raydenstream 02.11.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Witam Mam pewne pytanie, chodz moze okazac sie głupie dla niektórych znawców tematy Budynek jest podpiwniczony i piwnice będą ocieplane, w związku z tym mam pytanie czy strop nad piwnicą czyli podloge parteru, trzeba na niej układac styropian i robić na niej wylewke?? W koncu na tę wylewke bede układal podklady i na nich panele Czy mozna na tej podlodze bezposrednio na stropie ulozyc podklady pod panele i ulozyc panele?? a np w kuchni na stropie ulozyc odrazu kafelki Czy jednak lepiej ulozyc styropian zrobic wylewke i dopiero na wylewke ukladac kafelki?? Gdyby nie było piwnic to bym sie nad tym nie zastanawial. dzieki wielkie za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 02.11.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Ale przydałaby się jakaś warstwa wygłuszająca, którą normalnie robi się ze styropianu i na to idzie wylewka. W tej warstwie styropianu prowadzisz także różne instalacje - typowo CO, woda, centralny odkurzacz etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frupper 02.11.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 możesz ułożyć na betonie stropu legary i między nie wełna min. a na to wszystko deska np. 4/3 cala - ja mam niemal cały dom w ten sposób załatwiony (oprócz łazienek , kuchni , wiatrołapu) i dla mnie jest ok. warunkiem były równe stropy,jeżeli coś innego planujesz na podłogę to raczej bez wylewki (ocieplenia) ciężko będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.11.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Noooo ciepło to raczej będzie deficytowe , ale pingwiny sobie radzą Poddasza tez sie izoluje , a nie ma pod nimi piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 03.11.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 nie ma piwnicy ale są ludzie na poddaszach bardziej chodzi o izolację akustyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts