revalidon 03.11.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 O co chodzi z tym bajo... Znam tylko piosenkę: Byłem w Rio, byłem w bajo,Miałem bilet na Hawajo,Wszystko ch... Poza tym te zdrobnienia dróżka, misiaczki, mróweczki.... Czy kieroiwcy tir'ów to infantylne remiki..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.11.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 zostań takim to się przekonasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 03.11.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 O co chodzi z tym bajo... Znam tylko piosenkę: Byłem w Rio, byłem w bajo, Miałem bilet na Hawajo, Wszystko ch... Doktor Hackenbush Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 03.11.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Czy kieroiwcy tir'ów to infantylni idioci..? z tym to chyba przegiołes !!! fakt ze nie jestem kierowca TIR-a jak to nazwałes ale ja ich szanuje, bo jak widze jakiegos cwaniaczka "małym mobilkime" cwaniakuje i sie wcika przed tira i ostro mu hamuje bo sie nie wyrobił to sobie nie zdaje sprawe ze taki tir który jedzie zanim ma "na sobie" nie mniej niż 25-30 ton i nawet jadą przepisowa tak jak to droga pozwala to nie ma szans zeby wyhamwał przed osobówka !!!!!!!!!!!! a takie zjawisko est bardzoooooooo częste na naszych drogach jeszcze raz chyle czoło kierowcom "duzych mobilków" i życze mocnych nerwów !!! (bo sie czasami przydaja) fak t ze nie bronie ich w 100% ze sa idealni bo ostanio jadac krajowa 1nka tez widzialem jak dwie "beczułki" (czytaj. cysterny przewożace .....) zawracały na podwójnej ciągłej, za mostem, i na odcinku drogi co osobówka ma sie cieżko zmieścić !!! ale jak sie pozniej okazało to byli koledzy z ROSJI (normalnie kamikadze, szkoda ze wtedy nie miałem kamerki przy sobie ) a co do slangu to on juz istnieje od ładnych kilkunastu lat i moim zdaniem "wtajemniczonym" bardzo ułatwia "życie" bo ja sobie nie wyobrażam zebym sie pytał prze radyjko: hej koledzy gdzie policja stoi...??? hej kolego z cystrna mozesz mnie przepiscic bo mi sie troszke spieszy !!! bo w ten spośób to bysmy prowadzili dialogi po 2-3 minuty (fakt ze teraz tez znajduj sie inteligenci którzy rozmawiaja o bzdetach na 19stce ale wówczas zawsze jakis "życzliwy" kolega przypomi zeby przesli na inny kanał a wystarczy zapytać (moim zdaniem ładnie brzmi "miśni" krokodylki niż policja) hej kolego miśki stoja ???? hej kolego z beczułka poprosze o margines i wszytko krótko zwięźle i na temat a jeszcze jedne wazny powód za służsznocia CB jest to ze jadąc w nocy można słuchając innych jak rozmwiaja wówczas tak szybko nie zaśniemy !!!!!! a w dużych miastach oraz na trasach jak sa korki, utrudniena w drodze albo jak szukasz jakiejs ulicy to CB jest duzo praktyczniejsze nawet od GPS-a sorki ze si tak mocno rozpisałem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 03.11.2008 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 no nie wiem... nie jestem psychologiem, ale to dziwne... nie chce uogólniać, ale wielu "tirowców' to typ macho, co to wymusza pierwzseństwo na drogach 30-tonowymi kolosami, chleje piwsko i wódę po parkingach, a rano rusza w drogę, jak wróci do domu to wymusi obowiązki małżeńskie a i przypie... lubi......a tu na drodze... "dróżka bajeczka tylko misiaczki suszą, bajo..." Bajo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.11.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 w odróżnieniu oczywiście od menagerów pełną gębą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.11.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 w odróżnieniu oczywiście od menagerów pełną gębą zwłaszcza w autkach "za kratkami" , że nie wspomnę o kapeluszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.11.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 revalidon na tirowca to Ty się nie nadajesz, bo o du.pach nie potrafisz znaleźć tematu może chociaż w papę jakiejś kobicie potrafisz dać ps forumowe Panie wybaczą starałem się nawiązać do "zachowań" ludzi (a raczej ich postrzegania) , którzy odwalają w sumie kawał niewdzięcznej roboty, pogardliwie ocenianymi, a nazywanymi tu tirowcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 03.11.2008 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 idąc twoim tokiem rozumowania to ty bardziej nadajesz sie na awanie w pape małżonce, jak to okreslasz... Ja tylko czytam wiadomości, np. tę: "W poniedziałek na autostradzie A4 w rejonie Kątów Wrocławskich policjanci zatrzymali pijanego kierowcę tira. Miał ponad 2,5 promila alkoholu, a 27-tonowy ładunek cieżarówki był niewłaściwie umocowany. Uwagę policjantów z drogówki zwrócił fakt, że ciężarówka i jej naczepa były mocno przechylone na prawą stronę. Po zatrzymaniu pojazdu okazało się, że pijany kierowca przewoził 27 ton metalowych teowników, które były niewłaściwie umocowane i spowodowały przechylenie się samochodu. Kierowca odpowie przed sądem za prowadzenie pod wpływem alkoholu i niewłaściwe zabezpieczenie ładunku." i komentuję rzeczywistość... A do twojego poziomu szydzenia, pogardy i wysmiewania innych to nawet się nie zbliżyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.11.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 .... jak wróci do domu to wymusi obowiązki małżeńskie a i przypie... lubi... chyba nie ja to pisałem w święta zatrzymano ponad 1000 pijanych kierowców, pewnie powinni napisać tirowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.11.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 "W okresie ostatniej akcji "Znicz" zatrzymano ponad 1.400 pijanych kierowców" A ile było w tym TIR-ów? "Było ponad tysiąc kolizji w których zgineło ponad 40 osób, a blisko 600 odniosło poważne obrażenia". A ile wypadkow spowodowały TIR-y? i komentuję rzeczywistość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 03.11.2008 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Jest tylko małe ale... Zdecydowanie wieksza smiertelność w wypadkach z udzuiałem panów w rumakach TIR... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.11.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Jest tylko małe ale... Zdecydowanie wieksza smiertelność w wypadkach z udzuiałem panów w rumakach TIR... i komentuję rzeczywistość... rozumiem, że masz dostęp do "GUS Online", albo "Czat Komenda" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.11.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Jest tylko małe ale... Zdecydowanie wieksza smiertelność w wypadkach z udzuiałem panów w rumakach TIR... No właśnie, tyle, że akurat w tym przypadku rumaki zostały w stajniach. OBOWIĄZYWAŁ ZAKAZ (ustawowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.11.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 aaaaaa, i wszystko jasne to trzeba pogrzebać w statystykach awantur domowych z rękoczynami i gwałtamipewnie tu ci tirowcy się realizowali w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 03.11.2008 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Wyrzuć te CB z auta.To źródło grzechu,bo pozwala na niebezpieczną jazdę i brzydkie rozmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.11.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 ostatnio słyszałam jak kierowcy tirów rozmawiają przez CB. Jeden pytał drugiego czy stoją przy drodze jakieś panienki. A tamten: tak, stoją maszynki do robienia lodów Revalidon, jakie masz podstawy do nazywania kierowców tirów idiotami?? Ja mogłabym wiele powiedzieć na temat kierowców samochodów osobowych. Co? Też mam uogólnić i wszystkich nazywać idiotami? Chyba trochę przeginasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 04.11.2008 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 no dobrze, pół Polski mnie napadło to zmieniłem... no ale ja naprawde uważam, że można rozmawiać przez CB radio bez tych infantylnych tekstów... czy to nie dziwne, że dorośli faceci majacy szczególne upodobania, termin tirówki nie wziął się przecież z niczego, gustują w języku rodem z przedszkola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.11.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 porponuję Ci zebrać 100k podpisów i załatwić to Ustawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 04.11.2008 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 czytaj ze zrozumieniem... piszę: "czy to nie dziwne?", co oznacza, że mnie to dziwi, intryguje, chcę o tym podyskutować, a nie, że mi to przeszkadza, denerwuje, trzeba to zmnienić... juz dzieci w szkole podstawowej mają lepsze rozumienie tekstu czytanego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts