Mirek_Lewandowski 03.11.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 dobry, ale długo się gotuje surowe smaczniejsze a i energię oszczędzasz... No z tego gluta jednak bym opłukał A poważnie, to nie dziwię się autorowi wątka. Zdarza mi się, że przy różnych robotach w ręce wpadnie. Nie mówimy o tych z domkami na grzbiecie, ale oczywiście o pomrowach, bo to one tak udekorowały owe drzwi. Z rąk nie do umycia: mydłem, proszkiem, pastą BHP...tragedia. Pomaga przetarcie rąk, o zgrozo, spirytusem (cóż, ścina się, jak to białko) no i normalne mycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 03.11.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Ponoć dobry sposób na ślimaki to garnek z piwem... zakopujesz takowy przed wejściem do domu, rant garnka powinien być na poziomoie ziemi, i wypełniasz go piwem... slimaki sciągaja do piwa, wchodzą do garnka i się topią... na pewni wybiorą piwo a nie twoje drzwi...trzebaby tylko dopytać jakie piwo im najlepiej smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Antosz 03.11.2008 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Ponoć dobry sposób na ślimaki to garnek z piwem... zakopujesz takowy przed wejściem do domu, rant garnka powinien być na poziomoie ziemi, i wypełniasz go piwem... slimaki sciągaja do piwa, wchodzą do garnka i się topią... na pewni wybiorą piwo a nie twoje drzwi... trzebaby tylko dopytać jakie piwo im najlepiej smakuje Myślę że w mojej okolicy znalazłby się " nowy " gatunek ślimaków do tego piwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Antosz 03.11.2008 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 rozumiem że tooooo byyyyyył moooomeeeent i ślady zostały? Przepraszam, nie mogłe sie powstrzymac... to były takie: http://luckystrikes.pl/zobacz_film,1278,szybki_slimak.html ja też przepraszam i też się nie mogłem powstrzymać... Niestety moje były bez "obudowy", ale równie skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubas75 04.11.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Spróbuj umyć płynem do naczyń, rozcieńczonym , najpierw wypróbuj na małej powierzchni w niewidocznym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 04.11.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 ...Niestety moje były bez "obudowy", ale równie skuteczne. albo "karoserii" - dobre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Antosz 05.11.2008 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 dobry, ale długo się gotuje surowe smaczniejsze a i energię oszczędzasz... Może na deser kawior z Helix aspersa o nazwie "De Jaeger".50 gramów za jedyne 300 zł.podobno dobry. Niestety moje się nie nadają, chyba że do malowania witraży. http://www.caviar-escargot.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 05.11.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 to wszystko jest usuwanie skutków a nie przyczyny. Ja kiedyś przeczytawszy poradnik Babci Aliny, a może Aldony, zastosowałem jej metodę. W ogrodzie umieścić naczynie typu talerz (ja użyłem luksfery), wlać doń piwo (nie musi być dobre, wystarczy Warka lub Okocim) , i wszystkie ślimaki z okolicy 'momentalnie' 'zbiegną' sie na browar. Zaeksperymentowałem, i działało, nie dość, że miałem pełne naczynie bezkręgowców, to dodatkowo pluskały się w browarze aż miło. l nigdy już więcej nie miałem poodgryzanych drzwi, tudzież piorunochronów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts