fido 01.11.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 kupiłem fermacela do wykończenia poddasza bardzo proszę o pilną pomocjak łączyć skosy z poziomym sufitemczyli fermacell do fermacela wykonawcz połączył mi na skosie profil CD z drugim profilem (jeden pod kątem a drugi w poziomie teraz nie wiem czy tak można i czy narożniki nie będą pękać? w instrukcji czytałem że profile powinny być minimum 15 cm od narożnikaale są tam też i inne sposoby więc już sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 01.11.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 http://www.xella.pl/html/pol/pl/PGW-instrukcja_montazu.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 01.11.2008 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 ja ta instrukcje czytałem ale tam jest niedokładnie opisane 1. najpierw robi się sufit a potam ścianki - więc a na rysunku jest inaczejnie mogę zrobić odwrotnie bo do połaci montuje folie paroszczelną deltareflex potem fermacel na sufit i kolankową a na końcu dojade ściankiami2. co do skosów łączonych do sufituto tam są 3 opcje (str. 16)więc różne są dopuszczalne - raz piszą żeby kleić łączenie a raz aby dawać alrylnp rys10 kontra rys 12.u mnie połączyli na rogu profile aby wzmocnić poza tym na tych rysunkach jest ruszt drewniany - na mam łączniki metalowe bo podwiesiłem pod krokwie 20cm wełny czy w sieci nie ma rysunku na ruszcie? dlaczego niby nie można łączyć skos z sufitem 2 profilami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 03.11.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Ja u siebie łaczylem skosy z sufitem. Zrobilem normalna konstrukcje jak pod GK i przykrecilem plyty feermacell. Z tym ze ja u uzywałem kleju do wszystkich połaczen. NIc nie peka. Nawet ostatnio miałem maly "wypadek". Tz jak chodziłem po stryszku to przypadkowo wdepnolem na sufit. I ku mojemo ogromnemu zdziwieniu nic nie peklo Tak ze jak robisz plyty na suficie to tylko klej plyty ze soba a bedzie super. P.S Sklej sobie 2 plyty za pomoca kleju i zobacz jak mocno trzyma. A i pamietaj ze jak klej lekko przychwyci to zetnij nadmiar szpachelka bedziesz mial mniej roboty pozniej. Bo jak ci zaschnie to..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remasczwa 08.11.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Do łaczenia jest specjalny profil niemiecki firmy protektor około 6,50 mb do kupienia Welta Wieliczka .Na to gips fizelina gips 99,99 procent pewności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 08.11.2008 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 co to za profil niemiecki?podaj adres w wieliczce i jego nazwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remasczwa 08.11.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Firma WELTA Wieliczka profil dylatacyjny do g-k firmy protector.de http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/10983bffd94418d5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 07.01.2011 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 w sprawie zastosowań tych profili można cos poczytac na stronie http://www.profiltech.com.pltam tez chłopaki napisali o nowych technologiach dla fermacella bo ten dzidek z niemiec z brudką co szkolił to lepiej zeby na emeryture odszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 08.01.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Ciekawy link i ciekawe co na to profil elastyczny?. Na marginesie zapytam.Powiedz mi jak skutecznie mocować ten profil V do płyt nidy hydro, twardej nidy, karton gipsu ognioochronnego, karton gipsu impregnowanego, aquqpanelu, hydro panelu. Parę razy próbowałem i wciąż wkręty się przekrecają w blasze, tzn. nie trzymają płyty z profilem przez co często nawet nie dają się zagłębić na wymaganą głębokość. A te same płyty dają się skutecznie łączyć do profili sytemowych i same z sobą wkrętami gips-gips. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 08.01.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 wiem o co biega masz racje chłopaki przepraszali sprzedawców bo zostali zapakowani cieńsza tasmą i poszło pare parti towaru w rynek odchudzonego profilu taka polska reality.( nazwijmy to EKO wpadka )Huty mają tolerancje +,- 0,07mm i nie zareklamujesz , te siedem setek to prawie 0,1mm i tu był problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 08.01.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 (edytowane) wiem o co biega masz racje chłopaki przepraszali sprzedawców bo zostali zapakowani cieńsza tasmą i poszło pare parti towaru w rynek odchudzonego profilu taka polska reality.( nazwijmy to EKO wpadka ) Huty mają tolerancje +,- 0,07mm i nie zareklamujesz , te siedem setek to prawie 0,1mm i tu był problem Nie do końca jednak ważny jest interes i bezpieczeństwo biednego, otumanionego o potrzebie zastosowania profila v inwestora. Edytowane 8 Stycznia 2011 przez DIY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 08.01.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Nie do końca jednak ważny jest interes i bezpieczeństwo biednego, otumanionego o potrzebie zastosowania profila v inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 08.01.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 taki biedny to nie jest jak go stac na elastyczny knaufa , ale uzasadnij swoje zdanie otumanionego i bezpiecznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 08.01.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 DIY -WUJU Dobra rada nie chciałem poruszac tego tematu z powodów osobistych ale otworzyłes puszke pandory i pola ci waśc ustępuje abyś armaty swoje wytoczył i nie chował sie gdzies niewiadomo skąd i gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 09.01.2011 02:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 WUJU nie wytrzymałem i właczyłem sie na to forum aby podyskutowac z takimi pseudofachowcami jak ty jestes co narobią i znikaja bo nic innego nie potrafią więc czekam na merytoryke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 09.01.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Moja armata to zakup tych profili i wstrzymanie inwestycji przy pierwszym niemocującym płyty do profila wkręcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 09.01.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 bo była partia przeceniona jako drugi gatunek a sprzedawca w sprzedał jako pierwszy gatunek cała historia a ty pojechałes po całosci do tego typu płyt musi być 0,6 i taki jest tylko wszyscy sprzedawcy zamawiaja tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 09.01.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 poza tym wszędzie można wybrac albo 0,5 albo 0,6 szkoda ze tak sie stało bo chłopaki nic nie mogli wtedy zrobić a własciciele prosili mnie zeby cie przeprosic w ich imieniu za ta sytuacje i w takich sytuacjach sprzedawca powinien zamówic 0,6 u producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 09.01.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Nie uważam by przecena zmieniła na korzyść jakość wykonanej takim profilem zabudowy.Linkujesz i namawiasz do czegoś co istnieje - w doskonalszej formie - już wiele, wiele lat w rozwiązaniach systemowych.Po za tym w dość opaczny spoób pokazano na linkowanej stronie rozwiązania tzw. starego systemu.Wobec tego profil jest dla bardziej niewtajemniczonych w temat fachowców.Co do narózników - amerykańskich - ich celem nie jest ognioochronności a zabezpieczanie naroży przed uszkodzeniami i zapewnianie estetyki krawędzi. Przeprosiny przyjmuję - do siebie- natomiast inwestor który dał się namówić na takie rozwiązanie profile utylizował do kontenera. Wykonywałem na tej budowie wyłacznie etap płytowania i spoinowania połączeń. I miałem sporo niepotrzebnej dodatkowej pracy - demonaż płyt z sufitów by naprawić paroizolację- profil v łączony był z sufitowym profilem cd przez płytowanie. Demontaż na szczęscie tylko jednej płyty ze skosu. Ponieważ dystrybutor kanufa nie miał na składzie elastyka zastosowałem profil kątowy rigipsa. Edytowane 9 Stycznia 2011 przez DIY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 09.01.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 To do rzeczy wuju jaki system jest doskonalszy ? z malym uzasadnieniem prosze to po pierwsze i po kolei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts