meroving 01.11.2008 02:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Chciałbym zapytac czy ktoś z forumowiczów uprawia jeżyny i potrafi powiedzieć czy poszczególne odmiany róznią się smakiem w ZAUWAŻALNY SPOSÓB??? Pytam bo najchetniej kupiłbym odmianę bezkolcową ale czytam , ze np taki Orkan nadaje się tylko do przetwórstwa bo jest kwaskowaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoda555 03.11.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 U mnie zauważalna jest nawet różnica owoców w zależności od strony świata. Ta sama odmiana, ten sam krzaczek a od południa są duże, wygrzane w słoneczku a więc słodsze owoce. Druga strona - od północy idzie na przetwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meroving 04.11.2008 00:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 A jaką masz odmianę? Ja mieszkam nieopodal poligonu wojskowego gdzie w dzieciństwie zbierałem bardzo smaczne, dzikie jezyny. Do ogródka wolałbym jednak kupić odmianę bezkolcową, która się tak nie płoży. Zastanawiam sie tylko jaką odmianę wybrać jeśli to prawda, że nie wszystkie mają równie smaczne owoce. A moze kupić jaką bądź? - mam średnio wysublimowany smak i mogę nawet nie poczuć różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoda555 04.11.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Dzikie odmiany są ponoć smaczniejsze od sadzonych w ogródkach - ale ja nie narzekam, moje (właśnie orkan) też sa pyszne, a nalewka jest super . Jeżeli możesz to wsadź je od południowej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts