Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-51.12a pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 530
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

Witam! jestem tu 1 raz. Właśnie po wielu tygodniach poszukiwań znaleźliśmy z mężem wymarzony projekt: W-51.12a. Mam nadzieję że forum nadal będzie się rozbudowywało i będziemy mogli wymieniać się doświadczeniem. Tumek, Magdazaba prosiłabym o jakieś foteczki, bo jestem strasznie ciekawa jak to u Was juz wygląda. [email protected]

pozdrawiam !! :D

Witaj Tumek! Ale ślicznie wyszedł Ci domek - my też będziemi nieli podobne okna - w kolorze orzech - już zamówione. Powiększyliśmy tylko taras o 1 m naprzod- jeszcze go nie ma, ale mam obiecane, że będzie niedługo. Już kiedyś sie pytałam, jak masz w kuchni - u nas od strony kominka ściana do sufitu, a od spiżarki - wysoki murek-barek na 120cm, tak aby zasłaniał ewentulany bałagan w kuchni ale jednocześnie nie zasłaniał widoku na salon. Do zamieszkania u nas jeszcze daleka droga - nie mogę się doczekać.

Tumek przepiekny domek!!!jestem pod wrazeniem ze tak rewelacyjnie na zywo wyglada. Jakbys miał ze srodka wiecej fotek to poprosimy:) My mamy zamiar kuchnie przeniesc do gabinetu bo koniecznie chcemy miec osobno. A w salonie albo zrobimy sobie w miejsce kuchni biblioteczkę albo zostawimy wielki salon jaki nam sie zawsze marzył. Chcemy postawic domek z garazem dwustanowiskowym. Mam pytanko dotyczace strychu?czy faktycznie jest spory przy tych 16 metrach??jakbys mogl zorbic jakas fotkr bo marzy nam sie mala sala kinowa ktora chcemy zrobic wlasnie tam. z gory dziekuje za wszystko:) pozdtawiam Cie Madziu rownież.

http://images43.fotosik.pl/138/d3139bd7f8cac4b2m.jpg

http://images40.fotosik.pl/134/4fdc7cf12e36ab4bm.jpg

http://images39.fotosik.pl/134/fb7d16773286c125m.jpg

Witam! Załączam zdjęcia stanu na dziś i moją kuchnię - taką jak w projekcie ze spiżarką. Ja dużo przesiaduję w kuchni przy moich głodomorach a tak przynajmniej nie będę od nich odizolowana.

A co do pomieszczenia nad garażem - my mamy jednostanowiskowy garaż i tak jest duża powierzchnia - tylko te skosy - w projekcie jest z tyłu domu bardzo duży skos - wysokość tylko na 40 cm i unaczej niż w pokojach i łazience (70cm), ale itak pokój wydaje się być duży. Fajny ten pomysł z salą kinową - ale nas ogranicza niestety praktyczne rozwiązania przy dwójce dzieci i ogromną ilością różnych drobniazgów do przechowywania.

Hej!Madziu fajnie zobaczyć postepy u Was. Jestesmy z mężem pod wrazeniem waszych osiagnięć dotychczasowych, u nas wszystko narazie w fazie planów jest ale moze juz w przyszłym roku cos zaczniemy działać. Obecnie pracujemy za granicą i cięzko nam cokolwiek działać na odległość. Ale jestesmy dobrej mysli. Mowisz ze pokoj nad garazem jest bardzo skosny. Jak bedziesz miala jakas fotke to slij.Znasz mojego maila:) Bardzo fajny pomysł z tą otwarta czesciowo kuchnia choc my bardziej przystajemy na cały wielki salon:)Mąż sie smieje ze nie mam az tylu ksiazek zeby tam robic biblioteczke hehe ale moze w jakims pokoju na gorze :):p pozdrawiam ciepło!

hej :D mam pytanko odnośnie stropu czy robiliście taki jak jest w projekcie czy może ktoś robił tzw. lany, a i jeszcze czy może ktoś zamierza budować z betonu komórkowego( gazobetonu) bo nasz budowlaniec tak proponuje i nie wiem czy to dobry pomysł, widzę że większość buduje z porothermu. śliczne wam wyszly domki, my musimy jeszcze troche poczekać na pozwolenia, jak dobrze pójdzie to w tym roku tylko sam fundament wylejemy,a reszta na drugi rok. bardzo bym chciała zobaczyć więcej zdjęć waszych domków jak by ktoś mógł mi wysłać na pocztę [email protected] , z góry bardzo dziękuje. pozdrawiam wszystkich :lol:

Witam!

My wciąż czekamy na pozwolenie. Miesiąc już minął więc nadzieja jest że wkrótce je dostaniemy. Co do stropu to my zamierzamy robić lany - jak to wyjdzie - zobaczymy :)

Co do materiału z kolei to też myślimy i to sporo nad betonem komórkowym, ale jednak ze względów ekonomicznych chyba zostanie porotherm.

Świetne te wasze domki! Chciałbym byśmy i myli byli już na takim etapie, ale wszystko w swoim czasie :) Na razie mamy ogrodzoną działeczkę z garażem na placu. Jak tylko będzie pozwolenie to ruszamy pełną parą :)

Tumek a Ty masz dwukolorowe okna???na zewnatrz brązowe a w srodku białe??czy ja mam jakies zwidy??:):p

My też będziemy mieli dwukolorowe okna - na zewnątrz orzech - aby mnie sie brudziły, a wewnątrz białe - aby do wszystkiego pasowały - u nas (okolice Gdańska) wiele osób tak robi - i tam gdzie zamawialiśmy okna nikt się nie dziwił.

Mam nadzieję ,ża jak za misiąc je nam zamontują to będzie dobrze wyglądało.

A co do stropu - to mamy lany - mówią, że mocniejszy - według mnie mamy tam nawsadzane ogromne ilości stali - ale ma tak być:

http://images38.fotosik.pl/135/d6c43205964d281bm.jpg

Na początku mieliśmy budować z porotermu, potem z gazobetonu ,ale w końcu wróciliśmy do porotermu - ceny spadły i wyszło ekonomiczmie, a niby zdrowszy itp. Jak narazie nie żałujemy - ekipa się spisała - narazie.