sopelek77 24.03.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witaj Tomik! Dałem Tobie trochę odpocząć od męczących pytań, ale znowu mam ich kilka. Ile potrzebowałeś stempli do podparcia stropu i mniej więcej ile metrów desek wyszło na zaszalowanie wieńca stropowego? Bo deski z wieńca stropowego dadzą się wykorzystać do wieńca pod murłatę. Pytam bo byłem w betoniarni i gość się upierał, że strop żerański jest i tak najtańszy, a policzył go z dźwigiem na ok. 12,5 tys.Mówiłem, że gęstożebrowy wychodzi ok. 7,5 tys. i nie dali mi dokończyć (a wiem że muszę doliczyć beton i zbrojenie) i dalej ciągnęli że beton i cały zazbroić i stemple......... Przecież stali na zbrojenie stropu nie potrzeba wcale nie wiadomo ile, prawda?Zbroi się dookoła wieniec, przy kominach i chyba tam gdzie będą ścianki działowe? Jak możesz to podziel się swoimi doświadczeniami w tym temacie.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomik78 25.03.2009 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witam jeżeli chodzi o stemple to miałem ich 120 ale wszystkie nie były wykorzystane tak ze 100szt było w użyciu co do desek ciężko mi odpowiedzieć kupionych miałem 1,5m ale ze 2 metry miałem swoich takich że murarz przed budową powiedział że się nie nadają bo były grube i krzywe ale podczas budowy też poszły w ruch co do zbrojenia stropu to masz rację wieniec ścianki kominy więc naprawdę nie jest tego dużo.Jeżeli chodzi o moje zdanie co do stropu żerańskiego może i jest mniej pracochłonny ale uważam go za zbyt ciężkiego i nie zastosował bym go w żadnym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sopelek77 30.03.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witaj Tomik!!Jak podawałeś mi orientacyjne koszty twojej budowy łącznie ze stropem ok.55 000zł. to wszystko mniej więcej mi się zgadzało z moimi kalkulacjami, gdyż też mam większość rzeczy policzone, przeliczone oraz pozostawioną rezerwę na wszelki wypadek.Jednak jak przeglądam internet i czytam jak ludzie piszą ile wydali na stan surowy chociażby otwarty, to jestem coraz bardziej niepocieszony.Bo albo budują nie wiem jakie pałace, albo budowali na górce tj. 2007r. albo nie wiem co jeszcze.Im więcej czytam tym bardziej mi się odechciewa budowy. Oceniam nasz dom jako nieduży i w porównaniu ze znajomymi potrzebuję na niego dużo mniej materiałów, a ponadto koszty materiałów spadły od tego czasu i to sporo.(np. siporex był po 16,50 a teraz mamy po 8,50) Jeśli możesz to w jakiej kwocie się zamknąłeś z dachem,(bo myslę że zmieściłeś się w kosztorysie jaki był podany przy projekcie) a jak oceniasz dalsze wydatki? Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomik78 03.04.2009 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Jeżeli chodzi o kwotę z dachem to zamknąłem się w kwocie 140 000 zł co do dalszych wydatków to jak kilka razy się do nich przybierałem to gdzieś w połowie zapał i chęci dalszego wyliczania gasły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
limka 17.04.2009 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Czy mogłbys podac mi rzekroje swojej wiezby dachowej-chodzi mi dokladnie o kraweznice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niebieska_2004 14.05.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Ale tu cisza... Chętnie bym obejrzała jakieś nowe fotki tym bardziej że u nas już niebawem zaczną układać dachówkę Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomik78 15.05.2009 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 cisza tu i na budowie wszystko ma niebawem ruszyć elektryk już zaczął ale dwa popołudnia i tak naprawdę niema co pokazywać o oknach to aż nie chcę mi się mówić ponad miesiąc poślizgu jeżeli chodzi o montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niebieska_2004 16.05.2009 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Współczuję.A czy mógłbyś zdradzić jaka to firma od okien tak "dba" o klientów?Może być na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomik78 16.05.2009 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 człowiek z rodziny zajmujący się wstawianiem okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niebieska_2004 17.05.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 No tak, na to nie ma rady... Ale głowa do góry, jak już je wstawi to napewno będą piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Garbicz 27.03.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Witam serdecznie! Zapraszam na stronę fanklubu domu Gucio: http://www.domgucio.pl Na stronie można umieszczać własne domy na mapie Polski i komunikować się z innymi właścicielami domów Gucio. Dodatkowo można stworzyć własny kosztorys oraz przeglądać aktualne kosztorysy i galerie innych użytkowników. Pozdrawiam i do zobaczenia w naszym fanklubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts