Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Slang CB-radiowców... Bajo... Co to kurna ma być..?

revalidon

Recommended Posts

• Odpowiedzi 117
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy kieroiwcy tir'ów to infantylni idioci..?

z tym to chyba przegiołes !!! fakt ze nie jestem kierowca TIR-a jak to nazwałes ale ja ich szanuje, bo jak widze jakiegos cwaniaczka "małym mobilkime" cwaniakuje i sie wcika przed tira i ostro mu hamuje bo sie nie wyrobił to sobie nie zdaje sprawe ze taki tir który jedzie zanim ma "na sobie" nie mniej niż 25-30 ton i nawet jadą przepisowa tak jak to droga pozwala to nie ma szans zeby wyhamwał przed osobówka !!!!!!!!!!!! a takie zjawisko est bardzoooooooo częste na naszych drogach :(

jeszcze raz chyle czoło kierowcom "duzych mobilków" i życze mocnych nerwów !!! (bo sie czasami przydaja)

fak t ze nie bronie ich w 100% ze sa idealni bo ostanio jadac krajowa 1nka tez widzialem jak dwie "beczułki" (czytaj. cysterny przewożace .....) zawracały na podwójnej ciągłej, za mostem, i na odcinku drogi co osobówka ma sie cieżko zmieścić !!! ale jak sie pozniej okazało to byli koledzy z ROSJI (normalnie kamikadze, szkoda ze wtedy nie miałem kamerki przy sobie :o :o :o )

a co do slangu to on juz istnieje od ładnych kilkunastu lat i moim zdaniem "wtajemniczonym" bardzo ułatwia "życie" bo ja sobie nie wyobrażam zebym sie pytał prze radyjko:

hej koledzy gdzie policja stoi...???

hej kolego z cystrna mozesz mnie przepiscic bo mi sie troszke spieszy !!!

bo w ten spośób to bysmy prowadzili dialogi po 2-3 minuty (fakt ze teraz tez znajduj sie inteligenci którzy rozmawiaja o bzdetach na 19stce ale wówczas zawsze jakis "życzliwy" kolega przypomi zeby przesli na inny kanał

a wystarczy zapytać (moim zdaniem ładnie brzmi "miśni" krokodylki niż policja)

hej kolego miśki stoja ????

hej kolego z beczułka poprosze o margines :)

i wszytko krótko zwięźle i na temat :)

a jeszcze jedne wazny powód za służsznocia CB jest to ze jadąc w nocy można słuchając innych jak rozmwiaja wówczas tak szybko nie zaśniemy !!!!!!

a w dużych miastach oraz na trasach jak sa korki, utrudniena w drodze albo jak szukasz jakiejs ulicy to CB jest duzo praktyczniejsze nawet od GPS-a

sorki ze si tak mocno rozpisałem :(

pozdrawiam

no nie wiem... nie jestem psychologiem, ale to dziwne... nie chce uogólniać, ale wielu "tirowców' to typ macho, co to wymusza pierwzseństwo na drogach 30-tonowymi kolosami, chleje piwsko i wódę po parkingach, a rano rusza w drogę, jak wróci do domu to wymusi obowiązki małżeńskie a i przypie... lubi...

...a tu na drodze... "dróżka bajeczka tylko misiaczki suszą, bajo..."

Bajo!!

revalidon

na tirowca to Ty się nie nadajesz, bo o du.pach nie potrafisz znaleźć tematu

może chociaż w papę jakiejś kobicie potrafisz dać

ps

forumowe Panie wybaczą

starałem się nawiązać do "zachowań" ludzi (a raczej ich postrzegania) , którzy odwalają w sumie kawał niewdzięcznej roboty, pogardliwie ocenianymi, a nazywanymi tu tirowcami

idąc twoim tokiem rozumowania to ty bardziej nadajesz sie na awanie w pape małżonce, jak to okreslasz...

Ja tylko czytam wiadomości, np. tę:

"W poniedziałek na autostradzie A4 w rejonie Kątów Wrocławskich policjanci zatrzymali pijanego kierowcę tira. Miał ponad 2,5 promila alkoholu, a 27-tonowy ładunek cieżarówki był niewłaściwie umocowany.

Uwagę policjantów z drogówki zwrócił fakt, że ciężarówka i jej naczepa były mocno przechylone na prawą stronę. Po zatrzymaniu pojazdu okazało się, że pijany kierowca przewoził 27 ton metalowych teowników, które były niewłaściwie umocowane i spowodowały przechylenie się samochodu.

Kierowca odpowie przed sądem za prowadzenie pod wpływem alkoholu i niewłaściwe zabezpieczenie ładunku."

i komentuję rzeczywistość...

A do twojego poziomu szydzenia, pogardy i wysmiewania innych to nawet się nie zbliżyłem...

"W okresie ostatniej akcji "Znicz" zatrzymano ponad 1.400 pijanych kierowców"

A ile było w tym TIR-ów?

"Było ponad tysiąc kolizji w których zgineło ponad 40 osób, a blisko 600 odniosło poważne obrażenia".

A ile wypadkow spowodowały TIR-y?

i komentuję rzeczywistość...

ostatnio słyszałam jak kierowcy tirów rozmawiają przez CB. Jeden pytał drugiego czy stoją przy drodze jakieś panienki. A tamten: tak, stoją maszynki do robienia lodów :roll:

Revalidon, jakie masz podstawy do nazywania kierowców tirów idiotami?? Ja mogłabym wiele powiedzieć na temat kierowców samochodów osobowych. Co? Też mam uogólnić i wszystkich nazywać idiotami? Chyba trochę przeginasz.

no dobrze, pół Polski mnie napadło to zmieniłem... no ale ja naprawde uważam, że można rozmawiać przez CB radio bez tych infantylnych tekstów... czy to nie dziwne, że dorośli faceci majacy szczególne upodobania, termin tirówki nie wziął się przecież z niczego, gustują w języku rodem z przedszkola...