kropi 31.10.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Witam, na razie mogę sobie pozwolić jedynie na urządzanie w myślach, ale co nagle... A zatem zwracam się do Was z kilkoma pytaniami natury estetyczno-praktycznej. Założenia: 1. Budżet raczej umiarkowany z tendencją do kupowania niekoniecznie wszystkiego na raz, za to tandecie mówimy zdecydowanie NIE. 2. Wnętrze jasne i proste z nutką rustykalną (sosnowy strop, panele dąb słojasty , kominek z cegły klinkierowej, ciemnobrązowa terakota lekko nierówna) - nie jest to laboratorium ani supernowoczesne studio, ale też bez odchyleń w kierunku stylu Ludwika XIV 3. Ściany są w różnych odcieniach delikatnej zieleni, takiej ledwo-ledwo w salonie i korytarzu a niemal oliwkowej w kuchni. 4. Meble w kuchni i ramy okien w kolorze ciemnego orzecha. Drzwi wewnętrzne drewniane w podobnym kolorze z mlecznymi szybkami, podobnie jak drzwiczki szafek w kuchni, która jest połączona z salonem. 5. Dwójka dzieci, młodszy syn jeszcze nie odróżnia ściany od kartki papieru, po jednym i drugim z lubością maże kredkami... Do przedpokoju i kuchni wybraliśmy lampy firmy technolux z serii olivia i olivia grande (ciemna ramka drewniana, mleczny klosik) To było proste Teraz zaczynają się schody... Mnie podoba się takie połączenie ciemne drewno i obicia w kolorze ecru albo wanilii , najchętniej w skórze (to się trochę kłóci z budżetem ) ostatecznie ekologicznej (to ma się nieco wspak do tezy o długowieczności). - jak to się ma do dzieci? Jak się sprawdzają jasne obicia? Jak ekoskóra? Co na okna? Na razie jest łyso. Żona zaczyna coś przebąkiwać o firankach i zasłonach, ja bym się skłaniał ku roletom, ew. firanki w wersji szczątkowej Jakie lampy w salonie? Może takie? Gdzieś widziałem jeszcze podobne ale o prostopadłościennych kloszach, taki plastikowy niby-papier na stelażu drucianym. A może jeszcze coś innego? Czy dawać coś na podłogę czy zostawić tak jak jest (panele, terakota)? Czy na podłodze raczej ciemnej lepiej się zaprezentuje łóżko np. takie czy raczej ciemniejsze a może blank ciemne?. A może rattan? A może znacie jeszcze innych producentów mających łóżka 140 w podobnych cenach? Świeżych zdjęć wnętrza nie posiadam, trochę starszych jest w dzienniku. Ciągle się zbieram żeby porobić ale jakoś nie wychodzi... Kazdy pomysł mile widziany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agni71 31.10.2008 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Wypowiem sie w sprawie łóżka. Po pierwsze szer. 140 to troche malo, zeby sie w dwie osoby wygodnie wyspać, moze jednak zmiescicie wieksze? Nie znam tej firmy z Allegro, ceny niskie, trudno przewidziec jakośc, ale może jednak rozczarować.... Kolor łóżka - albo ta patynowana sosna, albo wybarwienie orzecha, do zieleni, nawet jaśniutkiej - stawiam na patynowana sosnę - mam w podobnym kolorze meble leksvik z IKI i dobrze sie prezentuja z zielenią.Pokazana lampa nie podoba mi sie i moim zdaniem nie pasuje do opisanego stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 01.11.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Ja mam łóżko z Magnata i sobie chwalę, teraz dla mamy nawet zamawiałam.Mi akurat przypasowała olcha. I też raczej polecam łóżko 160 cm. Bardzo podobają mi się jasne sofy, ale jednak u siebie zdecydowałam się, że kupię ciemne, z jasnymi poduchami jako dodatki. I planuję kupić z alcantary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 01.11.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Ja mogę wypowiedzieć się na temat obić mebli tapicerowanych. Moim zdaniem generalnie jasny wypoczynek wygląda bardziej efektownie niż ciemny. Jeżeli chodzi o rodzaj materiału to zdecydowanie polecam skórę. Ekoskóry bałabym się ze względu na małą trwałość właśnie - może popękać, co zdarzyło się u mojej koleżanki po ok. 1,5 roku użytkowania. U nas jasna skóra świetnie zdała egzamin przy małym dziecku. Malunki długopisowe i flamastrowe schodzą po przetarciu wacikiem nasączonym spirytusem, kredki świecowe zmywamy ciepłą wodą z mydłem Swego czasu na "plecach" naszego fotela pojawił się okazały kosmita, ciepła woda z mydłem i inwazja kosmitów została odparta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 01.11.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Popieram łóżko 160! co do kanap...hmmm... do tej pory użytkowałam materiałowe (jeans z ikei) i nie polecam, pomimo możliwości pranie, po kilku latach wydaje mi się, że lepiej przeczekać na poduchach i kupić skórę. czy jasną? na jasno zielonkawych ścianach może zniknąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 06.12.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Z dobrego serca odradzam !!!!!!!! ekoskórę. Mogę przysłać ci zdjęcia mojego cudnego;-/// narożnika, z którego obicie dosłownie troczy się jak złuszczająca się opalenizna. Przy okazji pozdrawiam firmę Rybackich z Opola, która nie uwzględniła nam reklamacji argumentując swe stanowisko wyssaną z palca tezą, iż używaliśmy nieodpowiednich detergentów do czyszczenia.Łóżko akurat najbardziej podoba mi się w kolorze orzecha, ale czy będzie pasowało do ciemnych podłóg??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 07.12.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Annja coo to za kosmita? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taura 07.12.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 ja moge sie wypowiedziec w sprawie lozka dzisiaj z mezem kupilismy fajne lozko 140 cm szer z dwoma szufladami lite drewno w fajnym przyjmenym kolorku do tego 2 pasujace szafki nocne http://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/008750/8643.jpg http://131.165.52.42/cb/images/70499/129 pisze ze oferta nieaktualna ale w nowej gazetce wlasnie to lozko jest w promocji takie komplety mozna kupic w sklepie JYSK zastanawialam sie nad innymi lozkami np z BRW ale tamte sa z plyt a co prawdziwe drewno to prawdziwe i cena tez przyjemna ) zaraz idziemy skrecac nasz zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts