Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NAGŁY ATAK ŚLIMAKÓW

Wojciech Antosz

Recommended Posts

dobry, ale długo się gotuje

surowe smaczniejsze a i energię oszczędzasz... :)

No z tego gluta jednak bym opłukał :wink:

A poważnie, to nie dziwię się autorowi wątka. Zdarza mi się, że przy różnych robotach w ręce wpadnie. Nie mówimy o tych z domkami na grzbiecie, ale oczywiście o pomrowach, bo to one tak udekorowały owe drzwi. Z rąk nie do umycia: mydłem, proszkiem, pastą BHP...tragedia. Pomaga przetarcie rąk, o zgrozo, spirytusem (cóż, ścina się, jak to białko) no i normalne mycie.

Ponoć dobry sposób na ślimaki to garnek z piwem... zakopujesz takowy przed wejściem do domu, rant garnka powinien być na poziomoie ziemi, i wypełniasz go piwem... slimaki sciągaja do piwa, wchodzą do garnka i się topią... na pewni wybiorą piwo a nie twoje drzwi...

trzebaby tylko dopytać jakie piwo im najlepiej smakuje

Ponoć dobry sposób na ślimaki to garnek z piwem... zakopujesz takowy przed wejściem do domu, rant garnka powinien być na poziomoie ziemi, i wypełniasz go piwem... slimaki sciągaja do piwa, wchodzą do garnka i się topią... na pewni wybiorą piwo a nie twoje drzwi...

trzebaby tylko dopytać jakie piwo im najlepiej smakuje

Myślę że w mojej okolicy znalazłby się " nowy " gatunek ślimaków do tego piwa :wink:

rozumiem że tooooo byyyyyył moooomeeeent i ślady zostały? :lol:

Przepraszam, nie mogłe sie powstrzymac...

to były takie:

http://luckystrikes.pl/zobacz_film,1278,szybki_slimak.html

ja też przepraszam i też się nie mogłem powstrzymać...

Niestety moje były bez "obudowy", ale równie skuteczne.

dobry, ale długo się gotuje

surowe smaczniejsze a i energię oszczędzasz... :)

Może na deser kawior z Helix aspersa o nazwie "De Jaeger".50 gramów za jedyne 300 zł.podobno dobry.

Niestety moje się nie nadają, chyba że do malowania witraży.

http://www.caviar-escargot.com :roll:

to wszystko jest usuwanie skutków a nie przyczyny. Ja kiedyś przeczytawszy poradnik Babci Aliny, a może Aldony, zastosowałem jej metodę. W ogrodzie umieścić naczynie typu talerz (ja użyłem luksfery), wlać doń piwo (nie musi być dobre, wystarczy Warka lub Okocim) , i wszystkie ślimaki z okolicy 'momentalnie' 'zbiegną' sie na browar. Zaeksperymentowałem, i działało, nie dość, że miałem pełne naczynie bezkręgowców, to dodatkowo pluskały się w browarze aż miło. l nigdy już więcej nie miałem poodgryzanych drzwi, tudzież piorunochronów :D