Goni_Mnie_Peleton 06.11.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 pisz za siebie bo nie "my" Pisze o Polakach , niekoniecznie musisz to brac do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.11.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 piszesz pierdoły, nie wycieraj sobie gęby Polakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 06.11.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 piszesz pierdoły, nie wycieraj sobie gęby Polakami Wspolczuje poczucia swoiscie pojmowanej dumy narodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.11.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 piszesz pierdoły, nie wycieraj sobie gęby Polakami Wspolczuje poczucia swoiscie pojmowanej dumy narodowej. swoiście poje.. Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.11.2008 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Przeciez to jest swieto zywych ......... przynajmniej mozna sie spotkac z rodzina, ktorej sie nie widuje na co dzien bo czlowiek nic nie robi tylko pracuje , nie wiem po co...... chyba zeby sie szybciej znalezc na wyzej wymienionym. Ale slyszalam o kapitalnym nagrobku w Wolominie - jest to pomnik znanego w okolicy gangstera, ktory oparty o mercedesa, rozmawia przez komorke......komorka jest jeszcze starego typu, wielkosci cegly...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 06.11.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 nie wycieraj sobie gęby Polakami Dokładnie Traktowanie paszkwili Miłosza na Polaków jako literatury faktu, ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.11.2008 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Ale dlaczego temat dumy narodowej nagle wystrzelil przy cmentarzach ?????? O czymkolwiek by nie napisac pojawia sie temat dumy narodowej ! ! Oszalec mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 06.11.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 u mnie pod głównym cmentarzem dłuższa kolejka była do baby z OBWARZANKAMI niż do zniczy .......... w końcu pod lastrykiem trzeba coś przekąsić........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 06.11.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Traktowanie paszkwili Miłosza na Polaków jako literatury faktu, ech...ktoś to w końcu powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 06.11.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 nie wycieraj sobie gęby Polakami Dokładnie Traktowanie paszkwili Miłosza na Polaków jako literatury faktu, ech... Paszkwili? http://niniwa2.cba.pl/szarota_karuzela_na_placu_krasinskich.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 06.11.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Traktowanie paszkwili Miłosza na Polaków jako literatury faktu, ech...ktoś to w końcu powiedział Mam nadzieje , ze nie jestes polonistka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.11.2008 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Znicze to niczym Lampy Alladyna teraz....a ja jestem za wata cukrowa i ob(w0arzankami - to jest swieto zywych a nie zmarlych, ostatecznie. Ach, poeci....... czesto pisywali na zamowienie bo z czegos musza chyba zyc. A jak tego nie robili to mlodo umierali jak Baczynski...albo nagrod im sie nie przyznawalo........i w ogole poete to mozna latwo sobie kupic. ...i juz wkrotce tacy malency, na lupinie orzecha stojac, poplyniemy czasom na przekor jak na przekor wodnym slojom........ Hm....jak to szlo.....chyba tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 06.11.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Traktowanie paszkwili Miłosza na Polaków jako literatury faktu, ech...ktoś to w końcu powiedział Mam nadzieje , ze nie jestes polonistka. ależ skąd Niemniej jednak traktowanie Miłosza jako wyroczni czy ideału polskości i w ogóle i w szczególe świadczy o bardzo znikomej wiedzy na temat życiorysu tegoż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 06.11.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Ach, poeci....... czesto pisywali na zamowienie bo z czegos musza chyba zyc. A jak tego nie robili to mlodo umierali jak Baczynski...albo nagrod im sie nie przyznawalo........i w ogole poete to mozna latwo sobie kupic. dając mu posadę lukratywną, zagramaniczną echhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.11.2008 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Nie to co Herbertowi....... Jeszcze mu po smierci zona w Wyborczej dolozyla..........na imie jej bylo Kachna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 06.11.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Traktowanie paszkwili Miłosza na Polaków jako literatury faktu, ech...ktoś to w końcu powiedział Mam nadzieje , ze nie jestes polonistka. ależ skąd Niemniej jednak traktowanie Miłosza jako wyroczni czy ideału polskości i w ogóle i w szczególe świadczy o bardzo znikomej wiedzy na temat życiorysu tegoż. Cos sobie nadinterpretujesz. A ja czasem lubie poczytac Milosza. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 06.11.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 .. slyszalam o kapitalnym nagrobku w Wolominie - jest to pomnik znanego w okolicy gangstera, ktory oparty o mercedesa, rozmawia przez komorke......komorka jest jeszcze starego typu, wielkosci cegly...... Nic nowego, u Ruskich tego jest od pyty. http://englishrussia.com/images/russian_mafia_tombs/12.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 06.11.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Traktowanie paszkwili Miłosza na Polaków jako literatury faktu, ech...ktoś to w końcu powiedział Mam nadzieje , ze nie jestes polonistka. ależ skąd Niemniej jednak traktowanie Miłosza jako wyroczni czy ideału polskości i w ogóle i w szczególe świadczy o bardzo znikomej wiedzy na temat życiorysu tegoż. Cos sobie nadinterpretujesz. A ja czasem lubie poczytac Milosza. I tyle.Skąd więc to obawa o to, czy aby przypadkiem nie jestem polonistką??? Ja nie lubię czytac Miłosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 06.11.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 A paszkwili. Karuzela była faktem, z faktami sie nie dyskutuje, ale Miłosz jakie miał poglądy to wiemy i świetnie wykorzystał pewien fakt - wyrwany z kontekstu - żeby swoje pokazać. Postawy Polaków wobec martyrologii Zydów były przeróżne, od heroizmu do podłości, jak ktoś chce nasz naród poniżyć - a proszę, zawsze się znajdą fakty, które można wykorzystać. piszesz "nie jesteśmy idealni" - a ja właśnie jestem i nie mam sobie nic do zarzucenia, jeśli chodzi o stosunek do innych narodów. Co nie znaczy, że będę bić sie w piersi i odbywać publiczny rachunek sumienia z powodu festynu urządzonego przez nazistów, masakry w Jedwabnem i innych bolesnych faktów z historii Polski. A Ty możesz, jak chcesz, ale proszę - rób to w swoim imieniu. PS. Ja nauczycielką nie jestem i mogę sobie pozwolić na luksus czytania tego, co lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.11.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 nie wycieraj sobie gęby Polakami Dokładnie Traktowanie paszkwili Miłosza na Polaków jako literatury faktu, ech... Paszkwili? http://niniwa2.cba.pl/szarota_karuzela_na_placu_krasinskich.html dla mnie ten szowinista jak raz nie jest autorytetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts