Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Który bank nie wymaga faktur lub na ok 30% (koszty budowy)

Recommended Posts

Witajcie

Szukam banku który przy kontroli inwestycji nie wymaga okazania faktur lub wymaga ich na ok 30 %.

Budowę mam zaczętą wg. rzeczoznawcy na ok 170 tys. a chce wziasc 300 tys. na dokończenie.

Macie pojęcie które banki spełniają ww warunki?

Złożyłem komplet dokumetów do polbanku ale chciałbym jeszcze gdzies dla pewności.

pozdrawiam

michalsiak

https://forum.murator.pl/topic/111005-kt%C3%B3ry-bank-nie-wymaga-faktur-lub-na-ok-30-koszty-budowy/

Przy kredytach budowlanych Nordea nie wymaga w ogóle faktur.

Przed wypłatą kolejnej transzy robią inspekcję - czy budowa i wydatkowane środki idą zgodnie z harmonogramem prac i to wszystko.

Pozdrawiam.

Multibank - rozliczenie na podstawie zdjęć dostarczonych na płycie i dziennika budowy. No i są bardzo elastyczni. Zrobiłem taki misz-masz jeśli chodzi o etapy prac fiansowanych z kolejnych transz, że jak to przeanalizowałem to przeżegnałem się nogą :wink: .

Kazali napisac podanie, że trudno o fachowca, że cięzka sytuacja na rynku i popłyneły wszystkie transze.

dzwoniłem do kredyt banku - oprocentowanie we frankach zrównało się z oprocentowaniem w złotówkach

cholera zupełnie nie wiem do którego banku uderzyć a w polbanku w którym zacząłem czekamna decyzję już ponad 2 tygodnie.

Z tego co mówili inni bankowcy to jeszcze nie tak długo w obecnej chwili

michalsiak