Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odkurzacz kominkowy, do popiołu, separator popiołu - warto?

kagan_sk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 228
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
Są odkurzacze kominkowe z funkcja wibracji filtra. Te się nie zapychają.

Gdzie taki można kupić, może znacie jakąś markę, aby łatwiej było znaleźć? :) właśnie muszę kupić taki odkurzacz i nie mam pojęcia jaki wybrać :( patrzyłam na Allegro, są w przystępnych cenach nawet, ale nie doczytałam się przy żadnym o tej funkcji niestety

Gdzie taki można kupić, może znacie jakąś markę, aby łatwiej było znaleźć? :) właśnie muszę kupić taki odkurzacz i nie mam pojęcia jaki wybrać :( patrzyłam na Allegro, są w przystępnych cenach nawet, ale nie doczytałam się przy żadnym o tej funkcji niestety

Typowe odkurzacze kominkowe nie mają funkcji na której Ci zależy.

• 5 months później...

Te separatory z silnikiem to takie badziewie, że przy tym więcej roboty niż przy zwykłym czyszczeniu.

Ja przeżyłem już dwa...

Skończyłem na łopatce i wysypywaniu popielnika do worka - a to co zostanie odkurzam workowym karcherem. Pal licho, że te worki są drogie. Ale czyszczenie separatora który tylko jak jest nowy to odkurza max 2 minuty - potem to 10-20s odkurzania i nie ma siły - a hałas przy tym jest nieporównywalny z żadnym innym domowym urządzeniem. Dodatkowo wyczyszczenie tego oznacza znacznie większy syf niż robota którą wykonał.

Nie polecam zakupu tych chińskich wynalazków z allegro.

Szukam porządnego rozwiązania w wibracjami filtra - i wcale nie musi kosztować jak ten szajs z allegro do 200zł.

Po prostu nie wierzę, że komuś się nie zapycha.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

U mnie się nie sprawdziło. Jedno odkurzanie, bez względu na ilość

popiołu i filtr do gruntownego czyszczenia. Popiół jest bardzo drobny.

Po kilkunastu czyszczeniach, mimo czystego filtra, puszczał dyma z wydmuchów

silnika. Dałem na luz i wybieram szufelką . Morze są jakieś "cudowne", droższe?

Separator bez silnika, podłączony do centralnego odkurzacza, mającego

wyrzutnię powietrza na zewnątrz się sprawdza. Ale czy czegoś nie

zapaskudzę popiołem ? :(

dziś miałam premierę kominka i premierę syfu jaki przyjemność za sobą niesie.

ciekawi mnie po co te dziwactwa w postaci puszek z rurką za stówkę. nie można używać normalnego odkurzacza? lub odkurzacza z filtrem wodnym?

można ale jak wleci nam gorący popiół do odkurzacza to może nam narobić trochę szkody popalić filtry a nawet spalić odkurzacz

dziś miałam premierę kominka i premierę syfu jaki przyjemność za sobą niesie.

ciekawi mnie po co te dziwactwa w postaci puszek z rurką za stówkę. nie można używać normalnego odkurzacza? lub odkurzacza z filtrem wodnym?

• 1 month później...

http://www.bricoman.pl/pl/product/23636/odkurzacz-kominkowy-do-popiolu-800w-18l

Czy ktoś miał styczność z tym odkurzaczem? zastanawiam sie czy 800 W to za mało, co o nim myślicie?

Jeśli nie ten to który? tylko takie z silnikiem ( nie te co trzeba podłączać zwykły odkurzacz) .

Z góry dziękuje za odpowiedzi. :)