Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Opałka Wioli i Marcina

Recommended Posts

• 2 weeks później...

To Kotecek bedzie pierwszy!

Wasz Opalek jest przesliczny!

Strasznie mi sie podoba. Szczegolnie, ze my budujemy zupelnie inny dom, o bardzo prostej bryle i dachu.

Z tego co piszecie, teraz wyznaczacie granice dzialki. Kiedy zamierzacie "wbic lapate"? Kiedy funadamenty? Pewnie na wiosne?

Gratuluje pomyslu, budowa domu to wspaniala i niezapomniana przygoda. Mnie nauczyla, ze co mnie nie zabije to mnie wzmocni ;)

Pozdrawiam serdecznie :)

Witamy Kotecek

Dziękujemy za miły wpis .

Faktycznie chcemy ruszyć na wiosnę,jeżeli uporamy się z całą biurokracją w urzędach.Właśnie oczekujemy na wydanie warunków zabudowy (sympatyczna pani ,poinformowała nas że się pośpieszą i nie będziemy czekać dłużej niż sześć miesięcy..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SZOK!!!!!!!).

Dlatego stąd decyzja aby uporządkować działkę , wyznaczyć granice,ogrodzić,utwardzić drogę.

ps Ale będziemy walczyć i żadne urzędasy nas nie powstrzymają.

pozdrawiamy Cię Kotecek i wszystkich walczących z urzędasami w tym kraju.

O, to jestescie na samym poczatku drogi!

My mielismy straszne przejscia nie tyle co z urzedami co z nieuczciwym biurem architektonoczym w Nowym Brzesku. Jako ze mieszkamy w Dublinie, zlecilismy im zalatwienie nam pozwolenia na budowe (warunki zabudowy juz mielismy). To bylo w listopadzie 2007, w maju 2008 mielismy przyjechac do Polski na 2 miesiace rozpoczac budowe. Jak do nich dzwonilismy (a raz w ciagu tego czasu nawet bylismy osobiscie) zapewniali ze pozwolenie bedzia na 1 maja. W kwietniu nawet umowilam sie z nimi na tyczenie domu... Poczatkiem maja okazalo sie, ze nawet nie zlozyli podanie o powolenie na budowe... To co przez nich przeszlismy - ach, szkoda gadac.

Na szczescie dom wybudowalismy. Teraz tylko mam jakies podejrzane wezwanie od Nadzoru budolwanego, zeby dowiezc im dziennik budowy. Troche sie tym stresuje...

A Wam zycze powodzenia!

• 3 weeks później...

[wpis przeniesiony z "dziennika"]

Witam serdecznie!

My rowniez z mezem chcemy wybudowac Opalka pod Wroclawiem. Jestesmy dopiero na etapie wybierania projektu ale na 99% bedzie to Opalek. Kiedy bedziecie robic fundamenty? Czy moglibysmy miec duza prosbe? Czy ktoregos dnia bedziemy mogli podjechac na budowe?

Pozdrawiamy serdecznie i zyczymy szybkiej i sprawnej budowy!!

Wiola i Bartek

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik81300.htm

• 7 months później...

niech sie mury pną do góry ! :D

Ja na razie na etapie fundamentów. mam nadzieję, że w końcu zaczną stawiać ściany bo będzie już coś widać i efekt zawsze lepszy 8)

Ja z energią miałem podobnie - oczekiwanie kilka miesięcy. Teraz w sumie to najgorzej jest z wodą - cyrki na całego (ale to nie miejsce aby o tym pisać).

Powodzenai jeszcze raz i pozdrawiam.

• 1 year później...

Witam serdecznie!

Zapraszam na stronę fanklubu domu Opałek: domopalek.pl

Na stronie można umieszczać własne domy na mapie Polski i komunikować się z innymi właścicielami domów Opałek. Dodatkowo można stworzyć własny kosztorys oraz przeglądać aktualne kosztorysy i galerie innych użytkowników.

Pozdrawiam i do zobaczenia w naszym fanklubie.