Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt schodów

nely

Recommended Posts

to co to za wykonawca jeśli musisz dać mu projekt schodów??? w oferowanych na allegro projektach zdarzają sie błędy konstrukcyjne,wymiarowe itp.tak wiec oprócz projektu dobrze widzieć gdzie ten projekt miałby być i ewentualne błędy korektorować w trakcjie produkcji schodów, niż martwić sie na montażu.

powodzonka

A sam może byś zrobił to nic trudnego, wystarczy tylko się przyłożyć.

Ja swoje schody /co prawda nie drewniane/ betonowe rozrysowałem sobie sam, majster co mi je robił nie mógł pojąć że ja takie schody chcę, nawet doszło między nami do kłótni, ale wyjaśniłem mu kto będzie chodził po tych schodach że ja będę człapał na górę a nie on, to co on się przejmuje ?

ja takie chcę i po sprawie.

Dzięki temu mam wygodne schody, /o ile schody mogą być wygodne a jeszcze zabiegowe/ a miejsca na schody miałem tyle co przysłowiowy kot napłakał.

Tak więc jeszcze raz proponuję samemu się przyłożyć do swoich schodów.

chodzi mi o coś takiego

http://www.allegro.pl/item466947471_projekty_schodow_drewnianych.html

a wykonawca rzeczony to nie firma robiąca schody tylko znajomy co mi taniej w firmie wytnie drewno na wymiar, ale najpierw muszę mu te dokładne wymiary podać, stąd moje poszukiwania

ja sie totanie na tym nie znam, jak rysuję to wychodzą mi jakieś głupoty :oops:

ale gdyby ktoś z forumowiczów, który wie, że to łatwe i proste i kiedykolwiek coś takiego robił - mógłby mi pomóc to byłabym bardzo wdzięczna :wink:

To może tek kilka wymiarów gdzie te schody mają się zmieścić, jaka różnica poziomów i dopiero może ktoś się znajdzie na forum biegły w temacie schody.

Ale wiem że święci garnków nie lepią wystarczą tylko podstawy rysunku technicznego i wszystko można sobie narysować.

Jeżeli się rozchodzi o takie rysowanie schodów na odległość to raczej się nie piszę i osobiście odradzam, wyniknie jakiś błąd i będzie klapa.

A jeśli znajomy ma to robić to zaproś go do siebie na dobrą kawkę czy też browarek i bankowo uporacie się z tym zagadnieniem.

Powodzonka życzę