dejfit 04.09.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Bestisz kupiłeś ten wynalazek od nuair może ? jak on się sprawdza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seniorus 05.09.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 przyłączam siędo pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz73 18.09.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Też chodzę po marketach budowlanych i stronach internetowych... nikt jeszcze ze znajomych nie malował pistoletem elektrycznym ścian farbą emulsyjną. Myślę o pistolecie który kompresor ma oddzielnie od pistoletu - ma ktoś może jakieś doświadczenie z farbami emulsyjnymi, im więcej szukam tym bardziej mam wrażenie, że sprawa rozbija się o gęstość - "elektryki" sobie z tym nie radzą...?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalkarolina 18.10.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 witam u mnie "fachowcy" malowali pistoletem, sufity i jeden pokój wyszedł ok. reszta słabo albo bardzo słabo a to dlatego, że farba była za gęsta na pistolet a oni rozcieńczyli ją wodą ( a nie powinni) mam teraz pasy, mazgaje i różne odcienie, że nie wspomnę o listwach aluminiowych w narożnikach. bede musiał kupić jeszcze raz farbę i zamówić malarza "starej daty" z wałkiem, bo "młodzi fachamny" się nie spisali. być może to nie wina pistoletu tylko braku umięjętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 18.10.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Witam,przymierzam się do malowania całego mieszkania na biało które jest w nowo wybudowanym bloku. Ponieważ dobre recenzje ma kilka farb trudno mi sie zdecydować. Może ktoś pomoże...Rozważam kilka opcji:1. Alpina mattlatex, 2. Alpina Premium latex 3 lub 73. Beckers Designer 3 lub 74. Tikkurila Pure White lub Super White5. Flügger Flutex 5 matowa (na ściany) lub Flutex 7s (satyna) oraz Flutex 2s (na sufit)6. Benjamin Moore Byłam zdecydowana na Flüggera ale jak zobaczyłam cenę (wyszło mi ok 800 zł) zastanawiam się czy warto tyle wydać. A może lepiej kupić np. Beckersa albo Tikkurilę która również ma dobre recenzję a jest o wiele tańsza. Poza tym zastanawia mnie fakt iż Flugger ma kilka rodzajów farb a Pani w sklepie polecała mi Flutex 5 do wszystkiego (pokoje, łazienka, kuchnia). Po co w takim razie inne rodzaje skoro ta jedna farba da radę wszędzie?? A może ktoś ma jeszcze inne propozycje? Śniieżka, Dulux, Dekoral i inne tego typu odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
traktor 30.04.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 witam, mam pytanie dotyczące artystycznego malowania ścian. Chodzi o to, że mam ścianę pomalowaną już na dość mocny kolor i zastanawiam się teraz czy do malowania na niej potrzebuję zrobić jakiś podkład, grunt? czy nie ma sensu? bo to że ona jest w kolorze nie przeszkadza mi jakoś strasznie, ponieważ kompozycja będzie właśnie w takich odcieniach głównie jak kolor ściany, pytanie tylko czy mogę malować od razu na tej ścianie, czy muszę ją jakoś przygotować żeby mi to potem wszystko nie poodłaziło. byłabym też bardzo wdzięczna gdyby ktoś mi poradził jakimi farbami mogłabym to zrobić.gdyby też ktoś wiedział ile mniej więcej litrów farby potrzeba na tą ścianę- ona ma wymiary ok. 7x3 metry z góry serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sybi 15.05.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Jak wcześniejsze warstwy są malowane na zagruntowanych powierzchniach to nie musisz już gruntować. Wyjątek może stanowić dość zakurzona powierzchnia - wtedy grunt nie zaszkodzi.Jeśli chodzi o ilość farby to ja przeliczam ok. 1 l na 7 m2 (dwukrotne przemalowanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Penak 04.07.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Mam pytanie. Czy ktoś mógłby mi tak w najprostszy sposób powiedzieć jaka jest różnica pomiędzy farbą sylikonową a sylikatową oraz lateksową ? która z nich jest najlepsza na zewnątrz sylikonowa czy sylikatowa ? A może mieszanka tych dwóch bo takie też widziałem. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasrhcp 10.02.2016 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 WitamMam pytanie.Czy pomalowanie sciany po raz 3 zmienia odcien koloru na ciemniejszy.Mam zielony jasny kolor i sciana po malowaniu okazala sie nie rowna .Zle wyrownalem gladzia i widac teraz na niej placki co psuje mocno efekt.Chciałbym ja wyrownać i pomalowac po raz 3 .Jak to jest z tym kolorem .Nie mam doswiadczenia z malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malarzpoznan 14.02.2016 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Szlifowanie --> gruntowanie ---> białkowanie---> i dwukrotne malowanie cena od szpachlowania do malowania na gotowo to ok 18 zł/m2 http://malujemy-poznan.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariofiszer 18.08.2016 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Jak wyżej wybierasz farbę i grunt potem malujesz. Nie ma wielkiej filozofii chociaż*zauważyłem że dla tych co w ogóle tematu nie ogarniają powstają*poradniki krok po kroku http://budisol.waw.pl/artykuly/krok-po-kroku-jak-malowac-mieszkanie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia234 18.08.2016 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 ja miałam taki problem jak malowałam sypialnię, że ściany "wchłaniały" wodę, ale jak się okazało to była kwestia farby - do niedoskonałych ścian, nawet po gruntowaniu i tak najlepsza jest farba lateksowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melissaa 24.08.2016 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Jak wyżej wybierasz farbę i grunt potem malujesz. Nie ma wielkiej filozofii chociaż*zauważyłem że dla tych co w ogóle tematu nie ogarniają powstają*poradniki krok po kroku http://budisol.waw.pl/artykuly/krok-po-kroku-jak-malowac-mieszkanie.html to chyba dla mnie, w malarza mi się zachciało bawić.. doradźcie coś pls:rolleyes: ściany pomalowane gruntem śnieżką i dwa razy dekoralem, teraz zostały przetarte papierem ściernym, myślę, żeby jeszcze raz pomalować farbą rozcieńczoną z wodą w większej proporcji niż zaleca się na opakowaniu, ale czy to coś pomoże?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michł Wojciechowski 18.02.2023 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2023 (edytowane) Ja malowałem sam farbami z norewgii, mają sklep w gdańsku na kartuskiej, wypożyczyłem wzornik NCS wybrałem kolory a sprzedawca doradził mi co do rodzaju farby do salonu, kuchni i łazienki. Jestem zadowolony z jakości farby. Myślałem że malowanie będzie trudne, a okazało się dość łątwym tematem. Edytowane 19 Lutego 2023 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 19.02.2023 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 to chyba dla mnie, w malarza mi się zachciało bawić.. doradźcie coś pls:rolleyes: ściany pomalowane gruntem śnieżką i dwa razy dekoralem, teraz zostały przetarte papierem ściernym, myślę, żeby jeszcze raz pomalować farbą rozcieńczoną z wodą w większej proporcji niż zaleca się na opakowaniu, ale czy to coś pomoże?? Ja od początku maluje dom farba Kabe Aquatex. Nie trzeba gruntu, gruntujesz farba wymieszana z woda 1:1. Do samej farby tez zaleca się dodać ciut wody bo jest gęsta. Ostatnio kupiłem Śnieżkę mam pigment a Kabe mi się skończyła i chciałem jedna ścianę pomalować na szaro. Malowałem 3 razy i mam wrażenie ze będę musiał jeszcze raz. Kabe najlepiej szukać w składach. Marketu nie handlują Kabe. Cena białej Ok 200 zł/10L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts