Gość 15.10.2003 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Mam problem jak zabezpieczyć na zimę strop gdy jest postawiona ściana kolankowa na 80 cm. W tej chwili gdy pada deszcz robi mi się na stropie "basen". Woda nie ma gdzie odpływać. Zrobienie dachu nie wchodzi w grę. Dopiero na wiosnę będzie robiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arsen 15.10.2003 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Trzeba nawiercić otwory w stropie, zeby woda miała się gdzie zlać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.10.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Dzięki Arsen za radę. Moze znasz jeszcze jakieś inne sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 15.10.2003 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Tak jak pisze Arsen. Najpierw sprawdź gdzie na stropie jest największe zagłębienie weź wiertarkę z grubym wiertłem i do roboty. Odprowadzenie wody na zewnątrz wykonaj poprzez układ rynien (zalecam) lub podwieszenie węża ogrodowego z lejkiem. Oznacz gdzie nawierciłeś otwory. Ta znajomość przyda się zimą a zwłaszcza wiosną.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 15.10.2003 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Innym sposobem może być przerzucenie przez całą długość budynku (na podwyższonej ściance kolankowej) belki drewnianej, odprowadzenie od niej po spadzie drewnianego ożebrownia z łat. A następnie poktycie tej konstrukcji najtańszą folią ogrodową lub budowlaną. Folie do drewna mozna mocować przy pomocy staplera. Jeśli się zdecydujesz na taką konstrukcję to pamietaj by mocno ją przytwierdzić do kotew w wieńcu (zakładam, ze masz je już wbetonowane). Inaczej pewnego dnia z Twojego domu może odfrunąc wielki latawiec Niemniej sposób z dziurawym stropem jest najoptymalniejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arsen 15.10.2003 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Nie ma innych sposobów, a ten jest prosty jak budowa cepa Wowka, folie na 100% odfruną ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.10.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Dzięki za rady. Przekonaliście mnie do wywiercenia tych otworów. Tak zrobię. Zastanawiam się czy nie należy przykryć stropu folią i w niej także wywiercić otwory. Mam nadzieję, że te otwory nie osłabią mi stropu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 15.10.2003 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Gość - Otwory stropu nie osłabią. Arsen - ja miałem przez całą zimę przykrytą konstrukcję dachu folią która nie odfrunęła. Zaręczam na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 15.10.2003 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Tylko wiertarka, widziałem jak dach odfrunoł co dopiero folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 15.10.2003 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Pewnie otwory najlepiej zrobić tam gdzie będą przeptowadzane kable,albo rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arsen 16.10.2003 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Wowka, a ja miałem deski na dach owinięte mocną plandeką, z takimi specjalnymi dziurakmi i powiązane linką i po zimie duza cześć plandeki łopotała na wietrze. Swoją drogą troche mnie dziwi ten strop bez otworów, zawsze przecież zostawia sie otwory na kominy, przejścia kanalizacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 16.10.2003 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Arsen. Jeśli chcesz to mogę tobie zeskanować i przesłać e-mailem foto mojego domu pod folią (wyglądał jak inspekt ) Zaręczam, że szkód było niewiele. Co do barku otworów w stropie. To z pewnością takie otwory w budynku Gościa są . Przynajmniej do komina bo o otworach do kanalizacji niestety mało kto pamieta. Ale cóż z tego skoro te otwory są w ścianach nośnych lub działowych a wylewany beton (ach ci wykonawcy ) ma to do siebie , że przy ścianach jest grubszy a w środku pomieszczeń cieńszy i tam właśnie robią się te doły w których zbiera się woda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arsen 16.10.2003 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Wowka, wierzę Ci na słowo No tak, widać ja miałem wyjatkowych wykonawców, u mnie wszystko pięknie sciekało otworami kominowymi i klatką schodowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts