Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile kosztowały Wasze kominki?

masulda

Recommended Posts

Już jest jakiś wątek o kominkach,ale chodzi mi o cenę.Mam wstępną informację o kominku który chciałabym mieć u siebie-raczej coś z Jotula czyli wkład ok 4-6 tys.Około 8 tysięcy za kafle do obudowy i do tego montaż.Czy to dużo czy takie są ceny?.Kominek portalowy , bez bajerów.Chodzi mi o orientację ,czytałam na forum o kominkach za grubo ponad 20 tysięcy zł.Ile kosztuje taki montaż,podobno od 4 tys w górę?Czyli muszę liczyć się z kwotą ok.17 tys.

Już jest jakiś wątek o kominkach,ale chodzi mi o cenę.Mam wstępną informację o kominku który chciałabym mieć u siebie-raczej coś z Jotula czyli wkład ok 4-6 tys.Około 8 tysięcy za kafle do obudowy i do tego montaż.Czy to dużo czy takie są ceny?.Kominek portalowy , bez bajerów.Chodzi mi o orientację ,czytałam na forum o kominkach za grubo ponad 20 tysięcy zł.Ile kosztuje taki montaż,podobno od 4 tys w górę?Czyli muszę liczyć się z kwotą ok.17 tys.

jak sam(a) widzisz oszacowac cene wkladu nie jest trudno - jesli znasz model jaki chcesz miec to reszta jest formalnoscia ....

zupelnie inaczej wyglada temat oprawy wkladu ;-)

tutaj granice wyznaczy ci fantazja twoja lub kogos kto ci wszystko zaprojektuje oraz materialy jakie beda zastosowane,

przyjmij, ze minimum to obudowa z plyt GK plus plyta kamienna (marmur, granit, rzadziej trawertyn) to koszt 3-4k zl za mat. + robocizna,

max. to moze byc i 100k ....

• 4 weeks później...

Wkład Capvision w opcji mosiądz, obudowa prosta z gipsu plus półka z płyty marmurowej wokół, rozprowadzenie ciepłego powietrza do dwóch pokojów na poddaszu, wkład kominowy o wys. 12,5m, kogut i wszystkie pozostałe potrzebne duperelki - 9500 zł plus koszt kamienia (ok. 800 zł)

pzdr, m.