Gość Damian75 15.10.2003 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Witam drogich forumowiczów,na mojej budowie panowie zaczęli tynkować mury (jest to 10 dom z kolei), co się okazuje, po wyschnięciu tynku wieeeeelkie białe plamy - na 5 domach (a miało byc żółte). Okazało się, że tynki marki greinplast są do pupy. Poprzednie budynki były robione Atlasem i wszystko jest ok. Na budowę przyjechali eksperci z greinplastu i powiedzieli że to wina pogody (wilgotność). Może i mają rację, ale Atlas leży i nic mu sie nie dzieje. Na zakończenie powiem, że postanowili pomalować farbą wszystko jeszcze raz, czekają tylko na ocieplenie.No niestety, nie wszystkio idzie zawsze po naszej myśli,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.10.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 u mnie tez teraz kłada tynk....siliaktowy na jednej scianie tez cos takiego sie zrobiło..wprawdzei małe ale jak sie podeszło widac było.... przyjechał przedstawiciel techniczny webera i stwierdził to co i ja wiedziałam...panowie chcieli zaoszczedzic na tynku...tynk po prostu był nalozony cienko...i jak facet zacieral to po prostu widac bylo podklad... wiec to chyba jakis bajdurzenie o pogodzie...chyba ze jak nakladali tynk to padal na niego deszcz...a tak to nic nie powinno sie dziac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Damian75 15.10.2003 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Sprawa z cienką warstwą odpada, bo byłem przy nakładnaniu i wszystko było ok. Gorzej z tą pogoda (u mnie było paskudnie, wilgotno ), lecz 2 domki były robione przy pięknej, słonecznej pogodzie i niestety te same objawy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.10.2003 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Damian to nie wiem co to byc moze....czemu nakladasz tynk mineralny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.10.2003 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 u mnie tez jest wilgotno,a wczoraj padał deszcz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Damian75 15.10.2003 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Kaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.10.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 16.10.2003 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Mój mineralny z Ecorock-a Rockwool-a nie ma żadnych plam. Nigdy nie miał, mimo, że są miejsca gdzie zaprawa zbrojąca deczko prześwitywała.Jest równomiernie biały niezależnie od pogody. Miejsca pomalowane farbą silikonową są też równe. Żadnych plam. Prawdziwy producent tynku jakiś niemiecki, nie pamiętam w tej chwili, ale nieznany. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.moonlight 16.10.2003 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 ten producent to Kreisel produkujący w Polsce.mój wykonawca namawiał na zakup systemu bez tynku i dokupienie Knaufa (droższego zresztą o kilka złociszy na m2). nie skorzystałem z rady, a wyszło bardzo przyzwoicie, co sam przyznał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts