Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nekropolie i problem z artykułowaniem myśli ;)

lump praski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 189
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przeciez to jest swieto zywych ......... przynajmniej mozna sie spotkac z rodzina, ktorej sie nie widuje na co dzien bo czlowiek nic nie robi tylko pracuje , nie wiem po co...... chyba zeby sie szybciej znalezc na wyzej wymienionym.

Ale slyszalam o kapitalnym nagrobku w Wolominie - jest to pomnik znanego w okolicy gangstera, ktory oparty o mercedesa, rozmawia przez komorke......komorka jest jeszcze starego typu, wielkosci cegly...... :D :D :D

Znicze to niczym Lampy Alladyna teraz....a ja jestem za wata cukrowa i ob(w0arzankami - to jest swieto zywych a nie zmarlych, ostatecznie.

Ach, poeci....... czesto pisywali na zamowienie bo z czegos musza chyba zyc. :D

A jak tego nie robili to mlodo umierali jak Baczynski...albo nagrod im sie nie przyznawalo........i w ogole poete to mozna latwo sobie kupic. :D

...i juz wkrotce tacy malency,

na lupinie orzecha stojac, poplyniemy czasom na przekor

jak na przekor wodnym slojom........

Hm....jak to szlo.....chyba tak...

Traktowanie paszkwili Miłosza na Polaków jako literatury faktu, ech...
ktoś to w końcu powiedział :)

Mam nadzieje , ze nie jestes polonistka.

8) ależ skąd

Niemniej jednak traktowanie Miłosza jako wyroczni czy ideału polskości i w ogóle i w szczególe świadczy o bardzo znikomej wiedzy na temat życiorysu tegoż.

Ach, poeci....... czesto pisywali na zamowienie bo z czegos musza chyba zyc. :D

A jak tego nie robili to mlodo umierali jak Baczynski...albo nagrod im sie nie przyznawalo........i w ogole poete to mozna latwo sobie kupic. :D

dając mu posadę lukratywną, zagramaniczną 8)

echhhh :-?

8) ależ skąd

Niemniej jednak traktowanie Miłosza jako wyroczni czy ideału polskości i w ogóle i w szczególe świadczy o bardzo znikomej wiedzy na temat życiorysu tegoż.

Cos sobie nadinterpretujesz.

A ja czasem lubie poczytac Milosza. I tyle.

.. slyszalam o kapitalnym nagrobku w Wolominie - jest to pomnik znanego w okolicy gangstera, ktory oparty o mercedesa, rozmawia przez komorke......komorka jest jeszcze starego typu, wielkosci cegly...... :D :D :D

Nic nowego, u Ruskich tego jest od pyty.

http://englishrussia.com/images/russian_mafia_tombs/12.jpg

8) ależ skąd

Cos sobie nadinterpretujesz.

A ja czasem lubie poczytac Milosza. I tyle.

Skąd więc to obawa o to, czy aby przypadkiem nie jestem polonistką??? :roll:

Ja nie lubię czytac Miłosza.

A paszkwili.

Karuzela była faktem, z faktami sie nie dyskutuje, ale

Miłosz jakie miał poglądy to wiemy i świetnie wykorzystał pewien fakt - wyrwany z kontekstu - żeby swoje pokazać. Postawy Polaków wobec martyrologii Zydów były przeróżne, od heroizmu do podłości, jak ktoś chce nasz naród poniżyć - a proszę, zawsze się znajdą fakty, które można wykorzystać.

piszesz "nie jesteśmy idealni" - a ja właśnie jestem ;-) i nie mam sobie nic do zarzucenia, jeśli chodzi o stosunek do innych narodów. Co nie znaczy, że będę bić sie w piersi i odbywać publiczny rachunek sumienia z powodu festynu urządzonego przez nazistów, masakry w Jedwabnem i innych bolesnych faktów z historii Polski.

A Ty możesz, jak chcesz, ale proszę - rób to w swoim imieniu.

PS. Ja nauczycielką nie jestem i mogę sobie pozwolić na luksus czytania tego, co lubię :-)