Oleś1719504125 30.10.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Witam ponownie.Pisałam przed chwilą z prośbą o radę i pomoc w rozwiązaniu problemów ze starym kominem. Mam jeszcze jedno techniczne pytanie dotyczące mego kominka ,który jak pisałam jest jedynym źródłem ciepła w moim domu. W jaki sposów wykonać bezpiecznego i szczelnego połączenia rury łączącej komink ze ścianą komina ?bardzo proszę o pomoc. Izabela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.10.2008 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Wycieczka do Castoramy, do działu kominków i wentylacji... Tam trzeba obejrzeć rury wiotkie "flex" wykonane ze stali nierdzewnej. Są "z metra" i są w odcinkach. Świetnie się nadają! Taką rurę (gnie się pod dowolnym katem - łukiem) nakładamy na wkład i zaciskamy taka opaską stalową ze śrubką. Drugi koniec wkładamy do otworu w ścianie, gdzie jest kanał dymowy. Nieszczelności w ścianie kominowej zalepiamy gliną lub zaprawą termowytrzymałą (bywa w worku. dodajesz wody, miesisz jak ciasto - i jest). Adam M. Co to za dom, gdzie jedynym źródłem ciepła jest kominek? Nie lepsza byłaby kuchnia z fajerkami? A.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oleś1719504125 31.10.2008 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Witaj A.M Bardzo Ci dziękuje za pomoc i waskazówki i z pewnoscią z nich skorzystam. A dom ,no cóż, stary poniemiecki a wnętrze jego jest w tracie "odmładzania" więc kominek był najszybszym sposobem na jesienne chłody. Izabela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts