Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SZANOWNA REDAKCJO, MODERATORZE

Barbossa

Recommended Posts

jeżeli jakiś paprak wsadza tekst jako mój, mimo, że nie jestem autorem tego tekstu

łże jak p....

jest żłobem do potęgi n

nie ma cywlilnej odwagi by powiedzieć :"pomyliłem się"

uważa się za nieomylnego, pisząć głupoty, za jakie powinien strzelić baranka

a WY/TY tak postępuje/cie-sz (target HP)

to ostatni raz napisałem "SZANOWNA/Y"

bo na takie miano trzeba zasłużyć

ciśnie mi się tu spostrzeżenie byłego Premiera w stosunku do pewnego Min Sprawiedliwości

1 myśl

2 czyn

przy czym 1 na podpunkty od "a" do "z"

li tylko za próbę polemiki z "ikoną" forum

Chciałem podziękować mpoplaw za zepsucie wątku Złotych Myśli i w konsekwencji przeniesienie tam gdzie już nikt z tego nie skorzysta a już na pewno nie przemyśli bzdur , które wypisał bo taki cel był tematu. Nie prześladować a zmusić do refleksji bo niestety sporo forumowiczów tworzy swoje autorytatywne wypowiedzi nie poparte żadnymi merytorycznymi argumentami i temat Złotych Myśli miał na celu zwrócić ich uwagę,że czasami wypada się zastanowić nad swoimi słowami a jeśli się czegoś nie jest pewnym to może w ogóle nic nie pisać.

Szanownej Redakcji chciałem również podziękować za to,że nie reagowała na działania będące wbrew idei wątku Złotych Myśli przez co nastąpiła ich deprecjacja i zepchanie na boczny tor. Jak zwykle prościej jest amputować niźli leczyć.

Ozięble pozdrawiam

jeżeli jakiś paprak wsadza tekst jako mój, mimo, że nie jestem autorem tego tekstu

łże jak p....

jest żłobem do potęgi n

nie ma cywlilnej odwagi by powiedzieć :"pomyliłem się"

uważa się za nieomylnego, pisząć głupoty, za jakie powinien strzelić baranka

ponoć mądrzejszy potrafi ustąpić

w dwa dni świąteczne stworzyliście trzy areny walki o bzdety - bo póki będzie Internet, póty i trolle będą

ale co ciekawe, po przeniesieniu tematu do działu innego niż "Wymiana doświadczeń" poziom agresji spada do zera :roll:

sporo forumowiczów tworzy swoje autorytatywne wypowiedzi nie poparte żadnymi merytorycznymi argumentami i temat Złotych Myśli miał na celu zwrócić ich uwagę,że czasami wypada się zastanowić nad swoimi słowami a jeśli się czegoś nie jest pewnym to może w ogóle nic nie pisać.

fajnie, tyle że wątek od dawna - bo już od pierwszej strony - nie pełnił takiej roli, gdyż:

1. łamał założenie podstawowe - cytaty często nie były anonimowe

2. obrósł w komentarze, w tym także złośliwe oraz pretensje cytowanych

3. stał się miejscem waśni

4. nie dotyczył wyłącznie kwestii technicznych, zawierał też teksty zwyczajnie głupie oraz przywleczone z innych miejsc Sieci

założenie wątka "komentarze" nie pomogło, dyskusje i tak były umieszczane razem z cudzymi wypowiedziami

chętnie posłucham różnych koncepcji na oczyszczenie wątku i powrót do w/w zasad - tzn. anonimowo, na temat budowy domów i bez komentarza

ale jestem zdania, że to się i tak nie uda - za jakiś czas znów będzie to samo

jedyną siłą, która trzymałaby wątek w ryzach jest jego stała moderacja - tego chcecie ? a w ogóle warto ?

Szanownej Redakcji chciałem również podziękować za to,że nie reagowała na działania będące wbrew idei wątku Złotych Myśli przez co nastąpiła ich deprecjacja i zepchanie na boczny tor. Jak zwykle prościej jest amputować niźli leczyć.

przecież to Wy sami decydujecie o kształcie wątków i całego Forum

to jest miejsce dla osób szukających informacji o budowie domów i mieszkań, osób z założenia dorosłych

nie interweniujemy - źle

interweniujemy - też źle, bo "cenzura !!!" "amputacja" itp.

od początku mojego bycia na Forum walczę o zachowanie cennych wątków zamiast ich wyrzucania

ale od kilku miesięcy rozumiem, że to czasem jedyne rozsądne wyjście, by nie marnotrawić czasu

antagoniści i tak się wezmą za łby, zepsują kolejny wątek, znów będzie awantura, więc tylko traci się czas

nie, noooo co Ty, tak nie można

ja tylko nie lubię ubierania kogokolwiek w słowa, ktorych nie wypowiedział

polemizować można na sprawy techniczne i owszem, ale jak ktoś w taki sposób (z jakim mieliśmy do czynienia) manipluluje wypowiedziami to to jest zwykłe kłamstwo - a ten kto to robi to po prostu łgarz

brak reakcji na takie zachowanie upewnia takich papraków w ich nieomylności i utwierdza w przekonaniu, że tak można, a tak NIE MOŻNA

ja potrafię i mogę odszczekać KAŻDE swoje słowo napisane na tym forum, nie jest to dla mnie ujmą przyznanie się do błędu, nie będę robił wszystkiego, aby odwrócić uwagę od babola

z drugiej strony U220ST20 przypomniał mi pewne tematy, o których zapomniałem, więc mały plusik z tej zadymy jest, dla zadymy, nie osoby, będącej jej aktywnym udziałowcem

to nie był oficjalny wątek założony przez redakcję

moim zdaniem redakcji nic do tego co się w nim działo

ciekawe; w takim razie kilka cytatów z usuniętych postów:

Czy leci z nami moderator? Jak leci to mógłby wykopać dywagacje i cytaty z autorami? [...] Miało być od początku cytat bez autora ku przemyśleniu a nie ku wyśmiewaniu.

Droga redakcjo :lol:

[...]

Jak nie cenzure to moze chociaż żółte kartki wprowadz :roll:

Właśnie się zastanawiam po co redakcja i po co moderator

przypominam że są także reguły dotyczące zasad zachowania się na Forum

regulamin dotyczący samego Forum >>> http://forum.muratordom.pl/Dobre_obyczaje_forum.pdf

i całego portalu - mocno restrykcyjny >>> http://www.muratordom.pl//pliki/Regulamin_nowy_muratordom.pdf

ale te ciach ciach i zrzuta do zęzy forum to pewnie przez te moje duże, dwukolorowe bukwy :-?

nie, to był po prostu jedyny sposób na załatwienie kilku spraw, np. by nowi Forumowicze nie trafiali na dzień dobry na taką awanturę

a z racji tego, że to były dwa świąteczne, wyjątkowe dni, nie było czasu na oczyszczenie tematu

Redakcji się nie dziwię, że ucięła część wątku

przy 9 stronach x 60 postów dokładne wydzielanie śmieci z pozostawieniem sensu wątku to długa, mozolna dłubanina

i jak pisałem powyżej, zwykle skazana na porażkę, bo za kilka dni zrobi się nowy dym :-?

brak reakcji na takie zachowanie upewnia takich papraków w ich nieomylności i utwierdza w przekonaniu, że tak można, a tak NIE MOŻNA

no właśnie; reakcja musi być, zwłaszcza jesli są skargi - a są, nawet sobie nie wyobrażacie jak drobnych spraw czasem dotyczące

ponawiam pytanie - jak ma wyglądać watek "Złotych myśli", by był merytoryczny i dotyczący budowy domów - tylko w takim przypadku ma szansę być nie tutaj jako zabawa, a w "Wymianie doświadczeń"

PS: wiekszość moderatorów [tj. Edzia, Pitbul i ja] nie przynależy do Redakcji, nie ma nic wspólnego z Murator SA i wykonuje swoją pracę społecznie

ponawiam pytanie - jak ma wyglądać watek "Złotych myśli", by był merytoryczny i dotyczący budowy domów - tylko w takim przypadku ma szansę być nie tutaj jako zabawa, a w "Wymianie doświadczeń"

Nie istnieją anonimowe cytaty na tym forum. A 90% cytowanych okazuje się głąbami. :roll:

Tak dla przypomnienia.

Ociec Założyciel napisał:

Cóż trzeba zostawić potomnym trochę arcyciekawych kwiatków a że co tydzień zbiera się kilka to będę tu wrzucać. Na zachętę pierwszy:

Czyli "głąbopchodne" wypowiedzi - czyli merytoryczne o tyle, że "bezsensowne", czyli jak najbardziej uzasadniona poprzednia lokalizacja.

W moim odczuciu, przy ogromnym szacunku dla ponury63, podane "usprawiedliwienie" Redakcji jest - nazwijmy to - zbyt daleko idącym uproszczeniem. Przecież Redakcja mogła "pogrozić publicznie" takim "żółtym zakrzywionym", tym bardziej, ze to nie był pierwszy wybryk "obwinionego" - z poprzednim sami forumowicze się uporali.

Tak więc proszę o odczytanie mojego głosu jako sprzeciwu wobec przeniesienia tego tematu tutaj.

ale w drugim poście TEGO wątku Ociec Założyciel napisał też cos ważnego

"Nie prześladować a zmusić do refleksji bo niestety sporo forumowiczów tworzy swoje autorytatywne wypowiedzi nie poparte żadnymi merytorycznymi argumentami"

dla mnie co do tej zasady jest jasność - tylko niechże to będzie wątek sensowny, a nie wyśmiewanie innych

Redakcję usprawiedliwiam o tyle, że rozumiem, a nie że się zgadzam co do zasady 'ciach'

wątek do Hyde Parku przeniosłem ja - tłumaczyłem dlaczego, chciałem go odczyścić w miarę wolnego czasu, którego w święta nie było; nie zdążyłem

dlatego też teraz próbuję znaleźć rozwiązanie na przyszłość

czy nie sądzicie, że cytowane osoby nazywane "głąbami" mają prawo sobie tego zwyczajnie nie życzyć ?? przecież od prowadzenia dyskusji są konkretne wątki, w których cytowane słowa padły

jakiekolwiek wartościowanie - a to czynią komentarze - niweczy zasadę tego niby "cytowania dla potomności"

Nie istnieją anonimowe cytaty na tym forum. A 90% cytowanych okazuje się głąbami. :roll:

;)

i ciężko się dziwić, że te 90% [moim zdaniem mniej, góra 50% 8)] się wścieka

a jak się wścieka, to są awantury

a jak są awantury, to w którymś momencie złamią zasady Forum - i ciach !

troche konsekwencji albo robicei z tego powazny przyklejony watek i wycinacie komentarze

albo pozostawiacie z calym dobrodziejstwem i ew. do hydeparku - watek i tak ma juz rzesze fanow

OK - to są w końcu jakieś dwie propozycje

w Hyde Parku watek już jest, ale tu też obowiązuje regulamin; Hyde Park to tylko miejsce na wątki, które tematycznie nie mieszczą się gdzie indziej

ataki personalne będą usuwane, tak jest na każdym normalnym forum

ja mogę się podjąć stałego moderowania dowolnego tematu, ale najpierw ustalcie zasady

...

ale co ciekawe, po przeniesieniu tematu do działu innego niż "Wymiana doświadczeń" poziom agresji spada do zera :roll:

....

proponuję za ciosem, temat do "rozmów niedokończonych" O.R.,

podejrzewam, że efekt będzie równie zaskakujący

a coś z HP do wymiany doświadczeń, np "szklanka wody", albo "Czy ktos z Was mial seks z wiecej niz jedna kobieta naraz", w końcu doświadczenia

pewnie róznież zaskoczy co niektórych

ps

to takie dywagacje, bez złośliwości

[a coś z HP do wymiany doświadczeń, np "Czy ktos z Was mial seks z wiecej niz jedna kobieta naraz", w końcu doświadczenia

pewnie róznież zaskoczy co niektórych

barbie na moderatora !!!

no widzisz, pytałeś pierwotnie, gdzie jest ten temat, bo znaleźć nie możesz,

teraz zmieniłeś

i starsz się obrazić

niczego się nie nauczyłeś :-?