Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile kosztuje barakowóz?

Jarek.P

Recommended Posts

Taki klasyczny wóz Drzymały, w stanie... no wiadomo, Marriot to to nie jest, ale i kot zamknięty wewnątrz nie da rady uciec. Całość na kołach, z dyszlem, wewnątrz instalacja elektryczna, łóżka, stół i tym podobne. I największa dla mnie zaleta tego barakowozu: stoi na działce obok, obecny właściciel w ramach porządków po budowie sam mi go przestawi do mnie "w cenie zakupu".

No i tu właśnie dochodzimy do sedna: człowiek chce za to cudo 3500zł. Twierdzi, że tyle sam za niego płacił rok temu.

Poszukiwania na allegro wykazują, że za takie barakowozy spzredawcy chcą od 1500 do nawet 5-6 tysięcy złotych, tu na forum ceny w ogłoszeniach oscylują w granicach 1500-3500, ale to są wszystko życzenia sprzedających. A jak wygląda cena czegoś takiego w praktyce? Czy te 3,5tysiąca z uwzględnieniem faktu, że odpada mi koszt (i kłopot) transportu, to dobra cena, trochę duża, ale akceptowalna, czy też raczej jest to ździerstwo?

J.

Ja sprzedałem w tym roku barakowóz, budowa ukończona a więc przeprowadzka do domku i barakowóz stał się zbędny, stan ogólny mojego barakowozu był bardzo dobry, wymiary /wewnętrzne/ dł-6 m, szerokość 2,1 wysokość- 2 m.

we wnętrzu boazeria panelowa, wykładzina, dach pokryty papą 4 lata wstecz,

na kołach i z instalacją elektryczną + półki + aneks kuchenny z lodówką, oczywiście nic specjalnego kilka dolnych szafek od kumpla co wymieniał meble kuchenne.

tak jak napisałem wcześniej stan mojego barakowozu był bardzo dobry.

Nosiłem się z zamiarem sprzedania na allegro, ale schodziło i nie zamieściłem ogłoszenia, podobnie było z ogłoszeniami do gazet, jakoś nie udało mi się zamieścić wpadłem więc na pomysł aby zrobić kilka fotek i dać informację do hurtowni w której kupowałem materiały budowlane, zapyta więc właściciela hurtowni o zgodę i po rozmowie sprzedałem jemu za 2500 zł.

Muszę powiedzieć że z tymi barakowozami to jest tak.

Jak chce się kupić to nie ma lub są drogie a jak się chce sprzedać to nikt nie chce kupić :wink: takie życie co poradzić.

Pozdrawiam i życzę powodzenia

tys zł to nie miliony hiihihih i sprawdził się idealnie można w nim gotować spać , nawet narzedzia w nim trzymałam ,antena do Tv i radia jest mieliśmy kupowac garaż ale okazało się że w szafkach i części tzw"elektrowni" można było pomieścic najwartościowsze sprzęty , teściu dorobił jeszcze przed nim namiot wojskowy i było jak ta lala..

http://images28.fotosik.pl/142/2c091568d839c5e5.jpg

Taki klasyczny wóz Drzymały, w stanie... no wiadomo, Marriot to to nie jest, ale i kot zamknięty wewnątrz nie da rady uciec. Całość na kołach, z dyszlem, wewnątrz instalacja elektryczna, łóżka, stół i tym podobne. I największa dla mnie zaleta tego barakowozu: stoi na działce obok, obecny właściciel w ramach porządków po budowie sam mi go przestawi do mnie "w cenie zakupu".

No i tu właśnie dochodzimy do sedna: człowiek chce za to cudo 3500zł. Twierdzi, że tyle sam za niego płacił rok temu.

Poszukiwania na allegro wykazują, że za takie barakowozy spzredawcy chcą od 1500 do nawet 5-6 tysięcy złotych, tu na forum ceny w ogłoszeniach oscylują w granicach 1500-3500, ale to są wszystko życzenia sprzedających. A jak wygląda cena czegoś takiego w praktyce? Czy te 3,5tysiąca z uwzględnieniem faktu, że odpada mi koszt (i kłopot) transportu, to dobra cena, trochę duża, ale akceptowalna, czy też raczej jest to ździerstwo?

J.

na kiedy potrzebujesz barakowóz?

...http://images28.fotosik.pl/142/2c091568d839c5e5.jpg

Łee, nie ma kółek - to buda z "osinobusu" chyba :)

łeee heheh jakbyś się waćpan znał to byś wiedział ,ze to z wojskowego wozu a nie powiem jakiego miłośnicy znaja to " zwierzątko" :)

co do ceny sprzedaży ..towar wart tyle za ile na niego masz kupca :) co do ceny ja jak szukałam to za 3 tys zł nie znalazłam przyczepy dla 5 osób do spania z zapleczem i szafkami ......( znalazłam jedną za 2800 zł ale na 1 osobę ani tam sie wyspać ani przygotować posiłek a jak na działce nic nie masz a masz ekipe z daleka to muszą gdzieś gotować sobie i przed deszczem się schować.Ja tam jestem zadowolona całą budowę mi służyła i nawet światło i ogrzewanie miałam.