mm 6 komor.Sprzedawca zadał mi pytanie czy szyba ma byc jednokomorowa czy dwukomorowa.Powiem szczerze ze zastrzelił mnie tym pytaniem dodam ze dopłata to 1/4 ceny okien. czy warto dopłacac tę kwotę? - jesli mogę prosic o linki do postow na forum prawdę mówiąc niewiele znalazłem a musze sie zdecydowac do konca tygodnia.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.10.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 pomyśl a swoja droga nie mogłeś od razu zapytać sprzedawcy co to jest jedna komora - to chyba normalna szyba zespolona - czyż nie? jedna szyba - ramka i druga szyba to chyba tworzy komorę? Tak? To jesli mowa jest o dwu komorach...... jzu wiesz? nie? To ciągnę dalej. Masz szybę, masz dystans, masz druga szybę - mamy jedna komorę - dodajemy dystans i jeszcze jedna szybę - masz dwie komory? Masz I by uprzedzić następne tego typu pytania szyby o tej konstrukcji nazywa sie jako dwukomorowe ale istnieje także nazwa - trzyszybowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.10.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 ach i jeszczeszyba jednokomorowa ma k=1,0 szyby dwukomorowe maja k=0,7 lub niżej w zależności od ich konstrukcji jak i wyplenienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 28.10.2008 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Twoim zdaniem warto dopłacac 4k? czy mogłem zapytac sprzedawcy - oczywiscie ze mogłem ale nie uczyniłem tego bo nie miałem czasu słuchac - musiałem szybko wracac do pracy aby zarabiac na okna wiesz praca te rzeczy zarabianie cos tekigo jeszcze istanieje.... pytanie moje moze zle zadałem nie interesuje mnie technologia wykonania lecz pozniejsza oszczednosc i opinie uzytkowników - moze takowe juz sa na forum a nie potrafilem odnalesc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.10.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 hmmm.... 4k... nie wiem czy warto jeśli masz reku można pomyśleć lub poszukać producenta który na k=0,7 ma promocje - ostatnio jest to dodatkowa zachęta by takie szyby stosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 28.10.2008 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Rozumie Przed wyborem profilu jak i firmy troszke czytałem ,bralem pod uwage shuco,veke , rehaua okucia roto lecz nikt nie zadał mi pytania o ilosc komor w oknach wiec troszkę jestem w punkcie wyjscia. zdecydowałem sie na rehaua z fabryki eurocolorwydawało mi sie to trafne zwazywszy ze brilant 80 mieli niewiele drozszy niz 70 juz myslałem ze sprawa załatwiona a tu kolejne pytanie o ilosc komor w oknach no nic szukam dalej na necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 28.10.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Witam,Wpadlem tu przypadkiem,Jest szyba 2 komorowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 28.10.2008 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 jest , taki wynalazek mi proponują- 3 szyby 2 komory teraz pytanie jak zawiasy to wytrzymaja przy wyskokosci 230cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.10.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 jest , taki wynalazek mi proponują- 3 szyby 2 komory teraz pytanie jak zawiasy to wytrzymaja przy wyskokosci 230cmkazde to raptem o 33% większy ciężar - skoro wytrzymują szyby P-4 to w ciężarze miedzy P-4 a trzyszybowa właściwie różnicy nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts