masulda 30.10.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Już jest jakiś wątek o kominkach,ale chodzi mi o cenę.Mam wstępną informację o kominku który chciałabym mieć u siebie-raczej coś z Jotula czyli wkład ok 4-6 tys.Około 8 tysięcy za kafle do obudowy i do tego montaż.Czy to dużo czy takie są ceny?.Kominek portalowy , bez bajerów.Chodzi mi o orientację ,czytałam na forum o kominkach za grubo ponad 20 tysięcy zł.Ile kosztuje taki montaż,podobno od 4 tys w górę?Czyli muszę liczyć się z kwotą ok.17 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 30.10.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 ja kupilam malutki kominek jotul za 3,850 zl. montaz z osadzeniem w scianie i doprowadzeniem powietrza 2,700 zl. kratka 180 zl. kamien na oblozenie 1,640 zl. kamieniarz robocizna 1,500 zl. wszystko razem 9,870 zl. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/cDwTrE4rj7a2hrW3sB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 30.10.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Już jest jakiś wątek o kominkach,ale chodzi mi o cenę.Mam wstępną informację o kominku który chciałabym mieć u siebie-raczej coś z Jotula czyli wkład ok 4-6 tys.Około 8 tysięcy za kafle do obudowy i do tego montaż.Czy to dużo czy takie są ceny?.Kominek portalowy , bez bajerów.Chodzi mi o orientację ,czytałam na forum o kominkach za grubo ponad 20 tysięcy zł.Ile kosztuje taki montaż,podobno od 4 tys w górę?Czyli muszę liczyć się z kwotą ok.17 tys. jak sam(a) widzisz oszacowac cene wkladu nie jest trudno - jesli znasz model jaki chcesz miec to reszta jest formalnoscia .... zupelnie inaczej wyglada temat oprawy wkladu tutaj granice wyznaczy ci fantazja twoja lub kogos kto ci wszystko zaprojektuje oraz materialy jakie beda zastosowane, przyjmij, ze minimum to obudowa z plyt GK plus plyta kamienna (marmur, granit, rzadziej trawertyn) to koszt 3-4k zl za mat. + robocizna, max. to moze byc i 100k .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masulda 30.10.2008 23:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Dzięki-właśnie o takie odnośniki mi chodziło.Znając minimum łatwiej mi się zorientować w realiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 03.11.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 nasz kominek 5200PLN ze stojakiem, DOVRE,obudowa wraz z rozprowadzeniem powietrza- do 3pomieszczeń, rury długości 2 po 4m, i 1 około 8m. robota wraz z materiałami, kratkami, i klejeniem kaniemia- 5tys.kamien 1tys.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada_lena 29.11.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Wkład Capvision w opcji mosiądz, obudowa prosta z gipsu plus półka z płyty marmurowej wokół, rozprowadzenie ciepłego powietrza do dwóch pokojów na poddaszu, wkład kominowy o wys. 12,5m, kogut i wszystkie pozostałe potrzebne duperelki - 9500 zł plus koszt kamienia (ok. 800 zł) pzdr, m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts