Wojciech Antosz 02.11.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Pomocy!!!!!!!!!!!!!! Chcę się dowiedzieć, czy miał ktoś podobny problem ze ślimakami.W moim nowym domu na drzwi drewniane zewnętrzne( nie najtańsze 3 tys.) w przeciągu tygodnia wyszły ślimaki i schodziły całą powierzchnię pozostawiając białe ślady.Niestety nie da się je usunąć zwykłymi płynami nie chcę urzywać żadnych mocnych środków, bo drzwi są nowe( na gwarancji ) i nie chcę ich zniszczyć. Gwarancja nie obejmuje głupoty ślimaków, jeśli ktoś coś wie proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 02.11.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Gonić to towarzystwo Próbój różne środki na mało widocznej powierzchni, zabrudzenie dość nietypowe, trzeba będzie poeksperymentować. Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 02.11.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Ślimaki jak to slimaki, pojawiają się z nienacka, narobią szkody i szybko uciekają . Ten ich śluz ma pewnie jakieś białko może w tym kirunku trzeba szukać "zmywacza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Antosz 02.11.2008 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Przychodzą mi różne pomysły włącznie z przemalowaniem całych drzwi (powstrzymuje mnie trochę utrata gwarancji) , ale będę nadal próbował, bo co mi pozostalo nie będę zmieniał drzwi co pół roku.Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 02.11.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 rozumiem że tooooo byyyyyył moooomeeeent i ślady zostały? Przepraszam, nie mogłe sie powstrzymac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 02.11.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Przychodzą mi różne pomysły włącznie z przemalowaniem całych drzwi (powstrzymuje mnie trochę utrata gwarancji) , ale będę nadal próbował, bo co mi pozostalo nie będę zmieniał drzwi co pół roku. Dzięki i pozdrawiam Malowanie to radykalne rozwiązanie. A octem/atlasem szopem/leonem itp próbowałeś? Może to coś ala osad wapienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Antosz 02.11.2008 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 rozumiem że tooooo byyyyyył moooomeeeent i ślady zostały? Przepraszam, nie mogłe sie powstrzymac... Pracuję za granicą tak ,że w domu jestem tylko gościem i to od święta, a trudno żebym wymagał od żony aby codziennie jeżdziła na budowę i" pełniła wartę" przed ślimakami. Powiem Ci, że stało się to w przeciągu trzech, czterech dni, a widok koszmarny nie życzę tego nikomu. Pozdro i napewno się nie poddam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.11.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Jeśli to białko to może płynek do szkieł kontaktowych - na pewno nieinwazyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 02.11.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 rozumiem że tooooo byyyyyył moooomeeeent i ślady zostały? Przepraszam, nie mogłe sie powstrzymac... to były takie: http://luckystrikes.pl/zobacz_film,1278,szybki_slimak.html ja też przepraszam i też się nie mogłem powstrzymać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.11.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 A na serio : woda z octem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.11.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 rozumiem że tooooo byyyyyył moooomeeeent i ślady zostały? Przepraszam, nie mogłe sie powstrzymac... to były takie: http://luckystrikes.pl/zobacz_film,1278,szybki_slimak.html ja też przepraszam i też się nie mogłem powstrzymać... Śliczne Ślimaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 02.11.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 topik świetny czekamy na sequel krwiożercze ślimaki return back czy coś... ) a poważnie to woda z octem powinna pomóc - stężenie raczej 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.11.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 A jak nie pomoże - to sam ocet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 03.11.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 przed następnym atakiem łatwo się zabezpieczyć wysypując przed drzwiami specjalną trutkę na ślimaki w postaci granulek - ale jeżeli robią desant z góry może być gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cava 03.11.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 topik świetny czekamy na sequel krwiożercze ślimaki return back czy coś... ) "Budowlana masakra ślimakiem spalinowym - II" Idę po popcorn A jakiś środek do mycia podłóg drewnianych nie zadziała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 03.11.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 a może papier ścierny zamiast wycieraczki - nigdy nie dotrą do drzwi ... całealbo żyłkę na wysokości skorupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.11.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 sadyści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.11.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Dobry ślimak, dooobry ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 03.11.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 dobry, ale długo się gotuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frupper 03.11.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 dobry, ale długo się gotuje surowe smaczniejsze a i energię oszczędzasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts