oleniek 29.10.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Witam Trochę poszperałam, ale nie znalazłam tego czego szukam a mianowicie jak wycenia się robociznę dotyczącą ułożenia kanalizacji wewnątrz budynku, na etapie fundamentów? Od czego jest liczona cena? od metrów bierzących? od "kolanka"? a co to kolanko albo od "punktu"? a co to punkt A może ktoś rzuciłby cenę z woj łódzkiego. Dziś idę na rozmowę z ewentualnym wykonawcą i wolałabym wiedzieć jaka jest "norma" a i czy kanalizę się kładzie jak jeszcze nie ma piasku , czy jak już piach zostanie zagęszczony (na mój rozum to drugie, ale wtedy trzeba kopać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 03.11.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 u mnie nic nie kosztowało, przy okazji budowlańcy rozłożyli kanalizację i po kłopocie no jak by się uparli to pewnie browarka bym postawił ale nie mieli problemów z wykonaniem takiej drobnej pracy. a browarek i tak był Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 04.11.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 U mnie kosztowało tyle co nic. Sam robiłem, wyszło chyba dobrze. Powiem coś wiecej jak pomieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyga350 14.11.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Też robiłem sam koszty to materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braszyns 19.11.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 plan budynku do ręki miarka i trochę pomyśleć zero kosztów robocizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts