darekpt 29.10.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Ekipa mi robiła docieplenie i troche zabrudzili dachówke klejem - umyli to takim czyścikiem do plam z zaprawy cementowo-wapiennej ale wyszły z dachówki takie białe plamy - jutro przyjezdzają jeszcze raz myć dach - Wiecie moze czym to domyć??? Miał ktoś taki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 29.10.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 jezeli chodzi o kilka dachowek ,to najlepiej zamien na nowe ,jak chcesz , to niech myja na dole te brudne ,bo ci jeszcze pochlapia te czyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekpt 29.10.2008 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 w sumie to mam dachówke na wymiane , ale to ostateczność - wolałbym je jednak domyć - tylko czym ? Czym to domyć? Ps. One nie są brudne , one są już domyte tylko że na nich taki nalot biały pozostał jak wyschły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 30.10.2008 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Czyściki do zapraw cementowych są na bazie kwasów dlatego później zostają białe plamy jako trwale odbarwienie których nie da sie usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 30.10.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 w sumie to mam dachówke na wymiane , ale to ostateczność - wolałbym je jednak domyć - tylko czym ? Czym to domyć? Ps. One nie są brudne , one są już domyte tylko że na nich taki nalot biały pozostał jak wyschły Wymień na nowe - potem te ubrudzone doczyścisz na ziemi i schowasz . U mnie też jak tynkowali to gruntem ubrudzili kilka dachówek / dachówki ceramiczne / - wszystkie wymieniłem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 30.10.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 w sumie to mam dachówke na wymiane , ale to ostateczność - wolałbym je jednak domyć - tylko czym ? Czym to domyć? Ps. One nie są brudne , one są już domyte tylko że na nich taki nalot biały pozostał jak wyschły niczym, to już tak zostanie na wieki, amen. I wcale nie kpię. to po prostu wlazło do środka i "się nie da" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 31.10.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 w sumie to mam dachówke na wymiane , ale to ostateczność - wolałbym je jednak domyć - tylko czym ? Czym to domyć? Ps. One nie są brudne , one są już domyte tylko że na nich taki nalot biały pozostał jak wyschły niczym, to już tak zostanie na wieki, amen. I wcale nie kpię. to po prostu wlazło do środka i "się nie da" Przepraszam za "niepomagający" wpis, ale nie mogłem się powstrzymać Kiedyś w wojsku wszystko co miało być błyszczące ropowano, czyli pokrywano cieniutka warstwą oleju napędowego. Efekt niesamowity - znikały wszelkie zmatowienia i przebarwienia - wszystko pięknie lśniło. A na poważnie dodam, ze można to olać, o ile się nie rzuca w oczy. Weź kogoś postronnego i sprawdź czy to zauważy. Jak nie to olej to. Za parę lat i tak wszystko się wyrówna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekpt 31.10.2008 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 dzięki generalnie to powiem wam że da się to domyć ale cholernie ciężko to idzie - jakby ktoś miał taki sam problem to powiem że domywałem to WC Cleanerem takim płynem do WC i Minosem to jest taka piana aktywna do nagrobków i mocno szorowałem szczotą - po którymś myciu nie widać nalotu z bliska bo z daleka to nawet brudne one były jak czyste Ps. A co do oleju to słyszałem o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.11.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Nic dobre z tego mycia nie będzie. Najprawdopodobniej została uszkodzona warstwa zewnętrzna. Radzę wymienić uszkodzone dachówki (jedna sztuka to koszt ~2,-). Czy taki koszt jest wart tyle zachodu z czyszczeniem? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 04.11.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 ... Ps. A co do oleju to słyszałem o tym darekpt? kierowca bombowca=pil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts