asiulka 29.10.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 poradzcie czym doczyscic "uwędzoną" szybę w kominku,bo to nie jest zwyczajna sadza,którą łatwo zetrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 29.10.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Są w marketach specjalne środki w butelkach plastikowych ze spryskiwaczem: spryskujesz tym szybę dość obficie, czekasz kilka minut i wycierasz ręcznikami papierowymi. Jeśli coś jeszcze zostanie, to te miejsca znowu spryskujesz, czekasz i wycierasz. Bardzo zapuszczona szyba w trzech takich ruchach jest jak nowa. Identyczne wyniki dał środek do czyszczenia piekarnika - sprawdzałem, bo skończył mi się ten do kominka. Ale nie mogę tutaj tego polecić, bo nie ma gwarancji, że wszystkie środki do piekarnika będą dobrze działały, a nazwy tego środka, który mi zadziałał, nie pamiętam niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maslak 29.10.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 u mnie działa bardzo dobrze środek Starwax'a kupiony w którymś z marketów budowlanych. Tak jak opisał Bigbeat schodzi wszystko po góra 2x. i na dodatek jest bardzo wydajny. Zresztą szybę czyszczę raz na m-c albo rzadziej więc nie zużywam tego zbyt wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 29.10.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 expert - żel do czyszczenia kominków - marketowy tani środek - skuteczny (fakt, że u mnie szyba nie była straszliwie uwędzona) i widziałam w składzie budowlanym zel do czyszczenia szyb kominkowych - jest taka niemiecka seria doszczenia różnych rzeczy - ale nazwy - niestety - nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 29.10.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 jakis plyn francuski za 25 pln,choc nie warto tyle wydawac,skuteczny na rowni z Wicusiem za 3 pln.....gabka,z czysciekiem,troszke pracy lapkami,dobre drewno i....po robocie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 30.10.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 A my czyśimy szybe wodą z popiołem z kominka i czyści sie bardzo dobrze, jedyna upierdliwość, to treba to robić w rękawiczkach gumowych, bo łatwo sie pobrudzić. i kosztuje 0zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 30.10.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Płyny są różne, ostatnio kupiłem jakiś najtańszy w markecie i czyści szybę ładnie tylko przy okazji nadtapia szczeliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav 30.10.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 A my czyśimy szybe wodą z popiołem z kominka i czyści sie bardzo dobrze, jedyna upierdliwość, to treba to robić w rękawiczkach gumowych, bo łatwo sie pobrudzić. i kosztuje 0zł Po pierwsze nie żyjemy w średniowieczu. Po drugie szorowanie szyby popiołem ją po prostu niszczy. Szyba z czasem matowieje. Po trzecie dobry środek do czyszczenia szyb kominkowych kosztuje <30 zł i wystarczy przeważnie na cały sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 30.10.2008 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Płyny są różne,.... właśnie dlatego zależy mi na opinii osób ,które testowały już różne specyfiki i są w stanie polecić konkretna sprawdzoną nazwę takiego specyfiku tylko, tak jak napisałam wyżej w moim przypadku problemem nie jest sadza na szybkie tylko to,że szyba wygląda jak uwędzona, a to chyba nie do końca to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 30.10.2008 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 jakis plyn francuski za 25 pln,choc nie warto tyle wydawac,skuteczny na rowni z Wicusiem za 3 pln.... właśnie o to chodzi,że jeśli można kupić coś tanszego ,to po co wydawać niepotrzebnie kase na droższe BTW ten "wicuś" to taki skrót myślowy , czy faktycznie płyn czyszczący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 30.10.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Płyny są różne,.... właśnie dlatego zależy mi na opinii osób ,które testowały już różne specyfiki i są w stanie polecić konkretna sprawdzoną nazwę takiego specyfiku tylko, tak jak napisałam wyżej w moim przypadku problemem nie jest sadza na szybkie tylko to,że szyba wygląda jak uwędzona, a to chyba nie do końca to samo Dowolny środek do czyszczenia kanalizacji - "kret" i odpowiedniki. Zacząłem tego używać bo w znanych mi supermarketach nie uświadczysz środka do kominków. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 30.10.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 tylko, tak jak napisałam wyżej w moim przypadku problemem nie jest sadza na szybkie tylko to,że szyba wygląda jak uwędzona, a to chyba nie do końca to samo No właśnie takie coś znika po tym środku czyszczącym - a przy okazji sadza też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 30.10.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Dowolny środek do czyszczenia kanalizacji - "kret" i odpowiedniki. Zacząłem tego używać bo w znanych mi supermarketach nie uświadczysz środka do kominków. Żartujesz? Można kupić w OBI, Leroy i Castoramie - wiem, bo kupowałem. Z tym, że nazwya się to środek do czyszczenia szyb kominkowych, a nie kominków (całych?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 30.10.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 A my czyśimy szybe wodą z popiołem z kominka i czyści sie bardzo dobrze, jedyna upierdliwość, to treba to robić w rękawiczkach gumowych, bo łatwo sie pobrudzić. i kosztuje 0zł Po pierwsze nie żyjemy w średniowieczu. Po drugie szorowanie szyby popiołem ją po prostu niszczy. Szyba z czasem matowieje. Po trzecie dobry środek do czyszczenia szyb kominkowych kosztuje <30 zł i wystarczy przeważnie na cały sezon. Ale duzo wniosłeś swoim postem do tego wątka, gratuluje, masz kolejną cyferkę na swoim koncie. Czyszczę szybe nie tylko popiołem, ale na razie on jest najskuteczniejszy i nie rysuje szyby., może Ty powinieneś wyjść ze średniowiecza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 30.10.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Dowolny środek do czyszczenia kanalizacji - "kret" i odpowiedniki. Zacząłem tego używać bo w znanych mi supermarketach nie uświadczysz środka do kominków. Żartujesz? Można kupić w OBI, Leroy i Castoramie - wiem, bo kupowałem. Z tym, że nazwya się to środek do czyszczenia szyb kominkowych, a nie kominków (całych?). Jedzenie i środki czystości kupuję w innych supermarketach i niekoniecznie chce mi się marnować dodatkową godzinę na spacer po budowlanym pozdrawiam BTW Doskonale odróżniam środki do czyszczenia szyb od środków do czyszczenia kominków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 30.10.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Cif Super Cream - nanoszę cienko na szybę i pozostawiam na 10 -15 minut potem tylko spłukać Lepszy jest tylko płyn do mycia grilla - taki w spryskiwaczu opisywany na początku wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 30.10.2008 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 plyn SINIS, jakies 20 czy 30 zeta, przy moim paleniu wystarczy na dwa sezony, plus rolka recznikow papierowych .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 30.10.2008 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Dowolny środek do czyszczenia kanalizacji - "kret" i odpowiedniki. Zacząłem tego używać bo w znanych mi supermarketach nie uświadczysz środka do kominków. Żartujesz? Można kupić w OBI, Leroy i Castoramie - wiem, bo kupowałem. Z tym, że nazwya się to środek do czyszczenia szyb kominkowych, a nie kominków (całych?). Jedzenie i środki czystości kupuję w innych supermarketach i niekoniecznie chce mi się marnować dodatkową godzinę na spacer po budowlanym pozdrawiam BTW Doskonale odróżniam środki do czyszczenia szyb od środków do czyszczenia kominków Ja nie byłem złośliwy w stosunku do Ciebie - to czemu Ty próbujesz być? A z tym marnowaniem czasu to wyjechałeś jak Filip z Konopii - Twój cyrk, Twoje małpy, myj szybę moczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 06.11.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 przepraszam miałem zły dzień pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 06.11.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Poszukaj na Forum jest już kilka tego typu watków. Własnie za namową doswiadczonych forumowiczek kupiuje w Lidlu pianke do czyszczenia kominków i piekarnikiów za 5 zł. To w sumie cała seria produktów W5 (czy jakos tam - to marka Lidlowa). Nie przepadam za marketami o poziomie Lidla ale musze przyznac racje kolezankom z Forum że te specyfiki sa bardzo udane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts