Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nekropolie i problem z artykułowaniem myśli ;)

lump praski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 189
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zaczęło się od "nie jesteśmy idealni" i to mnie ruszyło, bo ja nie lubię takich zbiorowych ekspiacji

ani zbiorowych ani indywidualnych bo zbyt często równe jest to zbiorowej czy też indywidualnej eskalacji głupoty.

A jeżeli chodzi o Szymborską to nie czytam bo łona taka łogólnie za łuprzejma jest w tej swojej poezji. Co ja gadam, ja w ogóle poezji nie czytuję bo się nie znam. Ani na poezji ani na malarstwie ani w ogóle na niczym.

Co ja gadam, ja w ogóle poezji nie czytuję bo się nie znam. Ani na poezji ani na malarstwie ani w ogóle na niczym.

bo nie "a ja chadzam do teatru, do Opery i Filharmonii"

cóż, ja duszą artystyczną nie jestem, to taka mała ryska na mym kryształowym wizerunku

nawet bukwy mi się co raz częściej plączą

Co ja gadam, ja w ogóle poezji nie czytuję bo się nie znam. Ani na poezji ani na malarstwie ani w ogóle na niczym.

bo nie "a ja chadzam do teatru, do Opery i Filharmonii"

a nie nie nie - tutaj to w ogóle na porównanie się nie porywam bo nie śmiem i w ogóle to szapo ba.

boshe...tu same takie oczytane ludziska bywają na tym forum ... aż wstyd cokolwiek napisać :oops: :roll:

no właśnie :-?

strach się bać

wyście doszczętnie pogłupieli, no doszczętnie jakem Boga ukochał!

no a co ja kuźwa mam powiedzieć, jak ostatnio czytałam Harry Pottera, Władcę Pierścieni i Matthew Skelton - Endymion Spring ...toż to żadna sztuka :roll:

ostatnio czytałam Harry Pottera, toż to żadna sztuka :roll:

Jak śmiesz! Każdy z tomów przeczytałem pierdylion razy i wciąż nie mogę się nadziwić jak ona to zrobiła ta Dżejn - te przeplatające się wątki, te postaci pojawiające się w tomie np drugim piątym i szóstym, ta lekkość pióra, ten smak. Harry jest w tabeli na tym samym poziomie co "Kwiaty na poddaszu" Virginii Andrews, tylko po dokładnie drugiej stronie.

ostatnio czytałam Harry Pottera, toż to żadna sztuka :roll:

Jak śmiesz! Każdy z tomów przeczytałem pierdylion razy i wciąż nie mogę się nadziwić jak ona to zrobiła ta Dżejn - te przeplatające się wątki, te postaci pojawiające się w tomie np drugim piątym i szóstym, ta lekkość pióra, ten smak. Harry jest w tabeli na tym samym poziomie co "Kwiaty na poddaszu" Virginii Andrews, tylko po dokładnie drugiej stronie.

jezzzuuu...no sorki, nie chciałam urazić :lol: ... ja też go uwielbiam i każdy tom czytałam kilka razy , tylko zakończenie jakieś takie ...hm...cukierkowate :wink: :D

jezzzuuu...no sorki, nie chciałam urazić :lol: ... ja też go uwielbiam i każdy tom czytałam kilka razy , tylko zakończenie jakieś takie ...hm...cukierkowate :wink: :D

a nieeeeeeeeeee, ostatni tom jest w ogóle całościowo do dupy, calutki - od samego początku do samego końca a za epilog to się Dżejn 3 miechy w białoruskim więzieniu należą.

a nieeeeeeeeeee, ostatni tom jest w ogóle całościowo do dupy, calutki - od samego początku do samego końca a za epilog to się Dżejn 3 miechy w białoruskim więzieniu należą.

no cóż ...pisała pod duża presją ...wszyscy czekali na ostatni tom jak na szpilkach - może gdyby miała więcej czasu to wymyśliłaby coś bardziej ...hm...ambitnego :D :wink:

a co? Stary Plotter strzelił sobie w łeb :roll:

yyyyyyk,

chyba za bardzo od tematu

no to, żeby lumpowi było lepiej, może trzeba ustanowić (wzorem architekta krajobrazu) architekta... no własnie, jakiego? cmentarnego? nekropolitacośtamcośtam?

a może coś nakazowego, kilka ogólnonarodowych wzorków do wyboru, jakieś obowiązujące katalogi?

zrobić taką radę siwych głów i bród, którzy określaliby obowiązujące trendy w sztuce nekro?

no to, żeby lumpowi było lepiej

Nie ma jej, nie ma jej :o

może trzeba ustanowić architekta cmentarnego?

a może coś nakazowego, kilka ogólnonarodowych wzorków do wyboru, jakieś obowiązujące katalogi?

zrobić taką radę siwych głów i bród, którzy określaliby obowiązujące trendy w sztuce nekro?

Ja jestem za. ale ja chce być osobiście zaangażowany w radzenie i chcę żeby lump była przewodniczącą rady.

nie ale ile w polskiej twórczości literackiej mamy karuzel przy płonących gettach?

Ta karuzela po prostu kręciła się przy murach getta.

Swego czasu byla nawet glosna awantura o ta karuzele.

załóż sobie wątek: "Place zabaw a fakty historyczne"

lub w podobie

i daj se siana

teraz lepiej chyba :roll:

yhy, i...?

i dlatego karuzela przy getcie nie musi nawiazywac do Campo di Fiori Miłosza.

Jest duże prawdopodobieństwo że w swojej bezkresnej głupocie, reprezentując ignorancję literacką najwyższych lotów, nie zetknąłem się z innymi karuzelami przy innych masowo płonących gettach w poezji/prozie/dramacie polskim bądź jakimkolwiek.

Dlatego Peletonie chciałbym Cię z tego miejsca serdecznie przeprosić za prostotę moich skojarzeń. Teraz już widzę. Nie miałem prawa. Pewnie dlatego tylko ja się tak rozpyskowałem i nikomu, ale to nikomu innemu ta Twoja karuzela przy getcie z Campo di Fiori się nie skojarzyła. Przepraszam raz jeszcze.