marek1971 02.11.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 WitamMam w planie ocieplenie starego stropu drewnianego polepa.Zbudowany jest on w następujący sposóbOd srodka domu deski trzcina otynkowanakrokwie i od strony strychu deski i na deskach glina.Planuje ściagniecie gliny oderwanie desek i pomiędzy krokwie ułozenie 25cm wełny i zakrycie ja deskami.I teraz jest dylemat czy pomiedzy krokwie dac folie paroizolacyjną do czoła krokwi albo aby folia zachodziła na wysokość krokwi.Prosze o radyCzytałem o wełnie TOPROCK i producent podaje ze nietrzeba dawc folii jak to jest w praktyce???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/111124-ocieplenie-starego-drewnianego-stropu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 03.11.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Witam Mam w planie ocieplenie starego stropu drewnianego polepa. Zbudowany jest on w następujący sposób Od srodka domu deski trzcina otynkowana krokwie i od strony strychu deski i na deskach glina. Planuje ściagniecie gliny oderwanie desek i pomiędzy krokwie ułozenie 25cm wełny i zakrycie ja deskami. I teraz jest dylemat czy pomiedzy krokwie dac folie paroizolacyjną do czoła krokwi albo aby folia zachodziła na wysokość krokwi. Prosze o rady Czytałem o wełnie TOPROCK i producent podaje ze nietrzeba dawc folii jak to jest w praktyce???? W praktyce zależy to od tego co będzie pod i nad stropem.Jeśli obie części będą ogrzewane (domyślam się, że u Ciebie nie będą) to folia jest zbędna. Jeśli na górze będzie zimno to lepiej dać folię. Para wodna unosząc się w górę przejdzie do stropu i może się wykroplić na przejściu przegrody do zimnego pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/111124-ocieplenie-starego-drewnianego-stropu/#findComment-2783218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts