Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zamierzam zamontować POŚ z drenażem rozsączającym. Przeglądając oferty znalazłem takowe z zbiornikami 1,2 i 3-komorowymi. Jaka jest różnica w funkcjonowaniu i eksploatacji takich zbiorników?

po pierwsze primo "szukaj" na forum;

po drugie primo skoro już znalazłeś oferty...zajrzyj do nich i porównaj, poszukaj opisów;

po trzecie.... itp.itd;

czas spalić się ze wstydu rzekli by bardziej purytańscy forumowicze...

Po pierwsze szukałem !!! i o dziwo nie znalazłem !!!(może źle szukam albo coś)

Po drugie oferty mam niestety tylko z net-u i także niema w nich wyjaśnienia różnicy lecz jedynie informacja ile komór posiada dany zbiornik.

Po trzecie jeśli nie nie masz ochoty pomóc to zwyczajnie daruj sobie....

Może więc jednak uchylmy rąbka tajemnicy; im więcej komór tym lepsze oczyszczenie mechaniczne ścieków... można by w dużym uproszczeniu rzec, że więcej zostanie w zbiornikach a mniej pójdzie w drenaż...

Faktycznie wpisując w gugla "czym różni się zbiornik jednokomorowy od dwukomorowego w POŚ" również i ja nie uzyskałem odpowiedzi...

"czym różni się zbiornik jednokomorowy od dwukomorowego w POŚ" również i ja nie uzyskałem odpowiedzi...

bo trzeba pamietac ze google to tylko komputer... i nie wie co tak naprawde masz na mysli

http://www.google.pl/search?hl=pl&client=opera&rls=en&hs=xS2&q=oczyszczalnia+zasada+dzialania&btnG=Szukaj&lr=