Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czyszczenie szyby kominkowej

asiulka

Recommended Posts

Są w marketach specjalne środki w butelkach plastikowych ze spryskiwaczem: spryskujesz tym szybę dość obficie, czekasz kilka minut i wycierasz ręcznikami papierowymi. Jeśli coś jeszcze zostanie, to te miejsca znowu spryskujesz, czekasz i wycierasz.

Bardzo zapuszczona szyba w trzech takich ruchach jest jak nowa.

Identyczne wyniki dał środek do czyszczenia piekarnika - sprawdzałem, bo skończył mi się ten do kominka. Ale nie mogę tutaj tego polecić, bo nie ma gwarancji, że wszystkie środki do piekarnika będą dobrze działały, a nazwy tego środka, który mi zadziałał, nie pamiętam niestety :(

A my czyśimy szybe wodą z popiołem z kominka i czyści sie bardzo dobrze, jedyna upierdliwość, to treba to robić w rękawiczkach gumowych, bo łatwo sie pobrudzić.

i kosztuje 0zł:)

Po pierwsze nie żyjemy w średniowieczu.

Po drugie szorowanie szyby popiołem ją po prostu niszczy. Szyba z czasem matowieje.

Po trzecie dobry środek do czyszczenia szyb kominkowych kosztuje <30 zł i wystarczy przeważnie na cały sezon.

Płyny są różne,....

właśnie dlatego zależy mi na opinii osób ,które testowały już różne specyfiki i są w stanie polecić konkretna sprawdzoną nazwę takiego specyfiku

tylko, tak jak napisałam wyżej w moim przypadku problemem nie jest sadza na szybkie tylko to,że szyba wygląda jak uwędzona, a to chyba nie do końca to samo

jakis plyn francuski za 25 pln,choc nie warto tyle wydawac,skuteczny na rowni z Wicusiem za 3 pln....

właśnie o to chodzi,że jeśli można kupić coś tanszego ,to po co wydawać niepotrzebnie kase na droższe :lol:

BTW ten "wicuś" to taki skrót myślowy , czy faktycznie płyn czyszczący :wink:

Gość ZW
Płyny są różne,....

właśnie dlatego zależy mi na opinii osób ,które testowały już różne specyfiki i są w stanie polecić konkretna sprawdzoną nazwę takiego specyfiku

tylko, tak jak napisałam wyżej w moim przypadku problemem nie jest sadza na szybkie tylko to,że szyba wygląda jak uwędzona, a to chyba nie do końca to samo

Dowolny środek do czyszczenia kanalizacji - "kret" i odpowiedniki.

Zacząłem tego używać bo w znanych mi supermarketach nie uświadczysz środka do kominków.

pozdrawiam

Zacząłem tego używać bo w znanych mi supermarketach nie uświadczysz środka do kominków.

Żartujesz?

Można kupić w OBI, Leroy i Castoramie - wiem, bo kupowałem.

Z tym, że nazwya się to środek do czyszczenia szyb kominkowych, a nie kominków (całych?).

A my czyśimy szybe wodą z popiołem z kominka i czyści sie bardzo dobrze, jedyna upierdliwość, to treba to robić w rękawiczkach gumowych, bo łatwo sie pobrudzić.

i kosztuje 0zł:)

Po pierwsze nie żyjemy w średniowieczu.

Po drugie szorowanie szyby popiołem ją po prostu niszczy. Szyba z czasem matowieje.

Po trzecie dobry środek do czyszczenia szyb kominkowych kosztuje <30 zł i wystarczy przeważnie na cały sezon.

Ale duzo wniosłeś swoim postem do tego wątka, gratuluje, masz kolejną cyferkę na swoim koncie.

Czyszczę szybe nie tylko popiołem, ale na razie on jest najskuteczniejszy i nie rysuje szyby., może Ty powinieneś wyjść ze średniowiecza.

Gość ZW

Żartujesz?

Z tym, że nazwya się to środek do czyszczenia szyb kominkowych, a nie kominków (całych?).

Jedzenie i środki czystości kupuję w innych supermarketach i niekoniecznie chce mi się marnować dodatkową godzinę na spacer po budowlanym

pozdrawiam

BTW Doskonale odróżniam środki do czyszczenia szyb od środków do czyszczenia kominków

Żartujesz?

Jedzenie i środki czystości kupuję w innych supermarketach i niekoniecznie chce mi się marnować dodatkową godzinę na spacer po budowlanym

pozdrawiam

BTW Doskonale odróżniam środki do czyszczenia szyb od środków do czyszczenia kominków

Ja nie byłem złośliwy w stosunku do Ciebie - to czemu Ty próbujesz być?

A z tym marnowaniem czasu to wyjechałeś jak Filip z Konopii - Twój cyrk, Twoje małpy, myj szybę moczem.

Poszukaj na Forum jest już kilka tego typu watków. Własnie za namową doswiadczonych forumowiczek kupiuje w Lidlu pianke do czyszczenia kominków i piekarnikiów za 5 zł. To w sumie cała seria produktów W5 (czy jakos tam - to marka Lidlowa). Nie przepadam za marketami o poziomie Lidla ale musze przyznac racje kolezankom z Forum że te specyfiki sa bardzo udane.