bali201 30.10.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 witam parkieciarz pomoalowal podloge podkladem bona prime uzyl do tego walka okazalo sie ze podloga jest w plamy tzn widac łaczenia od wałka itd plamy pod scianami co zrobic w takim przypadku????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 30.10.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 witam parkieciarz pomoalowal podloge podkladem bona prime uzyl do tego walka okazalo sie ze podloga jest w plamy tzn widac łaczenia od wałka itd plamy pod scianami co zrobic w takim przypadku????? Za grubo nałożone! Po jakim czasie od położenia gruntu stwierdzono te plamy? Jeszcze raz zeszlifowac do surowej deski i położyc równomiernie nie za grubo podkład. najlepiej pierwszy raz położyc podkład szpachlą lakierniczą. podejrzewam, że gośc ma małą praktykę lub robi tak od dziecka i myśli, że dobrze jest. Czasami sie udaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bali201 30.10.2008 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 a co moze byc tego powodem ze sa plamy szybciej schnie w miejscach gdzie bylo mniej czy jak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bali201 30.10.2008 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 on kombinuje cos z siatka chce to przejechac 150 ale nie wiem czy to cos da??trzeba do surowego drewna??nie mozna tego zmatowic bez utraty podkladu?? mam na mysli nierownosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 30.10.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 on kombinuje cos z siatka chce to przejechac 150 ale nie wiem czy to cos da??trzeba do surowego drewna??nie mozna tego zmatowic bez utraty podkladu?? mam na mysli nierownosci Ja tego nie widzę a ty pewnie nie masz zbyt wiele na ten temat pojecia. Ten gośc prawdopodobnie również, jezeli chce on to wyrównac 150. Jezeli sao wyraźne ślady nakładania się wałka na siebie i ciemne plamy to jest tego za grubo na 150!!! Jak macie czas niech próbuje!!! Szkoda tylko lakieru który na to położy!!! Niech zrobi to tarczą 80 i 120 i maszyną jednotalerzową lub trio. Ile czasu upłynęło po nałożeniu gruntu? Ile to jest m2? Najszybciej bedzie zeszlifowac 100 i poprawic siatką lub tarczą 120. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bali201 30.10.2008 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 metrow duzo nie ma bo 27. A po przejechaniu tego 120 bedzie mozna polozyc lakier nawiezchniowy??czy jeszcze raz podklad?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 30.10.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Mówię z doświadczenia że jedyny sposób na to aby to wygladało porzadnie i estetycznie to szlifowanie cykliniarką pairem 100 wzdłuż słojów. Nastepnie tarcza lub siatka 120 i równiez maszyną jednotarczową lub trio. Lakier musi byc w pełni utwardzony. Musi miec przynajmniej 12 godzin!!!. Następnie odkurzyc i nałożyc lakier podkładowy (grunt) blachą lakierniczą (szpachlą) 2 x. Drugi raz w pół godziny po pierszej warstwie!!! Nastepnie lakier zależnie od gatunku drewna 2x albo 3x. Mozesz nie używac wogóle podkładu tylko odrazu kłaśc lakier nawierzchniowy. Nakładasz jednak tak jak opisałem. Mozna też 1x blachą i po 30 minutach wałkiem ale równomiernie i nie zagrubo. Prawdopodobnie gośc do tej pory pracował pędzlem. niech robi pędzlem jak nie potrafi wałkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bali201 30.10.2008 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 dzieki za rady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bali201 30.10.2008 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 aha jeszcze jedno mowisz rownomiernie nie za grubo ale jak maluje cenko z jednej strony to zanim wroci to juz łaczenie jest suche i widac co w takiej sytuacji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 30.10.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 aha jeszcze jedno mowisz rownomiernie nie za grubo ale jak maluje cenko z jednej strony to zanim wroci to juz łaczenie jest suche i widac co w takiej sytuacji??? Mój Boze jeżeeli ten gośc 27m2 nie potrafi wymalowac wałkiem to ze wszystkim bedzie problem, równiez z lakierem nawierzchniowym. Niech maluje blachą. O co chodzi, jest to pierwsza w życiu praca tego fachowca? napisz wszystko po kolei co robicie? Czy już zostało zeszlifowane czy moze tylko zmatowione? O jakim malowaniu piszesz tym przy którym powstały plamy czy znowu zaczęliście malowac. jak wam pomóc jezeli nie odpowiadasz na pytania? Dlaczego on musi wracac? Czy to jest jedno pomieszczenie czy moze kilka? Jak są ze soba połączone? Daj opis tych pomieszczeń i dlaczego musi biegac miedzy nimi. Na to tez jest rada. Nie takie rzeczy sie robiło. Na przykład 120m2 trzy pomieszczenia i zadnych progów wszystko w jednym kawałku i wychodzi bez plam, brudu, śladów po wałku, pomaranczowej skórki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts