Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jestem również zainteresowany zdjęciami projektu Bursztyn z pracowni MG. CIekawe czy jest możliwość zastosowania na ściany Ytong'a lub innego gazobetonu. Jeżeli ktoś mieszka juz w Bursztynku proszę o opinie co można jeszcze zmienić "by żyło się lepiej" - z góry dziękuję. Może gdzieś w Kujawsko-Pomorskim ktoś realizuje ten projekt.

Pozdrawiam serdecznie

Duchu17

Nasz Bursztyn jest w trakcie budowy w Wodzisławiu śląskim , zmiany jakie wprowadziliśmy to dodatkowe okno na ścianie frontowej od garażu 1800x600 na wysokości takiej jak okienka w kotłowni - chyba 1,5m , okno na taras zostało poszerzone do 3,5m wchodzą cztery panele drzwiowe , nie mam sąsiadów na stronę tarasu więc dlatego takie duże okno , pod tarasem będzie piwniczka ziemna wym ok 5mx3m na różne przetwory itp. - nie mam piwnic . Fundament razem z płytą kosztował ok 29 tyś , mogło być mniej ale teren mam pochyły i ława wyszła spora . Wiązar mam zamiar aby był tak zrobiony by środkowy trójkąt wyszedł podstawą na dolnej części wiązara - będzie całkiem spory strych . Ocieplenie ścian w planach to 15cm styropianu , sufit 25-30 cm wełny . Projekt jest bardzo wdzięczny w budowie i bardzo dużo można zrobić samodzielnie

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo dziękuję za odpowiedź/podpowiedź. Na chwile obecną dopiero jestem na etapie przyłączy na działce więc budowa jeszcze przede mną. Jeżeli możesz umieścić jakieś fotki na forum lub podesłać na priva ([email protected] ) będe bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam serdecznie

Duchu17

• 1 month później...
  • 1 month później...
Witam

Może ktoś powstawia fotki już zrealizowanego projektu. Czy dach w kolorze czerwonym pasowałby do bursztyna ?

Wszyscy czekają na jakieś foty ;-)

Ja myślę, że Bursztyn z racji swej prostoty jest bardzo uniwersalny w projektowaniu jego elewacji. W każdym "stroju" będzie dobrze wyglądał.

Można go zrobić a'la dom: wiejski, elegancki, powszechny i nowoczesny - najważniejsze, żeby była spójność w koncepcji. Ja np. chcę, żeby wygląd Bursztyna był nowoczesny: czarny dach, grafitowe okna i parapety, grafitowe drzwi, białe lub jasnoszare ściany.

Pozdrawiam

Czy ktoś z budujących Bursztynka "doprjektował" piwnicę np pod garażem ? ja widziałem osobiście taką piwnicę dla projektu Promyk z tej samej pracowni MG w/g mojej oceny podniosło to jeszcze bardziej funkcjonalność tego projektu.

Pozdrawiam

Duchu

Edytowane przez duchu17
błąd

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam,

Można prosić o kilka zdjęć "Bursztyna" po realizacji na mój email: [email protected] ? Może ktoś buduje taki domek gdzieś w okolicach

Wrocławia i możnaby było podjechać zobaczyć na żywo jak wygląda budowa, bo jestem na etapie

rozpoczęcia budowy tego domu.

Pozdrawiam

Norbert

• 2 months później...
  • 6 months później...

Witam wszystkich zainteresowanych budową i już budujących Bursztyna :)

My budujemy się w Hureczku koło Przemyśla ( woj. podkarpackie).

Zapraszam do śledzenia mojego bloga, na którym chętnie podzielę się wrażeniami z budowy:

http://www.kejti.mojabudowa.pl/

• 5 months później...
  • 2 months później...

witam wszystkich bursztyniaków :)

My realizujemy ten projekt - Wielkopolska

zerknijcie na dziennik budowy http://www.stella.mojabudowa.pl/

Jak na razie projekt jest dosknały. Ma duże możliwości zmian i adaptacji to różnych pomysłów. Projekt daje tez możliwości wykorzystania rożnych surowców.

My dodaliśmy tylko przejście z garażu. Metraż jest wystarczający dla 3 - 4 osobowej rodziny pod warunkiem ekonomicznego wykorzystania powierzchni :)

Pozdrawiam .

• 2 months później...
Witam, jestem zainteresowana, kto buduje BURSZTYN na dolnymśląsku ?? z zapartym tchem obserwujemy postępy budowy u kejti, szkoda że tak daleko buduje od Nas. Jesteśmy na etapie papierologi i szukamy ekipy budowlanej.

Bardzo chętnie podzielę się uwagami i poradami na temat budowy domku typu "bursztyn". obecnie jestem na etapie wykończenia i dodam że wprowadziłem wiele zmian(mam nadzieje że praktycznych). Np. poprzez dodanie sypialni z łazienką na garażem. http://www.tomaszw3.mojabudowa.pl

Edytowane przez tomaszw3

• 2 months później...