Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-51.12a pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 530
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam jeszcze do Ciebie pytanko magda...Ile wyszło Ci elewacji zewnetrznej i jaki masz gruby styropian?

Nam wyszło ok.250m2 elewacji, kładliśmy styropian 15cm - może dużo, ale na tych sprawach nie oszczędzaliśmy (okna 3 szybowe, także wełne na poddasze damy pokaźną 15+10 lub więcej. Chcemy jak najlepiej ocieplić aby jak najmniej płacić za ogrzewanie.

Co do elewacji to tylko na styropian, kołki, klej, siatka i zagruntowane tak na biało- szaro. Resztę kolorek itp zrobimy później, jak obok się pobudują.

• 2 weeks później...
Witam jestem kolejnym szczęśliwym posiadaczem projektu( w 51-12a).Obserwuje wasze forum już prawie rok i w końcu się zdecydowałem na zakup tego projektu . Za niecałe dwa miesiące myślę że ruszę z ławami .Budować będę się w okolicach Starogardu Gdańskiego pozdrawiam .

Cześć budowniczym! Muszę się pochwalić - u nas wczoraj zrobili wylewki, a ja pomalowałam większość słupków ogrodzeniowych. Teraz czekamy 3 tygodnie i zacznie się prawdziwa wykończeniówka i nielubiane przeze mnie zakupy. Zdjęcia z wylewki później, bo jeszcze nie wchodzimy - ale chyba nic ciekawego - na pierwszy rzut oka gładko i równo. A jak u innych?

• 2 weeks później...

Witamy Wszystkich,

my dopiero po wielu trudach zalaliśmy ponad 2 tyg. temu ławę fundamentową a pogoda nadal, niestety nie jest naszym sprzymierzeńcem, więc nie mamy bardzo co fotografować bo dom mamy na wysokości "- 0,7 m" i nad ziemią nic nie widać :(((

Ale ufam, że wkrótce będzie czym się pochwalić:)))

Pozdrawiamy serdecznie:

I&S

Witam! U nas też dzisiaj leje od rana, ale weekend był ładny - od rana do wieczora siedzieliśmy na budowie - raczej nie siedzieliśmy, ale ciężko pracowaliśmy - w końcu skończyli nam płot\. Poza tym przygotowujemy wszystko pod wykończenia - wylewki schną, dylatacja powycinana, ściany szlifowane, a część kafelek też już zakupionych - nie mogę się doczekać jak zaczną robić.

A co u innych? Jak Wasze domki? Rosną? Pięknieją?

Witam! U nas też dzisiaj leje od rana, ale weekend był ładny - od rana do wieczora siedzieliśmy na budowie - raczej nie siedzieliśmy, ale ciężko pracowaliśmy - w końcu skończyli nam płot\. Poza tym przygotowujemy wszystko pod wykończenia - wylewki schną, dylatacja powycinana, ściany szlifowane, a część kafelek też już zakupionych - nie mogę się doczekać jak zaczną robić.

A co u innych? Jak Wasze domki? Rosną? Pięknieją?

SUPER, że tak składnie posuwają się u Was roboty do przodu - tylko tak dalej!!!! i prosimy o fotki.

Pozdrawiamy Wszystkich

I&S

• 4 weeks później...

Witam

Wylewki u nas już prawie suche - kolejna brudna robota za nami. Także balkony nabrały ładnego kształtu.

http://images47.fotosik.pl/314/1da8379cf4e768ffm.jpg

http://images49.fotosik.pl/314/e5c8df65d0af3a43m.jpg

http://images46.fotosik.pl/313/484232bedf31d795m.jpg

http://images50.fotosik.pl/314/ff1fc293543af7e7m.jpg

Edytowane przez krystyna M