Beata2064 02.11.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Witam!Mam możliwość kupienia dwóch działek obok siebie.Jedna to grunt rolny - 0,71 h,druga to grunt rolny o powierzchni 0,73 h + 0,35 h las.Działki są położone obok lasu.Właścicielem jest rolnik.Gmina nie posiada planu zagospodarowania,muszę więc wystąpić o warunki zabudowy.Czy można przenieść decyzję o warunkach zabudowy wydaną na obecnego właściciela na kupującego?W gminie powiedziano mi,że nie dostanę zgody jeśli działka jest częsciowo zalesiona.Słyszałam,że będąc rolnikiem jest możliwość budowy na swoim terenie w miejscu jakie się wybierze.narazie posiadam 0,56 h ziemi i nie jestem rolnikiem.Ile muszę posiadać ziemi aby stać się rolnikiem? Czy po nabyciu tych dwóch działek mam status rolnika.Czy dom można postawić na dwóch działkach( np.połowa domu na jednej połowa na drugiej działce)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts