Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NAGŁY ATAK ŚLIMAKÓW

Wojciech Antosz

Recommended Posts

Pomocy!!!!!!!!!!!!!!

Chcę się dowiedzieć, czy miał ktoś podobny problem ze ślimakami.W moim nowym domu na drzwi drewniane zewnętrzne( nie najtańsze 3 tys.) w przeciągu tygodnia wyszły ślimaki i schodziły całą powierzchnię pozostawiając białe ślady.Niestety nie da się je usunąć zwykłymi płynami nie chcę urzywać żadnych mocnych środków, bo drzwi są nowe( na gwarancji ) i nie chcę ich zniszczyć.

Gwarancja nie obejmuje głupoty ślimaków, jeśli ktoś coś wie proszę o pomoc. :cry:

Przychodzą mi różne pomysły włącznie z przemalowaniem całych drzwi (powstrzymuje mnie trochę utrata gwarancji) , ale będę nadal próbował, bo co mi pozostalo nie będę zmieniał drzwi co pół roku.

Dzięki i pozdrawiam

Malowanie to radykalne rozwiązanie.

A octem/atlasem szopem/leonem itp próbowałeś? Może to coś ala osad wapienny.

rozumiem że tooooo byyyyyył moooomeeeent i ślady zostały? :lol:

Przepraszam, nie mogłe sie powstrzymac...

Pracuję za granicą tak ,że w domu jestem tylko gościem i to od święta, a trudno żebym wymagał od żony aby codziennie jeżdziła na budowę i" pełniła wartę" przed ślimakami.

Powiem Ci, że stało się to w przeciągu trzech, czterech dni, a widok koszmarny nie życzę tego nikomu.

Pozdro i napewno się nie poddam :lol:

rozumiem że tooooo byyyyyył moooomeeeent i ślady zostały? :lol:

Przepraszam, nie mogłe sie powstrzymac...

to były takie:

http://luckystrikes.pl/zobacz_film,1278,szybki_slimak.html

ja też przepraszam i też się nie mogłem powstrzymać...

Śliczne :) Ślimaczne :)